Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

3+1 πονηρά κόλπα για να διαλέγετε το πιο γλυκό καρπούζι - Θα σας λύσει τα χέρια

Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε

12 Ιουνίου 2020 16:55
3+1 πονηρά κόλπα για να διαλέγετε το πιο γλυκό καρπούζι - Θα σας λύσει τα χέρια

Τα πρώτα καρπούζια έχουν κάνει την εμφάνιση τους, και σίγουρα θα σκέφτεστε να μην κάνετε και φέτος το ίδιο λάθος και αγοράσετε το λιγότερο γλυκό. Για να μην πέσετε στην παγίδα κάντε τα παρακάτω.

Το καρπούζι είναι ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα και είναι άμεσα συνδεδεμένο με το καλοκαίρι. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που αγοράζουμε ένα καρπούζι και τελικά δεν μας βγαίνει και τόσο νόστιμο. Τα καρπούζια που συλλέγονται πολύ γρήγορα από το αμπέλι, τείνουν να είναι πολύ υγρά και δεν είναι τόσο τραγανά και γλυκά όσο θα θέλαμε. Παρ'όλα αυτά μπορείτε να αξιοποιήσετε τα κουκούτσια τους, με τον τρόπο που θα δείτε εδώ, αφού είναι χρήσιμα για την υγεία του ανθρώπου.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά πολύ απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε με σκοπό να επιλέγετε τα πιο χυμώδη, γλυκά καρπούζια που υπάρχουν!

Όλα έχουν να κάνουν με το αμπέλι

Σε αντίθεση με τα μήλα, τα αβοκάντο και τις μπανάνες, τα καρπούζια δεν ωριμάζουν μετά το κόψιμο, γεγονός που καθιστά πολύ σημαντική τη στιγμή κατά την οποία συλλέγονται. Αν το καρπούζι είναι πράσινο, τότε σημαίνει ότι συλλέχθηκε πολύ νωρίς και δεν είναι τόσο νόστιμο.

Μυρίστε το

Μυρίστε απλώς το φλοιό του καρπουζιού. Αν σας έρθει μια ελαφριά γλυκύτητα, τότε είναι το κατάλληλο!

Εξετάστε την ημερομηνία

Αν και τα σούπερ μάρκετ δεν συνηθίζουν να βάζουν ημερομηνία στα φρούτα, αυτό θα βοηθούσε πολύ. Όταν τα καρπούζια συλλέγονται την κατάλληλη στιγμή, διαρκούν 3 έως 4 εβδομάδες.

Γλυκάνετέ το

Αν έχετε καταλήξει με ένα λιγότερο επιθυμητό καρπούζι να βρίσκεται στον πάγκο της κουζίνας σας, πρέπει να κάνετε το εξής: πασπαλίστε λίγο αλάτι σε εκείνο το πικρό κομμάτι από καρπούζι και φάτε το!

Το αλάτι είναι γνωστό, ότι ενισχύει τη γλυκύτητα… Είστε έτοιμοι να απολαύσετε τα νοστιμότερα καρπούζια αυτό το καλοκαίρι;

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share