Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020

5+1 εκπληκτικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας που δεν γνωρίζατε - Ο μαγικός συνδυασμός με το λεμόνι, το ξύδι και νερό

Θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σας

4 Απριλίου 2020 08:28
5+1 εκπληκτικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας που δεν γνωρίζατε - Ο μαγικός συνδυασμός με το λεμόνι, το ξύδι και νερό
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η μαγειρική σόδα ή αλλιώς όξινο ανθρακικό νάτριο, είναι ένα κοινό μαγειρικό υλικό, το οποίο έχει πολλές χρήσεις, όχι μόνο στην κουζίνα, αλλά και σε άλλους χώρους του σπιτιού, ιδιαίτερα όταν την συνδυάσετε με το λεμόνι, ξύδι και νερό. Από την αποτελεσματικότητά του ως ένα ήπιο λειαντικό, μέχρι τις αποσμητικές του ικανότητες, οι εφαρμογές της μαγειρικής σόδας δείχνουν ατελείωτες.

Μαγειρική σόδα: Για τον καθαρισμό του νεροχύτη

Η μαγειρική σόδα λειτουργεί και σαν ήπιο λειαντικό, επομένως είναι ένα χρήσιμο καθαριστικό για τον νεροχύτη. Μπορεί να πασπαλίσετε με μαγειρική σόδα τον νεροχύτη σας και στην συνέχεια να τον τρίψετε με ένα σφουγγάρι. Άλλοι, την ανακατεύουν με χυμό λεμονιού για να σχηματίσουν μία πάστα ή τρίβουν την μαγειρική σόδα με ένα κομμένο λεμόνι. Πάντως, αφού καθαρίστε τον νεροχύτη σας με σόδα μαγειρικής, μπορείτε να ξεπλύνετε τον νεροχύτη με ξύδι και μετά με ζεστό νερό. Άλλοι συστήνουν την σόδα μαγειρικής και ως έναν τρόπο για να καθαρίσουν οι σωλήνες της αποχέτευσης.

Μαγειρική σόδα: Προϊόν καθαρισμού

Σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry, η μαγειρική σόδα είναι μια αποτελεσματική λύση για την αφαίρεση υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων από φρούτα και λαχανικά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε τον καθαρό σας νεροχύτη με νερό, να προσθέσετε τέσσερα κουταλάκια μαγειρικής σόδας, να μουλιάσετε το προϊόν για πέντε λεπτά και στην συνέχεια να το στεγνώσετε.

Μαγειρική σόδα: Απομακρύνει τις οσμές από το ψυγείο

Εκτός από ένα πολύ ήπιο λειαντικό, η μαγειρική σόδα είναι και ένα πολύ κοινό αποσμητικό. Μπορείτε να βάλετε μια ανοιχτή συσκευασία μαγειρικής σόδας στο ψυγείο σας ή όπου υπάρχει λίγη μούχλα. Θα απορροφήσει τελείως την μυρωδιά.

Μαγειρική σόδα: Φρεσκάρει τις πετσέτες

Οι αποσμητικές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας μπορούν επίσης να λειτουργήσουν καλά και για πράγματα που απορροφούν μυρωδιές, όπως οι πετσέτες. Αν χρειαστεί να φρεσκάρετε τις πετσέτες σας, μπορείτε να τοποθετήσετε μισό φλιτζάνι στο πλυντήριο σας μαζί με το κανονικό απορρυπαντικό ρούχων για να απαλλαγείτε από τις οσμές.

Μαγειρική σόδα: Καθαρισμός κοσμημάτων

Αν έχετε ασημένια κοσμήματα, μπορείτε να τα βουτήξετε σε ένα μίγμα με σόδα μαγειρικής και ζεστό νερό σε ένα μπολ με αλουμινόχαρτο. Μέσα από την διαδικασία ανταλλαγής ιόντων, η μαύρη πατίνα θα μεταφερθεί από το ασήμι στο νερό. Μόλις βγάλετε το κόσμημα, σκουπίστε το καλά με ένα μαλακό πανί χωρίς χνούδι. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει και για άλλα οικιακά αντικείμενα και ασημικά. Για πιο σκληρά υλικά, όπως διαμάντια και πλατίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας, νερού, αλατιού και σαπουνιού.

Μαγειρική σόδα: Να βγάλετε λεκέδες από τα χαλιά

Εάν έχετε έναν λεκέ στο χαλί σας, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη σόδα μαγειρικής το σημείο εκεί και αυτό μπορεί να το βοηθήσει. Μπορείτε επίσης, να ρίξετε λίγο ξύδι και να πασπαλίσετε με σόδα μαγειρικής. Τα δύο αυτά υλικά θα αντιδράσουν και θα εξαφανιστεί ο λεκές. Αφήστε το να στεγνώσει και στη συνέχεια βάλτε ηλεκτρική σκούπα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share