Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

6 εύκολες λύσεις για να ξεβουλώσετε νεροχύτη και νιπτήρα χωρίς χημικά και χωρίς να φωνάξετε υδραυλικό

Σωτήριο!

25 Μαΐου 2020 17:14
6 εύκολες λύσεις για να ξεβουλώσετε νεροχύτη και νιπτήρα χωρίς χημικά και χωρίς να φωνάξετε υδραυλικό
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Όλοι έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση. Στιγμές όπου δεν είχαμε έναν υδραυλικό να μας βοηθήσει στο ξεβούλωμα του νιπτήρα ή του νεροχύτη μας. Ωστόσο, υπάρχει λύση, αν βρεθείτε ξανά σε αντίστοιχη περίπτωση. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Ακολουθούν έξι τρόποι για να ξεβουλώσετε μόνοι σας, τον νιπτήρα και τον νεροχύτη σας. Ωστόσο, αν δεν σας φτάνουν όλα αυτά τα κόλπα, ρίξτε μια ματιά και στο κόλπο με το ξύδι.

  • Με βραστό νερό: Η πρώτη σας κίνηση όταν δείτε ότι το νερό αργεί να απορροφηθεί στο νεροχύτη ή το νιπτήρα σας; Βράστε νερό στον βραστήρα ή την κουζίνα σας. Μετά ρίξτε το στο σιφόνι. Καμιά φορά, μια καλή ποσότητα βραστού νερού αρκεί για να ξεκολλήσει οτιδήποτε μπλοκάρει τη ροή. Μπορεί να το πάρει μαζί του στην αποχέτευση.
  • Με βεντούζα: Οι δύο βασικές αιτίες για την φραγή του νεροχύτη της κουζίνας σας είναι το λίπος. Εκείνο, που μαζεύεται σταδιακά στα τοιχώματα και πήζει. Επιπλέον, τα υπολείμματα τροφών που μας ξεφεύγουν όταν πλένουμε τα πιάτα. Αν συμβαίνει το δεύτερο, η καλύτερη λύση για το πρόβλημά σας είναι η χρήση της παραδοσιακής βεντούζας.

Γεμίστε το νεροχύτη με ζεστό νερό μέχρι τη μέση. Βάλτε τη βεντούζα γύρω απ’ το σιφόνι. Κουνήστε πάνω κάτω μερικές φορές μέχρι να δείτε το νερό να φεύγει. Αυτό, σημαίνει πως το εμπόδιο έχει ξεκολλήσει κι έχει παρασυρθεί με τη ροή. Κατόπιν, ξεβγάλτε με μια γερή δόση βραστού νερού.

βεντούζα νεροχύτης

  • Με βραστό νερό και υγρό πιάτων: Αν το πρόβλημα είναι το συσσωρευμένο λίπος, τότε ο καλύτερος τρόπος να το διαλύσετε είναι με υγρό πιάτων και βραστό νερό. Σε δύο λίτρα νερού που βράζει, ρίξτε μερικές κουταλιές υγρού απορρυπαντικού πιάτων και ανακατέψτε. Κατόπιν, αδειάστε το αργά αργά στο σιφόνι σας. Ύστερα ξεβγάλτε με ζεστό νερό απ’ τη βρύση. Επαναλάβετε άφοβα όσες φορές κι αν χρειαστεί.
  • Με αλάτι και βραστό νερό: Εναλλακτικά, ρίξτε μιάμιση κούπα αλάτι στο σιφόνι. Ύστερα αδειάστε αργά αργά 2 λίτρα βραστό νερό. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό της βρύσης. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί. Με την ίδια μέθοδο, με αλάτι και βραστό νερό, μπορείτε να διαλύσετε και τα υπολείμματα σαπουνιού. Αυτά, πιθανόν να έχουν βουλώσει τον νιπτήρα του μπάνιου σας.
  • Με σύρμα ή ατσαλίνα: Πέρα από τα υπολείμματα του σαπουνιού, μία δεύτερη αιτία για την φραγή του σιφονιού στον νιπτήρα ή την μπανιέρα σας είναι και οι τρίχες που πέφτουν και παρασέρνονται απ’ το νερό. Για να τις αφαιρέσετε και να ξεβουλώσετε το σωλήνα σας χωρίς πολύ κόπο, πάρτε ένα σύρμα ή ισιώστε μία συρμάτινη κρεμάστρα και, με μία πένσα, κάντε ένα τσιγκέλι στην άκρη της.

Κατόπιν, βάλτε την βαθιά στον σωλήνα και με το τσιγκέλι προσπαθήστε να τραβήξετε τις τρίχες προς τα έξω. Φυσικά, τη δουλειά αυτή μπορεί να την κάνει ακόμη καλύτερα μία κανονική ατσαλίνα του εμπορίου, δηλαδή το συρμάτινο σπιράλ με τη λαβή που φτάνει πολύ βαθιά στο σωλήνα και, καθώς το γυρνάμε, παγιδεύει τρίχες και άλλα υπολείμματα φέρνοντας τα έξω μαζί του.

ξεβούλωμα νεροχύτη

  • Με μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι: Ο πιο διαδεδομένος, ίσως, φυσικός τρόπος να ξεβουλώνουμε νεροχύτες και νιπτήρες, αν και αρκετά… εφετζίδικος, δεν είναι απαραίτητα και ο πιο αποτελεσματικός σε κάθε περίπτωση φραγής. Είναι, όμως, μία καλή επιλογή αν το βούλωμα είναι μερικό και αν το σκέτο βραστό νερό δεν λειτουργήσει.

Μετά από το βραστό νερό, λοιπόν, ρίξτε ½ κούπα σόδα μέσα στο σιφόνι και αφήστε την να κάτσει για λίγα λεπτά. Κατόπιν, αδειάστε μέσα ένα μείγμα από 1 κούπα ξύδι και 1 κούπα καυτό νερό. Κλείστε το σιφόνι για να μην βγει ο αφρός έξω κι αφήστε τον να δράσει για 5-10 λεπτά πριν ξεβγάλετε με μια καλή δόση βραστού νερού.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share