Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Γέμισε ένα ποτήρι με χυμό λεμονιού και μούλιασε μέσα ένα μαχαίρι - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Δοκιμάστε το!

19 Μαΐου 2020 11:57
Γέμισε ένα ποτήρι με χυμό λεμονιού και μούλιασε μέσα ένα μαχαίρι - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Το λεμόνι έχουμε δει άπειρες φορές πως αποδεικνύεται σωτήριο τόσο σε θέματα καθαριότητας όσο και σε θέματα υγείας και ομορφιάς. Ένα ακόμη μικρό μυστικό καθαριότητας θα σου δείξουμε και σήμερα που πραγματικά θα σου λύσει τα χέρια. Κι αυτό δεν θα είναι το πρώτο που tip στο οποίο πρωταγωνιστεί το λεμόνι, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε μαγειρική σόδα με λεμόνι στο νεροχύτη.

Ακόμα και τα μαχαίρια από ανοξείδωτο ατσάλι, μπορεί να σκουριάσουν από την πολλή χρήση ή το πλύσιμο στο πλυντήριο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κάποιες αντιαισθητικές, καφέ κηλίδες πάνω τους. Μόλις παρατηρήσετε κάτι τέτοιο, πάρτε ένα μπουκάλι με χυμό λεμόνι του εμπορίου -είναι πάμφθηνος -και γεμίστε μ’ αυτό ένα ψηλό ποτήρι με νερό.

λεμόνι

Βάλτε μέσα τα μαχαίρια που έχουν το αντίστοιχο πρόβλημα και αφήστε τα να μουλιάσουν για λίγα λεπτά. Μετά, πλύντε τα στο χέρι. Το λεμόνι στο μεταξύ θα έχει μαλακώσει τους καφέ λεκέδες και, έτσι, θα βγουν αμέσως μόλις τα τρίψετε με το σφουγγάρι. Προσέξτε μόνο η λαβή του μαχαιριού να μην καλυφθεί από τον χυμό, γιατί, ειδικά αν είναι ξύλινη, μπορεί να την αποχρωματίσει.

Έριξε στο βραστήρα φλούδες από λεμόνι και τις έβρασε - Με το αποτέλεσμα θα ενθουσιαστείτε

Ο βραστήρας είναι μια από τις πιο χρήσιμες οικιακές συσκευές η οποία χρησιμοποιείται σχεδόν καθημερινά. Τι γίνεται όμως με τα άλατα που συγκεντρώνονται στον πάτο του; Το Athensmagazine.gr σας έχει τη λύση και βρίσκεται σε ένα υλικό που σίγουρα δεν λείπει από κανένα σπίτι.

Φυσικά, μιλάμε για το λεμόνι που κάνει πραγματικά θαύματα σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν στύψετε λίγο λεμόνι στα μάτια της κουζίνας. Το λεμόνι λοιπόν θα σας σώσει και από τα άλατα του βραστήρα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε το βραστήρα σας με νερό και να ρίξετε μέσα φλούδες λεμονιού ή και χυμό. Βράστε για πέντε λεπτά και μετά χύστε το νερό και ο βραστήρας θα είναι σαν καινούριος.

λεμόνι βραστήρας

Έριξε χυμό λεμονιού στο πλυντήριο αντί για απορρυπαντικό - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Το λεμόνι είναι ένα μικρό θαύμα της φύσης καθώς μπορεί να φανεί ευεργετικό τόσο σε θέματα υγείας όσο και σε θέματα καθαριότητας και σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν οι αντιοξειδωτικές του δράσεις, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν βάλετε ένα ολόκληρο λεμόνι στο φούρνο μικροκυμάτων.

Αυτή τη φορά το λεμόνι θα χρησιμοποιηθεί ως ενισχυτικό πλύσης, λευκαντικό αλλά και ως έξτρα άρωμα. Πώς θα τα πετύχετε όλο αυτά; Είναι απλούστατο! Ρίχνοντας μόνο λίγο χυμό λεμονιού στη θήκη του πλυντηρίου σας. Θα δείτε τους επίμονους λεκέδες σας να εξαφανίζονται στη στιγμή και τα ρούχα σας να μοσχοβολάνε για μέρες.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και μερικά ακόμη μικρά μυστικά με βασικό συστατικό το λεμόνι στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share