Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μην κόβετε τα λεμόνια στη μέση - Αυτός είναι ο σωστός τρόπος

Θα σας λύσει τα χέρια

28 Μαΐου 2020 16:04
Μην κόβετε τα λεμόνια στη μέση - Αυτός είναι ο σωστός τρόπος

Οι περισσότεροι από εμάς κόβουμε τα λεμόνια στη μέση και τα αφήνουμε στο ψυγείο, ή τα πετάμε. Τόσο καιρό το κάναμε λάθος!

Ακόμα ένα κόλπο μετά από αυτό με το λεμόνι στο πλυντήριο, που θα σας λύσει τα χέρια. Με τον τρόπο που θα δείτε παρακάτω θα σταματήσετε να χαλάτε χωρίς λόγο το ζουμί από τα λεμόνια και να τα πετάτε πριν την ώρα τους. Πώς θα το κάνετε αυτό;

Είναι πολύ απλό και πρακτικό. Αν θέλετε μια συγκεκριμένη ποσότητα, προτιμήστε να τρυπήσετε το λεμόνι με ένα πιρούνι. Με αυτό τον τρόπο θα πάρετε την ποσότητα που θέλετε χωρίς να το στεγνώσετε.

Μαζί με τα θαλασσινά σέρβιρε και ένα μπολάκι με χυμό λεμονιού - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ένα από τα τρόφιμα που καταναλώνονται περισσότερο αυτή την περίοδο είναι τα θαλασσινά. Το σερβίρισμα τους όμως χρειάζεται μια ειδική τελετουργία μιας και ειδικά τα οστρακοειδή δεν είναι και το πιο εύκολο φαγητό προς κατανάλωση. Ο λόγος; Είναι ένα φαγητό που τρώγεται με τα χέρια, κάτι το οποίο σημαίνει πως το άρωμα της θάλασσας θα "ποτίσει" το δέρμα μας και μπορεί η μυρωδιά της θάλασσας υπό άλλες συνθήκες να μας φαίνεται υπέροχη, στα χέρια μας όμως σίγουρα δεν θα είναι και τόσο ωραία. Μην ανησυχείτε καθόλου, η λύση είναι απλή, θαυματουργή και κρύβεται φυσικά στο λεμόνι.

Πόσες φορές δεν έχει αποδειχθεί σωτήριο αυτό το εσπεριδοειδές για να απαλλαγείτε από δυσοσμίες; Για παράδειγμα, δείτε εδώ πόσο θαυματουργό μπορεί να φανεί αν το χρησιμοποιήσετε στο πλυντήριο των πιάτων. Κοιτάξτε λοιπόν πόσο απλά θα αποφύγετε να μυρίσουν τα χέρια σας από τα θαλασσινά που τρώτε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι μαζί με τα οστρακοειδή να σερβίρετε και ένα μπολάκι με λεμόνι και λίγο ζεστό νερό. Βουτώντας εκεί τα δάχτυλά σας μπορείτε να είστε σίγουροι πως η μυρωδιά του λεμονιού θα είναι αυτή που θα υπερισχύσει απέναντι σε αυτή των θαλασσινών.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share