Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

Βάλτε στο πλυντήριο μια φλούδα λεμονιού και δείτε τι θα συμβεί - Θα το κάνετε σίγουρα

Θα σας λύσει τα χέρια

1 Ιουνίου 2020 14:03
Βάλτε στο πλυντήριο μια φλούδα λεμονιού και δείτε τι θα συμβεί - Θα το κάνετε σίγουρα
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Μπορεί να μην σας είχε περάσει ποτέ από το μυαλό, αλλά το λεμόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλυντήριο. Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσετε και χρήματα.

Το λεμόνι κάνει θαύματα και στο πλυντήριο πιάτων σας

Μια μικρή φέτα λεμονιού στο πλυντήριο πιάτων (ανάμεσα στα πιάτα) ή ένα ποτήρι με λίγο από το χυμό του (στη θήκη που μπαίνει και το απορρυπαντικό) θα το ανανεώσει. Ακόμα ένα κόλπο μετά από αυτό με την πετσέτα και το κοντίσιονερ, που θα σας λύσει τα χέρια.

Η αλλαγή δε θα γίνει μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλυντηρίου αλλά και στα πιάτα που θα καθαρίσουν ακόμα καλύτερα. Επίσης λίγος χυμός λεμονιού θα κάνει τη δράση του απορρυπαντικού ακόμα πιο ισχυρή ενώ οι φλούδες λεμονιού ανάμεσα στα πιάτα θα τα κάνουν ακόμα πιο λευκά και θα δώσουν μια διακριτική μυρωδιά στα σκεύη.

λεμόνι

Μια ενδιαφέρουσα λύση είναι να μην πετάτε τα χρησιμοποιημένα λεμόνια. Μπορείτε αφού χρησιμοποιήσετε το χυμό τους σε κάποια συνταγή, να τα βάζετε στο πλυντήριο πιάτων έτσι ώστε να τα εκμεταλλεύεστε στο έπακρον.

Βάλτε μερικές φλούδες λεμονιού στον πάτο κάθε σακούλας που τοποθετείτε στον κάδο απορριμάτων. Έτσι τα σκουπίδια σας θα μυρίζουν όμορφα και η κουζίνα θα αποκτήσει μια διακριτική μυρωδιά λεμονιού.

Προσοχή - Αυτό θα συμβεί αν βάλετε χαρτονομίσματα στο πλυντήριο

Σε όλους μας έχει συμβεί να βάλουμε τα ρούχα μας στο πλυντήριο και να έχουμε ξεχάσει ένα χαρτονόμισμα μέσα σε κάποια τσέπη. Αυτό παρακάτω μπορεί να συμβεί!

Σε διαφόρων ειδών ελέγχους προκειμένου να διασφαλίσουν την ανθεικτικότητά τους, υποβάλλουν οι ειδικοί της ΕΚΤ τα νέα χαρτονομίσμαστα του ευρώ, τα οποία αν δεν το γνωρίζατε δεν είναι φτιαγμένα από χαρτί, για αυτό και μάλλον αντέχουν.

Από το νέο βίντεο που ανάρτησε η ΕΚΤ στο Twitter διαπιστώνει κανείς ότι οι αρμόδιοι επιστήμονες σκέφθηκαν πραγματικά κάθε πιθανό και απίθανο σενάριο για το τι μπορεί να συμβεί σε ένα χαρτονόμισμα, όταν μπει ειδικά στο πλυντήριο.

Φυσικά, το σενάριο του πλυντηρίου ρούχων για τα χαρτονομίσματα του ευρώ, δεν είναι το μόνο που εξετάζει η ΕΚΤ. Την ίδια ώρα μελετούν τις αντοχές των χαρτονομισμάτων στην υπερβολική τριβή, στο κατά λάθος σιδέρωμα, στο κατά λάθος πλύσιμο στο πλυντήριο ρούχων, στην κατά λάθος έκθεση στα χημικά, το συνεχές «κόλλα-ξεκόλλα» με σελοτέιπ, η έκθεση σε υπερβολικό κρύο, της τάξης των -18 βαθμών Κελσίου, η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο, ακόμα και η περίπτωση ένα χαρτονόμισμα να βρεθεί σε θερμοκρασίες της τάξης των 140 βαθμών Κελσίου.

Σε όλα τα τέστ, όπως φαίνεται το βίντεο, τα χαρτονομίσματα του ευρώ αντέχουν γιατί, όπως τονίζεται στο σύνθημα της ΕΚΤ, «έχουν φτιαχτεί για να αντέχουν» (made to last).

Σημειώνεται ότι η δεύτερη σειρά χαρτονομισμάτων με τίτλο Europa που θα ξεκινήσει να εκδίδεται στις 28 Μαϊου θα περιλαμβάνει ένα πορτρέτο της Ευρώπης, μιας μορφής από την ελληνική μυθολογία, και είναι καλλιτεχνικό δημιούργημα του σχεδιαστή Ράινχολντ Γκερστρέτερ από το Βερολίνο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share