Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τελικά έχει "καλή" και "ανάποδη" το αλουμινόχαρτο;

Μήπως το χρησιμοποιούμε λάθος;

7 Μαΐου 2020 18:07
Τελικά έχει

Είναι κάποιες απορίες που μπορεί αρχικά να φαίνονται ανόητες αλλά τελικά έχουν βάσει και δικαίως θέλουμε να γνωρίζουμε την απάντηση. Μια εξ αυτών αφορά και το τόσο χρήσιμο σε όλους μας, αλουμινόχαρτο.

Έχουμε μάθει αμέτρητες από τις χρήσεις του που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε, για παράδειγμα, δείτε εδώ το λόγο που ένας άντρας τύλιξε τα πόδια ενός τραπεζιού με αλουμινόχαρτο. Αλλά η απορία παραμένει, τελικά το αλουμινόχαρτο έχει "καλή" και "ανάποδη" πλευρά;

Ευτυχώς για εσάς, το Athensmagazine.gr σας έχει την απάντηση! Ναι μεν οι δύο πλευρές είναι διαφορετικές, αλλά αυτό οφείλεται στην κατασκευή και δεν σχετίζεται με την χρήση του αλουμινόχαρτου.

«Το αλουμινόχαρτο περνάει μέσα από “πρέσα” σε στρώσεις κατά την διάρκεια της παραγωγής. Είναι μία διαδικασία όπου ασκείται ζέστη και ένταση προκειμένου να αποκτήσει το αλουμινόχαρτο το επιθυμητό πάχος. Πιέζουμε δύο στρώσεις που έρχονται σε επαφή την ίδια στιγμή, προκειμένου να μην σπάσει το αλουμινόχαρτο κατά την διάρκεια της διαδικασίας. Εκεί που το αλουμινόχαρτο έρχεται σε επαφή με μία άλλη στρώση, εκεί δημιουργείται η πιο θαμπή επιφάνεια. Η γυαλιστερή επιφάνεια είναι εκείνη που περνάει από την πρέσα, χωρίς να έρθει σε επαφή με άλλη στρώση. Η απόδοση του αλουμινόχαρτου είναι ίδια, όποια πλευρά και να χρησιμοποιήσεις.», αναφέρει ένας εργάτης σε εργοστάσιο παραγωγής αλουμινόχαρτου.

Τύλιξε ένα ρολό υγείας με αλουμινόχαρτο - Μόλις δείτε τι έφτιαξε θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό

Λύσεις για τα καθημερινά μας προβλήματα υπάρχουν πολλές και οι περισσότερες εξ αυτών βρίσκονται μέσα στο σπίτι μας. Σε τι μπορεί όμως να μας χρησιμεύσει λίγο αλουμινόχαρτο πέραν από την κλασσική του χρήση; Οι χρήσεις του είναι πάμπολλες και μερικές από αυτές δεν τις γνωρίζαμε καν, δείτε τι θα συμβεί σε περίπτωση που τυλίξετε με αλουμινόχαρτο τις μπαταρίες σας.

Αυτός ο άντρας λοιπόν, βρήκε ένα πανέξυπνο κόλπο για να διατηρήσεις τη φόρμα ενός ρολού χαρτιού περιτυλίγματος. Επειδή σφίγγοντας το με ένα λαστιχάκι το πιο πιθανό είναι να τσαλακωθεί η λύση βρίσκεται σε ένα ρολό από χαρτί υγείας και λίγο αλουμινόχαρτο.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share