Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021

Μούλιασε τη σφουγγαρίστρα μέσα σε ένα κουβά με ξύδι κι έλυσε το πρόβλημα της κάθε νοικοκυράς

Δοκιμάστε το!

26 Μαΐου 2020 11:28
Μούλιασε τη σφουγγαρίστρα μέσα σε ένα κουβά με ξύδι κι έλυσε το πρόβλημα της κάθε νοικοκυράς
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Μερικές φορές όσο κι αν καθαρίσουμε ένα χώρο η δυσοσμία επιμένει και δεν ξέρουμε από που προέρχεται. Η δυσοσμία συνήθως προέρχεται από τη σφουγγαρίστρα και μη βιαστείτε να κατηγορήσετε τους κατασκευαστές των απορρυπαντικών. Υπάρχει ο πιο απλός, φυσικός και γρήγορος τρόπος να κάνετε τη σφουγγαρίστρα σας να μυρίζει σαν καινούρια με ένα και μοναδικό υλικό που έχετε στην κουζίνα σας. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά, το ξύδι.

Το ξύδι έχουμε δει άπειρες φορές πόσο θαυματουργό μπορεί να φανεί σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ πώς με ένα κομμάτι χαρτί και λίγο ξύδι θα κάνετε την τοστιέρα σας να λάμπει. Για ακόμη μια φορά λοιπόν το ξύδι θα μας δείξει τις ευεργετικές του ιδιότητες προσφέροντάς μας και πάλι τη μυρωδιά της καθαριότητας. Κοιτάξτε πόσο απλό είναι.

Κατ’αρχάς, ξεπλύνετε τη σφουγγαρίστρα σας με ζεστό νερό, ειδικά αν την έχετε χρησιμοποιήσει πρόσφατα για να μαζέψετε γάλα, χυμό ή καφέ.Έτσι θα ξεφορτωθείτε τα υπολείμματα που είναι υπεύθυνα για την άσχημη μυρωδιά της. Στη συνέχεια, στραγγίξτε την καλά και αφήστε την να στεγνώσει σε ανοιχτό χώρο.

ξύδι σφουγγαρίστρα

Αφού στεγνώσει, γεμίστε τον κουβά της με 1 λίτρο νερό και 1 λίτρο λευκό ξίδι. Αφήστε την να μουλιάσει για 30-40 λεπτά και το ξίδι θα την απολυμάνει σε βάθος. Τέλος, στραγγίξτε την καλά κι αφήστε την σε εξωτερικό χώρο να στεγνώσει. Όταν την χρησιμοποιήσετε και πάλι θα εντυπωσιαστείτε με την απίστευτα φρέσκια μυρωδιά της!

Ανακάτεψε ξύδι με ευκάλυπτο και δύο ακόμη υλικά και έφτιαξε το πιο ισχυρό καθαριστικό

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά λέγανε παλιά και έχουν απόλυτο δίκιο. Το να έχεις το χώρο σου καθαρό δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται και δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μισή περιουσία σε καθαριστικά για να το πετύχεις. Λύσεις υπάρχουν πολλές και μάλιστα με φυσικά προϊόντα που υπάρχουν στα ντουλάπια κάθε σπιτιού. Το Athensmagazine.gr έρχεται σήμερα να σου δείξει πώς θα φτιάξεις ένα πανίσχυρο καθαριστικό με βασικό υλικό το ξύδι.

Έχουμε δει άπειρες φορές πόσο σωτήριο μπορεί να φανεί το ξύδι σε θέματα καθαριότητας, για παράδειγμα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν τρίψετε με λάδι και ξύδι ένα παλιό σας τραπέζι. Η δράση του μπορεί να γίνει πολύ πιο ισχυρή αν την ενισχύσουμε με μερικά ακόμη υλικά και αυτό ακριβώς θα σας δείξουμε σήμερα. Δείτε πόσο απλά θα φτιάξετε το καθαριστικό που θα σας λύσει τα χέρια.

καθαριστικό με ξύδι

Τα υλικά του μαγικού σπρέι καθαρισμού των 5 υλικών

  • 1,5 λίτρο βραστό νερό
  • 300ml ξύδι
  • 60ml υγρό πιάτων
  • 25ml έλαιο ευκαλύπτου
  • 3 κουταλάκια του γλυκού σόδα πλυσίματος
  • Βάλτε τα όλα σε ένα βαποριζατέρ, ανακαινίστε καλά και είναι έτοιμο για χρήση.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share