Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Τοποθετήστε το άρωμά σας στο ψυγείο - Δεν φαντάζεστε πόσα χρόνια θα διαρκέσει η μυρωδιά του

Το γνωρίζατε;

23 Απριλίου 2020 11:52
Τοποθετήστε το άρωμά σας στο ψυγείο - Δεν φαντάζεστε πόσα χρόνια θα διαρκέσει η μυρωδιά του

Σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα αρωμάτων, όπου αποθηκεύετε τα αρώματά σας μπορεί να έχει αντίκτυπο στο πόσο καιρό παραμένουν σε βέλτιστη κατάσταση. Δείτε τον τρόπο για να διαρκούν περισσότερο στο Athensmagazine.gr

Ο Τζόνι Βέμπερ, με έδρα το Μάντσεστερ, του Perfume Direct, είπε πως μια πρόσφατη έρευνα που διενήργησε το ηλεκτρονικό κατάστημα διαπίστωσε ότι το 45% των ανθρώπων αποθηκεύουν τα αρώματά τους ή στην κρεβατοκάμαρα, ενώ το 39% διατηρεί το δικό τους στο μπάνιο.

«Αυτό αφήνει μόνο το 16 τοις εκατό των ανθρώπων που αποθηκεύουν πραγματικά τα αρώματά τους σωστά», είπε. Ενώ είναι βολικό να έχετε το άρωμά σας σε ένα εύκολο προς χρήση σημείο, όπως ένα περβάζι ή πάνω από την συρταριέρα, αυτά αποδεικνύονται ότι είναι τα χειρότερα μέρη για να αποθηκεύσετε τα αρώματά σας. Να σημειώσουμε ότι τα αρώματα περιέχουν βλαβερές ουσίες που μπορούν να βλάψουν την υγείας μας, ειδικά αν αλλοιωθούν.

Ο Τζόνι εξήγησε: «Η έκθεση του αρώματος στο φως και η συχνή μεταβολή των θερμοκρασιών είναι ένας σίγουρος τρόπος για να χάσουν τα αρώματα το αρχικό τους άρωμα.

Συνέστησε να αποθηκεύσετε άρωμα μέσα σε ένα ντουλαπάκι, συρτάρι ή ντουλάπα για να διατηρήσετε την έκθεση στο φως στο ελάχιστο, διασφαλίζοντας ότι παραμένει στην αρχική του κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

"Εναλλακτικά, μπορεί να διατηρηθεί σε προβολή αλλά να το αποθηκεύσετε στη συσκευασία του σε κουτί ή σε ένα διακοσμητικό κουτί", πρόσθεσε. Ο Τζόνι είπε: «Παρόμοια με την επίδραση του φωτός στα αρωματικά υγρά, το άρωμα δεν του αρέσει να πηγαίνει από ζεστό σε κρύο και αντίστροφα. Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορούν να αλλάξουν τις φυσικές ιδιότητες των συστατικών ενός αρώματος.

«Τα υγρά περιβάλλοντα όπως τα μπάνια και οι κρεβατοκάμαρες που μπορεί να ζεσταθούν το καλοκαίρι και διατηρούνται ζεστά με κεντρική θέρμανση το χειμώνα, είναι τα χειρότερα μέρη για την αποθήκευση αρωμάτων.

Το άρωμα μπορεί επίσης να διατηρηθεί σε ψυγείο μέχρι και τρία χρόνια - όπως ακριβώς θα αποθηκεύατε ένα καλό κρασί ή ένα μπουκάλι σαμπάνιας », πρότεινε. "Αν σας αρέσει η εμφάνιση του μπουκαλιού, κρατήστε το αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι άδειο. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μπείτε στον πειρασμό να ψεκάσετε με ένα σπρέι που έχει βρίσκεστε στα καλύτερα του. "

Αντικαθιστάτε πάντα το καπάκι Σύμφωνα με τον Τζόνι, ένα άρωμα δεν θα αρχίσει να "γερνάει" μέχρι να ψεκαστεί τουλάχιστον μία φορά. «Είναι η εισαγωγή οξυγόνου που ξεκινά τη διαδικασία οξείδωσης - μοιάζει πολύ όταν ανοίγονται τρόφιμα από αεροστεγείς περιέκτες», εξήγησε.

«Κρατήστε τα μπουκάλια κλειστά μέχρι να είστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιείτε κάθε μέρα - ή, μόλις ανοίξετε και χρησιμοποιήσετε, βεβαιωθείτε ότι κρατάτε το καπάκι στο μπουκάλι για να το σφραγίσετε».

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share