Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

4+1 βασικά tips για να οργανώσετε την ντουλάπα σας!

Θα σας λύσουν τα χέρια!

18 Μαρτίου 2020 13:06
4+1 βασικά tips για να οργανώσετε την ντουλάπα σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λίγο η άνοιξη που βρίσκεται προ των πυλών, λίγο κορωνοϊός που σε κρατάει στο σπίτι, μήπως είναι μια καλή ευκαιρία να οργανώσεις απ την ντουλάπα σου; Και τις κενές σου ώρες θα γεμίσεις και κάτι χρήσιμο για τον εαυτό σου θα κάνεις!

Το Athensmagazine.gr που πάντα φροντίζει για εσάς, σήμερα θα σας δείξει τα πέντε βασικά tips για την τέλεια οργάνωση της ντουλάπας σας!

Step 1: Αδειάστε τη ντουλάπα σας

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι «θησαυρούς» μπορεί να κρύβει μία ντουλάπα και στην προκειμένη περίπτωση, η δική σας. Σίγουρα θα σας έχει τύχει κι εσάς να ψάχνετε το αγαπημένο σας μπλουζάκι ή παντελόνι και να μην το βρίσκετε. Τώρα λοιπόν, είναι μία καλή ευκαιρία, να δείτε τι ακριβώς περιλαμβάνει η συλλογή σας και να κρατήσετε αυτά που πραγματικά χρειάζεστε. Βγάλτε όλα σας τα ρούχα από μέσα, για να έχετε μια πλήρη εικόνα.

Step 2: Καθαρίστε κάθε σημείο της
shutterstock-1646789899.jpg
Ώρα για… καθάρισμα! Αφού αφαιρέσετε όλα τα ρούχα, καθαρίστε καλά κάθε ράφι-συρτάρι, προκειμένου να είναι όλα απόλυτα έτοιμα, ώστε να τοποθετήσετε και πάλι στη συνέχεια τα ρούχα ή τα αξεσουάρ που θα διατηρήσετε στη συλλογή σας. Η καθαριότητα είναι το «κλειδί». Ποιος δε θέλει άλλωστε καθαρά και μυρωδάτα ρούχα;

Step 3: Εκκαθάριση

Η πρόσθεση ήταν ανέκαθεν πιο εύκολη από την αφαίρεση, όμως πρέπει να αποφασίσετε ποια ρούχα θα κρατήσετε και ποια θα αποχαιρετίσετε οριστικά. Τα κομμάτια που ανήκουν στην κατηγορία «ίσως τα χρειαστώ μια μέρα», είναι μάλλον τα πρώτα που θα πρέπει να αποχωριστείτε. Δεν υπάρχει λόγος να μένουν στη ντουλάπα σας κομμάτια που δεν έχουν κερδίσει ήδη μία θέση στην καρδιά σας.

Επίσης, σε περίπτωση που ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που αγοράζουν μεγάλο αριθμό των ίδιων items, θα πρέπει να πάρετε τη μεγάλη απόφαση και να επιλέξετε αυτά που ανήκουν στη νέα… τάξη πραγμάτων.

Step 4: Χώροι αποθήκευσης

Επαναπροσδιορίστε τον χώρο σας. Αν δεν είναι αρκετός για εσάς, επιλέξτε κάποια extra, βοηθητικά αντικείμενα για να ενσωματώσετε στη συλλογή σας, που θα σας λύσουν τα χέρια. Για παράδειγμα, ένα επιπλέον ράφι ή κάποια κουτιά αποθήκευσης, μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

Step 5: Οργάνωση

Κι έφτασε η ώρα να τοποθετήσετε τα ρούχα σας και πάλι μέσα στη ντουλάπα. Βρείτε τον τρόπο που σας ταιριάζει περισσότερο και θα σας εξυπηρετεί στην καθημερινότητά σας. Προτιμήστε κρεμάστρες για τα t-shirts, τις ζακέτες και τα πανωφόρια, για να μην τσαλακώνονται και τοποθετήστε στα ράφια τα παντελόνια και τα τζιν σας, αξιοποιώντας όλο τον χώρο που έχετε στη διάθεσή σας.

Όσον αφορά στα αξεσουάρ, οι θήκες που ενσωματώνονται στα συρτάρια είναι ιδανικές, ώστε να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα και να μη μπερδεύονται μεταξύ τους.

Εxtra tip: Καλό είναι να τοποθετήσετε τα ρούχα σας με βάση το χρώμα τους. Χωρίστε τα σε λευκά, μαύρα και χρωματιστά. Το ίδιο ισχύει και για τα παντελόνια ή τα τζιν. Θα σας βοηθήσει πολύ στην καθημερινότητά σας, ιδίως εκείνα τα πρωινά που ετοιμάζεστε βιαστικά για το γραφείο. Επίσης, ιδανικά μία φορά τον μήνα κάντε μικρά touch ups στη ντουλάπα σας προκειμένου να διατηρείται σε καλή κατάσταση.

Αν ολοκληρώσατε την οργάνωση της ντουλάπας σας και πάλι έχετε ελεύθερο χρόνο που θέλετε να γεμίσετε, δείτε εδώ πώς θα οργανώσετε την κουζίνα σας με γυάλινα βαζάκια!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share