Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ξεσκονίζετε το σπίτι σας το βράδυ; Λάθος! - Γιατί δεν πρέπει να το ξανακάνετε

Προσοχή!

9 Μαΐου 2020 18:53
Ξεσκονίζετε το σπίτι σας το βράδυ; Λάθος! - Γιατί δεν πρέπει να το ξανακάνετε

Ένα καθαρό δωμάτιο είναι σπουδαία υπόθεση στην αποφυγή αλλεργιών καθώς το δωμάτιό μας συνήθως είναι η πηγή όλων των μικροβίων. Μυστικά για την σωστή καθαριότητα υπάρχουν πάμπολλα ακόμη και για τα πιο απίθανα μέρη του σπιτιού, δείτε εδώ πώς θα καθαρίσετε τα παντζούρια σας.

Φροντίστε να αλλάζετε συχνά σεντόνια και μαξιλαροθήκες και να τινάζετε το στρώμα σας τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο. Πρέπει να ξεσκονίζετε σε εβδομαδιαία βάση το δωμάτιό σας και να μην έχετε πολλά πράγματα γιατί αυτά συσσωρεύουν σκόνη που επιβαρύνει το πρόβλημα. Επίσης μην ξεχνάτε να αερίζετε το δωμάτιό σας καθημερινά.

Αφού καθαρίσετε το υπνοδωμάτιό σας, συνεχίστε και στο υπόλοιπο σπίτι γιατί παντού παραμονεύει σκόνη που ίσως σας βλάπτει. Πέρα από τα παραπάνω βασικά tip καθαριότητας που πρέπει να εφαρμόζετε, υπάρχει ακόμα κάτι που είναι ίσως το πιο σημαντικό απ’ όλα: Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ώρα που θα καθαρίσετε το δωμάτιό σας. Είναι μεγάλο λάθος να ξεσκονίζετε το βράδυ λίγο πριν κοιμηθείτε. Η καλύτερη ώρα για καθαριότητα είναι το πρωί ώστε οι σκόνη να έχει προλάβει να καταλαγιάσει πριν κοιμηθείτε.

Ξεσκονίζοντας το δωμάτιο θα παρατηρήσετε πως αμέσως μετά υπάρχει έντονη κινητικότητα στην ατμόσφαιρα του δωματίου. Κάποια υπολείμματα σκόνης μένουν στον αέρα και πρέπει να περάσουν κάποιες ώρες πριν μπορέσετε να ξαπλώσετε στο δωμάτιό σας χωρίς κίνδυνο. Αν δεν το κάνετε το πιο πιθανόν είναι να εισπνεύσετε όλες αυτές τις σκόνες και να επιδεινώσετε την κατάστασή σας.

Έστυψε λεμόνι στα μάτια της κουζίνας και έλυσε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα κάθε νοικοκυράς

Τα καμμένα λίπη και οι λεκέδες στην κουζίνα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και βασανιστικά προβλήματα για κάθε νοικοκυρά κι όμως εμείς σου βρήκαμε τη λύση ώστε την επόμενη φορά η καθαριότητα της κουζίνας σου να σου φανεί παιχνιδάκι!

Το λεμόνι έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές σωτήριο τόσο σε θέματα ομορφιάς όσο και σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε με το χυμό ενός λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο. Σήμερα, θα σας δείξουμε βήμα βήμα πως θα απομακρύνετε τα καμμένα λίπη από την κουζίνα σας σε χρόνο... μηδέν!

Κοιτάξτε πόσο απλά είναι τα βήματα. Στύψτε το λεμόνι σας πάνω στους λεκέδες και σκεπάστε με μια βρεγμένη πετσέτα (καλό θα ήταν να είναι βρεγμένη με ζεστό νερό). Αφήστε για ένα τέταρτο περίπου μέχρι να μουλιάσουν οι λεκέδες και στη συνέχεια θα δείτε πως με ένα μόνο απαλό τρίψιμο η κουζίνα σας θα φαίνεται σαν καινούρια!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share