Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

5+1 μικρά μυστικά για να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε έναν ανοιξιάτικο κήπο!

Φέρτε την άνοιξη ανέξοδα!

31 Μαρτίου 2020 14:53
5+1 μικρά μυστικά για να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε έναν ανοιξιάτικο κήπο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μπαλκόνι μας είναι το καταφύγιο μας τους ανοιξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς τις περισσότερες ώρες μας τις περνάμε εκεί απολαμβάνοντας τον ήλιο και την χαλάρωση του εξωτερικού χώρου. Τώρα που ακόμα δεν έχει μπει η άνοιξη για τα καλά είναι μια ευκαιρία να κάνεις μια μικρή "ανακαίνιση" για να είσαι προετοιμασμένη να υποδεχθείς τις πιο υψηλές θερμοκρασίες.

Σου συγκεντρώσαμε τα έξι μικρά αλλά σημαντικά μυστικά διακόσμησης για να μετρατρέψεις το μπαλκόνι σου σε έναν ολάνθιστο ανοιξιάτικο κήπο ακόμη κι αν ζεις στο κέντρο.

Δώστε έμφαση στον φωτισμό

Πολλές φορές αγνοείτε το κομμάτι του φωτισμού όσο αφορά τη διακόσμηση του μπαλκονιού σας. Το ότι βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο εξασφαλίζει σίγουρα ότι είναι φωτεινό κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά όχι το βράδυ. Επενδύστε σε τεχνητό φωτισμό, όπως φαναράκια, κεριά και φωτάκια που θα δημιουργήσουν μια cozy και χαλαρωτική ατμόσφαιρα για να απολαμβάνετε και τα βράδια σας στο μπαλκόνι.

Βάλτε χρώμα

Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να δώσετε μια ευχάριστη πνοή στον χώρο είναι να εντάξετε πινελιές από έντονα και ζωηρά χρώματα. Αυτό μπορεί να γίνει είτε προσθέτοντας χρωματιστές γλάστρες και άλλα διακοσμητικά σε pop τόνους, είτε να πειραματιστείτε με την απόχρωση των τοίχων και των επίπλων. Το σίγουρο είναι ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να πετύχετε ένα απόλυτα ευχάριστο μέρος.

Δημιουργήστε μια αναπαράσταση της γης

Άνοιξη και λουλούδια πάνε πάντα μαζί. Ένας ακόμη τρόπος, λοιπόν, για να φέρετε την άνοιξη στο μπαλκόνι σας είναι να επενδύσετε στο πράσινο και στα φυτά εξωτερικού χώρου, ακόμη και στα αναρριχητικά. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός κήπου, τοποθετώντας φύτευση που ενσωματώνεται στο δάπεδο του μπαλκονιού. Έτσι θα νιώσετε πιο κοντά στη φύση και θα έχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Πείτε «ναι» στα DIY διακοσμητικά

Κατασκευάστε μόνοι σας διακοσμητικά για το μπαλκόνι σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Διαλέξτε ανοιξιάτικα σχέδια και χρώματα και κάντε χειροτεχνίες που θα δώσουν μια προσωπική νότα στον χώρο, ενώ θα σας κάνουν να περάσετε δημιουργική ώρα με τον εαυτό σας ή ακόμη και με τα παιδιά σας. Πειραματιστείτε και με την αναδιαμόρφωση επίπλων και βάψτε παλιά έπιπλα που νομίζετε ότι θα ταιριάζουν στο σκηνικό.

Προσθέστε διακοσμητικές κουρτίνες

Ακόμη κι όταν επιδιώκετε ένα φωτεινό μπαλκόνι, είναι φορές που θέλετε σκιά. Βρείτε έξυπνους τρόπους για να δημιουργήσετε σκιάσεις στο μπαλκόνι σας όπως το να προσθέσετε κουρτίνες σε υφές και σχέδια που σας αρέσουν. Έτσι, θα πετύχετε μια πιο boho και ρομαντική ατμόσφαιρα.

Επιλέξτε αναπαυτικά και stylish έπιπλα

Όσο σημαντικό είναι το coffee table στο σαλόνι σας, άλλο τόσο είναι και στη βεράντα του σπιτιού σας. Ένα μικρό ξύλινο τραπέζι μαζί με μερικές καρέκλες, ή κι έναν αναπαυτικό καναπέ, θα διαμορφώσει έναν χώρο χαλάρωσης όπου μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας και να δουλέψετε όσο είστε σπίτι. Αν θέλετε να μεγαλώσετε τον χώρο επιλέξτε ψηλότερα έπιπλα και πιο μεγάλα φυτά. Αν το μέγεθος της βεράντας σας σάς το επιτρέπει, μπορείτε, επίσης, να τοποθετήσετε μια αιώρα ή μια κουνιστή καρέκλα που μαζί θα χαρίσουν μια zen νότα στην όλη ατμόσφαιρα και θα γεμίσουν το μπαλκόνι.

Αν πάλι δεν διαθέτεις μπαλκόνι ή απλά προτιμάς τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού, δες εδώ μερικές ιδέες για τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας σου.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share