Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

Συμπληρώνετε φρέσκο ελαιόλαδο στην φριτέζα σας; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Προσοχή!

21 Μαΐου 2020 07:57
Συμπληρώνετε φρέσκο ελαιόλαδο στην φριτέζα σας; Μην το ξανακάνετε ποτέ!
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Όλοι ξέρουν πως τα τηγανητά δεν είναι και ότι καλύτερο για την υγεία μας. Δεν γίνεται όμως να αντισταθούμε γιατί είναι τόσα τα φαγητά που γίνονται στο τηγάνι ή τη φριτέζα και είναι πεντανόστιμα. Όσοι χρησιμοποιούν φριτέζα συνήθως χρησιμοποιούν και ελαιόλαδο. Υπάρχει ένας μύθος πως αφού δεν πετιέται το λάδι μετά το πρώτο τηγάνισμα καλό θα ήταν να συμπληρώνεται φρέσκο λάδι στο ήδη χρησιμοποιημένο. Αυτό όμως σίγουρα αποτελεί ένα ακόμη λάθος σχετικά με τη χρήση του ελαιολάδου.

Κι αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που μπορείτε να κάνετε με αυτό το προϊόν, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να αποθηκεύετε το ελαιόλαδο σε γυάλινο δοχείο. Το Athensmagazine.gr συγκέντρωσε για εσάς όλα όσα πρέπει να ξέρετε και να προσέξετε σχετικά με τη χρήση της φριτέζας.

ελαιόλαδο

  • Mην προσθέτετε νέο λάδι στο ήδη χρησιμοποιημένο, γιατί έχει οξειδωθεί.
  • Kάθε δύο τηγανίσματα το πολύ, το λάδι πρέπει να αλλάζεται.
  • Όσο το λάδι παραμένει μέσα στη φριτέζα, ψύχεται, και κατά συνέπεια οξειδώνεται. Aν, λοιπόν, υπάρχει ανάγκη να κρατήσετε το λάδι για να το ξαναχρησιμοποιήσετε (αν και δεν συστήνεται), πρέπει να το φιλτράρετε, να το βάλετε σε ένα δοχείο και να το φυλάξετε σε ψυχρό χώρο, ακόμα και μέσα στο ψυγείο.
    • Eάν το λάδι χρησιμοποιηθεί πολλές φορές, οξειδώνονται (δηλαδή αλλοιώνονται) σε μεγάλο βαθμό τα συστατικά του και δημιουργούνται ελεύθερες ρίζες, που σχετίζονται με καρδιαγγειακές παθήσεις, ακόμα και με καρκινογενέσεις.

Έριξε ελαιόλαδο σε μια παγοθήκη - Ο λόγος; Θα σας λύσει τα χέρια

Ένα κόλπο που θα σας φανεί πολύ χρήσιμο είναι αυτό με το ελαιόλαδο στην παγοθήκη. Μόλις δείτε τι μπορείτε να κάνετε θα τρέξετε να το δοκιμάσετε.

Το ελαιόλαδο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε άλλους τομείς, και να φτιάξετε ακόμα και θαυμαστά αντικείμενα για το σπίτι σας. Το κόλπο παρακάτω ωστόσο θα σας λύσει τα χέρια.

Το πιο δύσκολο συστατικό για να διατηρήσεις φρέσκο και νόστιμο; Τα βότανα, που είναι αρκετά σημαντικά για ένα υγιεινό μαγείρεμα και σπιτικές συνταγές.

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο δύσκολο είναι να διατηρηθούν φρέσκα, δεν είναι περίεργο που τόσοι πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε αποξηραμένα και εμφιαλωμένα βότανα όταν το πραγματικό μπορεί να είναι τόσο ακριβό και έρχεται τόσο χύμα. Πολύ συχνά, πριν ακόμα προλάβω να τα χρησιμοποιήσω τα δεμάτια του βασιλικού και από άνηθο είχαν ήδη σκορπίσει στο ψυγείο μου.

Γι’ αυτό τον λόγο απλά αγαπώ αυτό το μεράκι για μαγειρική που πρόκειται να δείτε παρακάτω. Με μια απλή παγοθήκη, τα χαμένα βότανα θα ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Όχι μόνο αυτή η έξυπνη συμβουλή για την κουζίνας, σας γλυτώνει αρκετά χρήματα από τα την αγορά φρέσκων συστατικών, σας γλυτώνει και από χρόνο προετοιμασίας για το μαγείρεμα του επόμενου σας γεύματος. Με ποιους άλλους τρόπους θα χρησιμοποιούσατε αυτό το απίστευτο κόλπο με την παγοθήκη;

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share