Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αφήνετε τα μακαρόνια στο ψυγείο σχεδόν μια εβδομάδα; Τεράστιο λάθος

Πόσες μέρες μπορούν να διατηρηθούν;

22 Μαΐου 2020 08:51
Αφήνετε τα μακαρόνια στο ψυγείο σχεδόν μια εβδομάδα; Τεράστιο λάθος

Μπορεί να μην το γνωρίζετε αλλά τα μακαρόνια δεν πρέπει να μένουν στο ψυγείο μια εβδομάδα ή παραπάνω. Είναι ένα λάθος που πολλοί κάνουν, αφού δεν πρέπει να καταναλώνονται μετά από το χρονικό όριο που θα διαβάσετε παρακάτω.

Σταματήστε, λοιπόν, να τρώτε ζυμαρικά που έχετε αφήσει για μέρες στο ψυγείο, αλλά και να κάνετε αυτό το λάθος που θα δείτε εδώ. Τα μακαρόνια αλλοιώνονται ταχύτατα, για αυτό και δεν πρέπει να μένουν στο ψυγείο πάνω από τρεις ή τέσσερις μέρες. Αν δεν έχετε σκοπό να μαγειρέψετε επιλέξτε μικρές μερίδες από αυτά που έχουν συντηρηθεί, αλλιώς πέταμα.

Προσοχή: Βάλτε οπωσδήποτε αλάτι στα μακαρόνια - Είναι αναγκαίο γιατί...

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι, που επιχειρούν να μειώσουν την ποσότητα νατρίου, ιδιαίτερα με την χρήση του αλατιού, ώστε να αποφύγουν προβλήματα υγείας. Ωστόσο, στην περίπτωση των μακαρονιών πρέπει να γίνει εξαίρεση για έναν απλούστατο λόγο. Ποιος είναι αυτός;

Κάποιοι σεφ λένε πως το νερό που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα θα πρέπει να είναι τόσο αλμυρό όσο το θαλασσινό. Αυτό σίγουρα είναι μια υπερβολή, αλλά σίγουρα τα ζυμαρικά χρειάζονται λίγο παραπάνω αλάτι από αυτό που λέμε "στη μύτη".

Τα ίδια τα ζυμαρικά, μάλιστα, δεν απορροφούν όλο το αλάτι που ρίχνουμε στο νερό. Εξάλλου ο λόγος που το προσθέτουμε δεν είναι τόσο για νοστιμιά όσο για να "σκληρύνει" κατά κάποιο τρόπο η επιφάνεια των μακαρονιών, ενώ το αλάτι βοηθά ιδιαίτερα στο μαγείρεμα των noodles. Συμβουλή: Αφού βράσει το νερό -περίπου πέντε λίτρα πάντα σε μεγάλη κατσαρόλα- προσθέστε ένα με δυο κουταλάκια αλάτι. Κι επειδή εμείς θέλουμε, να ξέρετε όλα τα μυστικά, δείτε εδώ το λάθος που κάνετε όταν βράζετε τα μακαρόνια.

Σπάτε στη μέση τα μακαρόνια πριν τα βράσετε; - Υπάρχει λόγος για να μην το ξανακάνετε ποτέ

Οι Ιταλοί όταν μαγειρεύουν ποτέ δεν σπάνε τα μακαρόνια, και σίγουρα αν μας έβλεπαν να το κάνουμε θα πάθαιναν πολιτισμικό σοκ. Υπάρχει λόγος που δεν το κάνουν.

Το τρικ αυτό, όπως και το κόλπο για να βράζει πιο γρήγορα το νερό είναι πρακτικό, μιας και τα μακαρόνια για τους Ιταλούς είναι κομμάτι της εθνικής τους κουλτούρας. Το μαγείρεμά τους γίνεται με τεχνική και δίνουν ιδιαίτερη βάση στο ζυμαρικό αλλά και τη σάλτσα που το συνοδεύει.

Ένα από τα πράγματα, λοιπόν, που δεν κάνουν είναι να σπάνε τα σπαγγέτι γιατί μετά δεν μπορούν να τυλιχτούν στο πιρούνι όπως πρέπει, αλλά και γιατί με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουν και να λερωθούν με τη σάλτσα. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βράσεις μακαρόνια ξανασκέψου το πριν τα σπάσεις.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share