Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το πανίσχυρο καθαριστικό με ξύδι και υγρό πιάτων που θα λύσει τα χέρια όλων των νοικοκυρών

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

19 Ιουνίου 2020 19:44
Το πανίσχυρο καθαριστικό με ξύδι και υγρό πιάτων που θα λύσει τα χέρια όλων των νοικοκυρών

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά λέγαν οι παλιές νοικοκυρές. Κι όταν λέμε καθαριότητα δεν εννοούμε μόνο τα εμφανή σημεία αλλά και αυτά που δεν πάει καν το μυαλό σου πως κρύβεται μέσα τόση σκόνη. Ένα εξ αυτών και τα παντζούρια που είναι εκτεθειμένα όσο τίποτε άλλο σε σκόνη και μικρόβια. Μη βιαστείς να ανοίξεις το λάστιχο και απλά να τα βρέξεις δεν θα αλλάξει τίποτα, επίσης μην τρέξεις να ξοδέψεις μια περιουσία σε καθαριστικά και απολυμαντικά. Η λύση είναι μια και κρύβεται στο ξύδι.

Το θαυματουργό αυτό υλικό που βρίσκεται σε κάθε σπίτι θα σου λύσει τα χέρια για ακόμη μια φορά γιατί όπως έχουμε ξαναπεί είναι ένα προϊόν που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι θα συμβεί να ρίξετε στο βάζο με τα λουλούδια ξύδι και λίγη ζάχαρη.

Κοιτάξτε λοιπόν πόσο απλά μπορείτε να καθαρίσετε τα παντζούρια σας!

Μέσα σε ένα μπολ ή βαποριζατέρ ανακάτεψε ζεστό νερό με υγρό πιάτων και πρόσθεσε το θαυματουργό λευκό ξίδι που κάνει τις επιφάνειες να λάμπουν! Για να φύγουν οι σκόνες ένα βουρτσάκι που θα φτάνει μέσα στις γρίλιες θα σου φανεί πολύ χρήσιμο! Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα λάστιχο βρύσης για να ρίξεις νερό από το εσωτερικό των παντζουριών προς το εξωτερικό (ποτέ αντίστροφα!).

Πριν πούμε οτιδήποτε άλλο, πρέπει να ειπωθεί πως ποτέ δεν πρέπει να ρίξουμε νερό στα παντζούρια από έξω προς τα μέσα. Μόνο από τη μέσα πλευρά προς τα έξω μπορούμε. Μάλιστα είναι καλύτερα πριν καθαρίσουμε εξωτερικά να μαζέψουμε την σκόνη με ηλεκτρική σκούπα ή σκουπάκι ή ένα πανί που μαζεύει και συγκρατεί τη σκόνη. Μετά με ένα καθαρό πανί μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μείγμα από νερό, απορρυπαντικό πιάτων και ξίδι.

Έριξε μαγειρική σόδα και ξύδι στο κλιματιστικό - Ο λόγος είναι απίστευτος

Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει το απόλυτο μυστικό για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα το κλιματιστικό σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε μαγειρική σόδα, ξύδι και να ακολουθήσετε πιστά τα 3 παρακάτω βήματα.

Από τη μία, όλοι ξέρουμε, ότι η μαγειρική σόδα είναι θαυματουργή, καθώς έχει πολλές χρήσεις. Χρησιμοποιείτε είτε στη μαγειρική -δείτε εδώ τι κάνει στο κρέας-, είτε στη περιποίηση του προσώπου, είτε στην καθαριότητα, όπως θα σας αποκαλύψουμε σήμερα. Από την άλλη το ξύδι είναι γνωστό, ότι καθαρίζει και απομακρύνει φυσικά τα μικρόβια. Έτσι με αυτά τα δύο υλικά, μπορείτε να καθαρίσετε τα φίλτρα του κλιματιστικού σας εντελώς φυσικά.

Πάμε λοιπόν, να δούμε τα τρία βήματα καθαρισμού παρακάτω:

1ο ΒΗΜΑ

Αρχικά θα πρέπει να βγάλετε το καπάκι από το κλιματιστικό και στη συνέχεια να αφαιρέσετε προσεκτικά τα φίλτρα. Ανάλογα με τον τύπο του κλιματιστικού μπορεί να χρειαστεί να ξεβιδώσετε το καπάκι, οπότε αν δείτε, ότι ενώ τραβάτε δε βγαίνει κοιτάξτε καλύτερα μήπως υπάρχουν βίδες.

Αφού τα αφαιρέσετε, πάρτε την ηλεκτρική σκούπα και περάστε και τις δύο πλευρές των φίλτρων για να τραβήξετε όλη τη σκόνη και την βρωμιά που έχει συσσωρευτεί επάνω τους.

2ο ΒΗΜΑ

Συνήθως, ακόμη κι αν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα δε μπορείτε να τα καθαρίσετε τόσο αποτελεσματικά. Οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τα φίλτρα να μουλιάσουν μέσα σε ένα διάλυμα το οποίο θα αποτελείτε από ίση ποσότητα λευκού ξυδιού και νερού. Το ξύδι θα καταστρέψει όλα τα βακτήρια αρκεί να το αφήσετε να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα.

3ο ΒΗΜΑ

Το τελευταίο βήμα που έχετε να κάνετε είναι να τα ξεπλύνετε πολύ καλά βάζοντας λίγη πίεση, αλλά όχι και υπερβολική για να μην προκαλέσετε κάποιο πρόβλημα. Στην συνέχεια, καλό θα ήταν να τα αφήσετε να στεγνώσουν έξω από τον ήλιο, ενώ για να φύγουν τυχόν μυρωδιές θα μπορούσατε να τα ψεκάσετε όσο είναι ακόμη βρεγμένα με μερικές κουταλιές μαγειρικής σόδας.

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share