Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

5+1 μικρά μυστικά για να μετατρέψετε το σπίτι σας σε ένα μικρό "παλάτι" σχεδόν ανέξοδα!

Ολική ανανέωση!

27 Μαρτίου 2020 16:52
5+1 μικρά μυστικά για να μετατρέψετε το σπίτι σας σε ένα μικρό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σπίτι μας είναι το καταφύγιο μας! Και από εκεί που οι ώρες εργασίας μας ήταν ατελείωτες και το σπίτι μας ξεχνούσε να μας δει ξαφνικά βρισκόμαστε 24 ώρες το 24ωρο σε αυτό! Κι όσο περισσότερο είσαι σε έναν χώρο όλο και κάτι θες να το αλλάξεις! Μια ανανέωση μια στο τόσο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν! Το Athensmagazine λοιπόν ακολουθεί της τάσης της κορυφαίας Interior designer Μέγκαν Χουπ και έρχεται σήμερα να σου προτείνει 5 μικρά μυστικά για τη διακόσμηση του σπιτιού σου που θα το μετατρέψει σε ένα μικρό "παλάτι" με ελάχιστο κόστος! Πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωσε τις καλύτερες τάσεις για το χώρο σου που σίγουρα θα λατρέψεις!

Ανακαλύψτε τη μαγεία που μπορεί να φέρει στον χώρο σας μια ταπετσαρία

«Οι ταπετσαρίες θα αναδείξουν τους τοίχους και τη ζωή σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», υποστηρίζει η Χουπ. «Τίποτα δεν έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από τις επενδύσεις που μπορεί να κάνετε σε ότι αφορά τους τοίχους σας, που θα μεταμορφώσουν εντελώς το δωμάτιό σας σε λίγες ώρες. Μια ταπετσαρία μπορεί να βρεθεί σε μια τεράστια γκάμα τιμών, αλλά και με προσωρινές ή και παραδοσιακές επιλογές συγκόλλησης. Υπάρχει πάντα μια επιλογή που ταιριάζει σε κάθε χώρο και budget».

Go Bold... με χρώματα ή μοτίβα

«Όταν ψάχνετε να δημιουργήσετε εύκολα ένα high-end look, οι έντονες & τολμηρές επιλογές διακόσμησης είναι το κλειδί. Οι light αποχρώσεις λειτουργούν καλύτερα όταν έχετε τον προϋπολογισμό να χρησιμοποιήσετε πολύ υψηλής ποιότητας υλικά και υφές.», λέει η Χουπ. «Τα χρώματα και τα έξυπνα μοτίβα, ωστόσο, δεν έρχονται κατ' ανάγκην σε αναλογία με το budget σας. Oι ταπετσαρίες και τα υφάσματα είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανανεώσετε τον καναπέ σας, τις καρέκλες, τα πουφ, τα κεφαλάρια και τα μαξιλάρια σας. Όσο πιο ιδιαίτερες κι έντονες επιλογές κάνετε, τόσο πιο ξεχωριστό διάκοσμο θα δημιουργήσετε στον χώρο σας.»

Ξανασκεφτείτε όλες τις επιλογές φωτισμού της ζωής σας

«Οι συμβουλές μου για τον φωτισμό είναι πολύ απλές: Αντικαταστήστε τους όλους (εκτός και αν έχετε στην κατοχή σας ήδη κάτι πολύ κομψό) και προχωρήστε σε όσο πιο μεγάλες αλλαγές μπορείτε. Η αντικατάσταση του κεντρικού φωτισμού μπορεί να αλλάξει τελείως την αύρα ενός χώρου. Εάν νοικιάζετε το διαμέρισμά σας, μπορείτε πάντα να επαναφέρετε τον αρχικό φωτισμό της κατοικίας και να πάρετε μαζί σας τα δικά σας φωτιστικά σε περίπτωση που μετακινηθείτε.»

Tip: «Λατρεύω το έντονο lighting και προτείνω να τον χρησιμοποιήσετε ως έναν τρόπο να «ντύσετε» πραγματικά ένα χώρο και να δημιουργήσετε μεγάλο αντίκτυπο. Να θυμάστε να συνδυάζετε τις πόρτες και τα ντουλάπια με τα φωτιστικά σας!»

Πρακτικά ράφια

«Τα ράφια τοίχων δεν είναι ακριβά, και όταν συνδυάζονται στρατηγικά φαντάζουν μοναδικά στον εκάστοτε χώρο του σπιτιού σας. Προτείνω να αναζητήσετε επιλογές ραφιών που να διατίθενται σε πολλαπλά μεγέθη, ώστε να σας δίνουν επιλογές να δημιουργήσετε το δικό σας παζλ διακόσμησης. Μπορείτε επίσης, να κόψετε τα ράφια αν τα μεγέθη που χρειάζεστε δεν είναι ακριβώς στα πρότυπα που έχετε στη διάθεσή σας.»

Βασικό σημείο: «Βεβαιωθείτε ότι έχετε σημειώσει τι θα βάζετε στα ράφια σας, ώστε να επιλέξετε εκείνα που μπορούν να υποστηρίξουν το σωστό βάρος. Πάρα πολλές φορές έχω δει ράφια που δεν έχουν ικανή στήριξη και φορτώνονται με βιβλία, καταλήγοντας να μοιάζουν απελπισμένα.»

5. Εκπαιδεύστε τα «μάτια» σας σε νέες αποχρώσεις

Η Χουπ λέει, «Τα παράθυρα είναι ένας άλλος τομέας σχεδιασμού και πολλοί λένε ότι αποτελούν είναι τα μάτια του σπιτιού μας. Στολίστε τα με ευφάνταστες κουρτίνες ή βάψτε τα σε μοναδικές αποχρώσεις. Δύο συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη: Μη φοβάστε να κρεμάσετε τις κουρτίνες πολύ υψηλότερα και δεύτερον, εξετάστε τις αποχρώσεις του υφάσματος τους. Προσθέστε σχέδια ή χρώματα στα παράθυρά σας. Όπως και στη φιλοσοφία των ταπετσαριών, όσο πιο συγκεκριμένοι είστε, τόσο μεγαλύτερη είναι η επίδρασή τους.»

6. Μην αφήνετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας γυμνά

«Ένα πέρασμα με χρώμα μπορεί να κρύψει μια μεγάλη φθορά», καταλήγει η Χουπ. «Εάν τα ντουλάπια σας δεν είναι σε άριστη κατάσταση, επιλέξτε να τα βάψετε με μια πιο σκούρα, φίνα απόχρωση και χρησιμοποιήστε ένα φινίρισμα βαφής για να κρύψετε τις ατέλειές τους. Εκτός αν έχετε ακατέργαστο ξύλο στην κουζίνα σας, οπότε πιθανότατα θα χρειαστεί να προετοιμάσετε με ειδικό τρόπο πρώτα τα ντουλάπια για να αποφύγετε τυχόν ξεφλούδισμα με το πέρασμα του χρόνου.»

Αν πάλι, είστε αποφασισμένοι για μια μεγάλη αλλαγή στο σπίτι σας, δείτε εδώ τα κορυφαία χρώματα της σεζόν που θα απογειώσουν τη διακόσμηση σας!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share