Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Περνάτε την πατάτα από τον τρίφτη; Δείτε το μυστικό που αγνοούσατε έως τώρα

Δεν είχαμε ιδέα!

19 Μαΐου 2020 09:54
Περνάτε την πατάτα από τον τρίφτη; Δείτε το μυστικό που αγνοούσατε έως τώρα

Είναι μερικές δουλειές του σπιτιού που μέχρι να τις κάνουμε απορούσαμε για το πως ακριβώς γίνονται. Μια εξ αυτών και το καθάρισμα του τρίφτη. Ναι σίγουρα είναι απορίας άξιο πώς θα καταφέρεις να αποβάλλεις και να καθαρίσεις ακόμη και το μικρότερο υπόλειμμα τροφής, λαχανικού ή τυριού που προ ολίγου έτριψες. Κι όμως γίνεται και μάλιστα πολύ εύκολα.

Τo Athensmagazine.gr κατά καιρούς σου φέρνει διάφορα θέματα καθαριότητας με υλικά που έχεις σπίτι σου και δεν πίστευες σε καμία περίπτωση πως μπορεί να σου χρησιμεύσουν σε κάτι τέτοιο. Κι όμως, για παράδειγμα, δες εδώ το μικρό θαύμα που μπορεί να κάνει λίγο ξύδι στο πλυντήριο σας. Πόσο χρήσιμη μπορεί να φανεί όμως μια πατάτα σε θέματα καθαριότητας; Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται... πολύ!

Ένα πανέξυπνο tip για να είναι ο τρίφτης πεντακάθαρος την επόμενη φορά που θα τον χρειαστείτε είναι να τρίψετε μία ωμή πατάτα. Η σκληρότητά της και το οξύ που περιέχει, θα εξαφανίσουν όλα τα υπολείμματα που έχουν κολλήσει πάνω του.

Πήρε μια φέτα πατάτας και έτριψε το αγαπημένο της πουλόβερ - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Τι δουλεία μπορεί να έχει μια φέτα πατάτας πάνω στο αγαπημένο μας πουλόβερ; Κι όμως αυτή η χρήση της θα μας λύσει τα χέρια.

Μιας και η άνοιξη έχει μπει δυναμικά είναι η εποχή που θα πρέπει χοντρά ρούχα, παλτό και πουλόβερ να αποθηκευτούν σε πατάρια και ντουλάπες. Πριν από αυτό όμως θα πρέπει να πλυθούν και πριν πλυθούν θα πρέπει να απομακρυνθούν όλα τα χνούδια που κουβαλάνε τέτοιου είδους ρούχα και σε αυτό σύμμαχος σας θα είναι η πατάτα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πατάτα αποδεικνύεται σωτήρια σε θέματα σπιτιού, δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε με μια πατάτα σε περίπτωση που σας σπάσει κάποιο γυάλινο αντικείμενο. Πριν τρέξετε λοιπόν να προμηθευτείτε ειδικά ρολά που εγκλωβίζουν τρίχες και χνούδια κοιτάξτε απλά στην κουζίνα σας. Πάρτε μια πατάτα κόψε της σε φέτες και πριν βάλετε στο πλυντήριο τα αγαπημένα σας μάλλινα τρίψτε τα με αυτή και αποχαιρετίστε μια για πάντα τα χνούδια.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share