Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πριν μαζέψετε τα χαλιά σας πασπαλίστε τα με κανέλα - Μόλις μάθετε το λόγο σίγουρα θα το δοκιμάσετε

Απίστευτο!

14 Μαΐου 2020 14:16
Πριν μαζέψετε τα χαλιά σας πασπαλίστε τα με κανέλα - Μόλις μάθετε το λόγο σίγουρα θα το δοκιμάσετε

Ο Μάιος είναι ο μήνας των αλλαγών. Ο μήνας που αποχωριζόμαστε τα χοντρά πουλόβερ, τα κλειστά παπούτσια, τα παπλώματα αλλά και τα χαλιά. Κι όταν μιλάμε για χαλιά ξέρουμε πως αυτή είναι η πιο βασανιστική δουλειά για κάθε νοικοκυρά. Δεν είναι όμως το σημαντικό μόνο το πλύσιμο αλλά και η αποθήκευση και επειδή συνήθως τα βάζουμε σε κάποια αποθήκη ή σε κάποιο πατάρι υπάρχουν πολλές πιθανότητες τα χαλιά μας του χρόνου να μυρίζουν μούχλα ή υγρασία.

Το Athensmagazine.gr έρχεται σήμερα να σου δείξει ένα μικρό μυστικό για να μοσχοβολάνε τα χαλιά σου. Το μυστικό για ακόμη μια φορά κρύβεται στην κανέλα που μας έχει φανεί τόσο χρήσιμη σε θέματα σπιτιού και γενικής καθαριότητας, για παράδειγμα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ανακατέψετε λίγη κανέλα με ελαιόλαδο και τρίψετε την κουρτίνα του μπάνιου σας.

Κοιτάξτε λοιπόν πόσο απλό είναι. Αφού τα καθαρίσετε, όπως προβλέπεται, και τα στεγνώσετε καλά, πασπαλίστε τα με δυο τρεις κουταλιές κανέλα και μετά περάστε τα με την ηλεκτρική σκούπα. Η κανέλα καταπολεμά τις δυσάρεστες μυρωδιές και επειδή είναι φυσικό καρύκευμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια, χωρίς τις παρενέργειες των χημικών λύσεων. Δοκιμάστε το και να είστε σίγουροι πως μέχρι τον επόμενο χειμώνα τα χαλιά σας θα μοσχοβολάνε.

Φτιάξτε φακελάκια με ξυλάκια κανέλας και βάλτε τα στην ντουλάπα σας - Αποτρέπει το πιο συχνό πρόβλημα

Η κανέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν παντού, εκτός από την μαγειρική. Είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό μπαχαρικό που δίνει γεύση, αφού έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες ακόμα και για την υγεία.

Αν δεν το γνωρίζατε λοιπόν η κανέλα μπορεί να βοηθήσει και στο σπίτι, είτε τοποθετώντας την πάνω στο καλοριφέρ είτε με τον τρόπο παρακάτω. Είναι ένα ισχυρό απωθητικό εντόμων!

Αν και η κανέλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μπαχαρικά μεταξύ των ανθρώπων, είναι απωθητική για τα έντομα. Το Earth Easy αναφέρει ότι για να σταματήσετε μια επιδρομή από μυρμήγκια χωρίς να τα σκοτώσετε, πασπαλίστε μια γραμμή κανέλας στα σημεία όπου μπαίνουν τα μυρμήγκια.

Δεν θα διασχίσουν το φράγμα της κανέλας και θα αλλάξουν αμέσως κατεύθυνση. Μπορείτε επίσης να αποτρέψετε τις τρύπες των σκώρων στα ρούχα σας, φτιάχνοντας φακελάκια με ξύλα κανέλας για τη ντουλάπα σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share