Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Διώξτε πανεύκολα την μούχλα από το συρτάρι απορρυπαντικών του πλυντηρίου - Χρειάζεστε μόνο νερό και...

Είναι πολύ απλό

17 Μαρτίου 2020 15:22
Διώξτε πανεύκολα την μούχλα από το συρτάρι απορρυπαντικών του πλυντηρίου - Χρειάζεστε μόνο νερό και...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το συρτάρι απορρυπαντικών του πλυντηρίου αποτελεί το μέρος, όπου εντοπίζεται η περισσότερη μούχλα, και τα υπολείμματα. Έχει ζέστη και υγρασία ό,τι ακριβώς χρειάζεται η μούχλα για να αναπτυχθεί.

Πλένοντας σε χαμηλές θερμοκρασίες, συγκεντρώνονται τα υπολείμματα αδιάλυτου απορρυπαντικού. Εάν το συρτάρι είναι βρώμικο, οι βρομιές και η μούχλα θα πάνε στον κάδο του πλυντηρίου, επομένως και σε όλα τα ρούχα μας. Τι να κάνουμε γι’ αυτό; Πρέπει να δώσετε προσοχή, μιας και όπως θα δείτε εδώ, μπορεί να μεταφέρει πολλές αρρώστιες.

Πως θα καθαρίζουμε το συρτάρι του πλυντηρίου ρούχων;

Αφαιρέστε το συρταράκι και τοποθετήστε το σε μια λεκανίτσα που θα έχετε ρίξει μέσα καυτο νερο και ξυδι .Μετα τρίβετε με ενα σφουγγαράκι για να φύγουν τα υπολείμματα. Αυτό θα σας βοηθήσει εάν η μούχλα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο,

Αν πρόκειται για μια σχετικά προχωρημένη περίπτωση, φτιάξτε ένα μείγμα από αραιωμένη χλωρίνη και απορρυπαντικό. Απλώστε το μείγμα στην επιφάνεια και τρίψτε. Είναι πιθανό τα ίχνη μούχλας να επιμείνουν. Σ΄ αυτή την περίπτωση, αφήστε το μείγμα να δράσει για λίγο, κι έπειτα τρίψτε ξανά.

Κάντε το: Ρίξτε μαγειρική σόδα στο πλυντήριο και σκοτώστε τα μικρόβια και τις μυρωδιές

Είναι αδιανόητο αυτό το μυστικό για το σπίτι που σου βρήκαμε! Ρίξε απλά λίγη μαγειρική σόδα στο πλυντήριο ρούχων σου και θα πάθεις πλάκα με το αποτέλεσμα αλλά και με το σούπερ μάρκετ, στο οποίο θα πληρώνεις τα μισά.

Η μαγειρική σόδα μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό μαλακτικό και έτσι θα κάνεις παράλληλα οικονομία ενώ την ίδια στιγμή θα χρησιμοποιείς και υλικά πιο φυσικά.

Σου βρήκαμε επίσης το τέλειο tip για τα μαλλιά σου, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ρίξεις λίγη μαγειρική σόδα και θα δεις θαύματα!

Η μαγειρική σόδα βοηθάει στην εξισορρόπηση του pH του νερού, όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω, κάτι που την κάνει να λειτουργεί ως φυσικό μαλακτικό.


Βάζοντας ½ φλιτζάνι στο πλυντήριο μπορείτε να εξασφαλίσετε πως τυχόν υπολείμματα απορρυπαντικού ή μεταλλικών στοιχείων δεν θα «κάτσουν» στα ρούχα σας και έτσι θα βγουν πιο μαλακά από ποτέ!

Επίσης η μαγειρική σόδα γίνεται και καθαριστικό για το σπίτι!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share