Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μην πετάτε τα φρούτα που παραωρίμασαν - Δείτε τι μπορείτε να κάνετε

Αξιοποιήστε τα

13 Μαΐου 2020 17:30
Μην πετάτε τα φρούτα που παραωρίμασαν - Δείτε τι μπορείτε να κάνετε

Τα φρούτα που έχουν “παραωριμάσει” δεν είναι για πέταμα, μιας και όπως θα δείτε παρακάτω μπορούν να αξιοποιηθούν με πολλούς τρόπους.

Σε γενικές γραμμές έχει υπολογιστεί ότι μια οικογένεια πετάει κάθε χρόνο τρόφιμα αξίας 2000 ευρώ, επειδή έχουν χαλάσει. Αυτό συμβαίνει κυρίως με τα φρούτα, τα οποία το καλοκαίρι χαλάνε ακόμα πιο εύκολα. Γιατί ενώ τα πολύ ώριμα είναι πιο εύγευστα, δεν μπορούμε να τα φάμε σε μεγάλες ποσότητες, με αποτέλεσμα να τα πετάμε. Παρακάτω θα διαβάσετε τις καλύτερες ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τα φρούτα που είναι έτοιμα να χαλάσουν.

Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να κόψετε όσα φρούτα είναι πολύ ώριμα, να τα βάλετε σε ένα ταψί, να προσθέσετε κανέλα και να τα ψήσετε για λίγα λεπτά στο φούρνο. Έτσι και θα έχετε ένα γευστικό σνακ αλλά και θα πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χαρίζουν τα φρούτα στον οργανισμό.

Θέλετε να διαρκέσουν ακόμα περισσότερο τα φρούτα σας, αλλά δεν ξέρετε πώς; Είναι απλό χτυπήστε τα στο μπλέντερ, ύστερα μοιράστε το μείγμα σε μικρές πλαστικές σακούλες και τοποθετήστε τις στην κατάψυξη, όπως έκανε αυτός ο άνδρας με τις μπανάνες εδώ. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε παγάκια φρούτων τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα κοκτέιλ ή να για να δώσετε γεύση στο νερό σας, ή κάντε ένα μείγμα που θα βάλετε σε συνταγές.

Τι μπορείτε να κάνετε

Προσθέστε τα φρούτα στο μαγείρεμα. Τα ώριμα φρούτα, κυρίως τα ακτινίδια και τα βερίκοκα, μπορούν να προσθέσουν μια υπέροχη γεύση στα ψητά κρέατα. Συγκεκριμένα τα ακτινίδια έχουν ένα φυσικό ένζυμο που ονομάζεται ακτινιδίνη, η οποία βοηθάει να διασπαστούν ταχύτερα οι πρωτεΐνες . Έτσι οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το ακτινίδιο μπορεί να βοηθήσει όσους έχουν προβλήματα δυσπεψίας.

Φτιάξτε ψωμί. Εάν έχετε παιδιά που δεν τρώνε φρούτα, ένας καλός τρόπος είναι να τα βάλετε στο ψωμί. Η μπανάνα είναι το πιο διαδεδομένο φρούτο για την παρασκευή ψωμιού, όμως μπορείτε να προσθέσετε και πιο καλοκαιρινά φρούτα όπως ροδάκινα, μάνγκο, ακτινίδια..Δες με ενα κλικ εδώ τη συνταγή

Φτιάξτε μια σαλάτα. Δεν υπάρχει κάτι πιο δροσερό για το καλοκαίρι από μια σαλάτα με φρούτα. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ πράσινα λαχανικά και κόψτε ανανά, μούρα και πορτοκάλι, δίνοντας μια έκρηξη χρωμάτων και γεύσης. Εκτός ότι θα έχετε ένα νόστιμο πιάτο, θα πάρετε επίσης μια καλή ποσότητα φυτικών ινών έτσι ώστε να νιώθετε χορτάτοι για πολλές ώρες.Με ένα κλικ εδώ δες υπεροχες ιδέες για σαλάτες

Φτιάξετε μπισκότα. Όταν οι μπανάνες αρχίζουν να μαυρίζουν μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε μπισκότα βρώμης. Θα σας πάρουν μόνο 20 λεπτά και είναι ένα υγιεινό σνακ για πριν την προπόνηση σας.Δείτε με ένα κλικ εδώ τη συνταγή

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share