Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου είναι η απόλυτη τάση στη διακόσμηση!

Απλό και υπέροχο!

13 Μαρτίου 2020 18:54
Αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου είναι η απόλυτη τάση στη διακόσμηση!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Πολλοί είναι αυτοί που λατρεύουν τα φυτά εσωτερικού χώρου, και καλά κάνουν μιας και δίνουν μια νότα φρεσκάδας στο χώρο και επίσης ανανεώνουν τον αέρα.

Ωστόσο, πολλοί νομίζουν πως είναι δύσκολο να συντηρήσει κανείς φυτά μέσα στο σπίτι γιατί χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Αν είσαι ξεχασιάρης και φοβάσαι πως το φυτό σου αργά η γρήγορα θα ξεραθεί, το Athensmagazine.gr έχει να σου προτείνει να ρίξεις μια ματια στο φυτό που δεν μαραίνεται ποτέ για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Είναι αρκετές οι επιλογές που έχετε, εμείς όμως σας παρουσιάζουμε το φυτό που αποτελεί τη νέα τάση στη διακόσμηση και θα επιβιώσει ακόμη και αν αδιαφορήσετε πλήρως γι αυτό: τον φίκο τον ελαστικό!

Έχει ύψος και χαρακτήρα

φίκος

Θα τον συναντήσετε και με την ονομασία λαστιχόδεντρο και είναι το φυτό σας αν σας αρέσουν τα φυτά που παίρνουν αρκετό ύψος μέσα σε μερικά χρόνια. Το μέγεθός του μπορεί μέχρι ενός σημείου να περιοριστεί, αλλά εν καιρώ θα χρειαστεί αρκετό χώρο. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να αφιερώσετε μια γωνιά του σπιτιού για να αναπτυχθεί ο φίκος και μαζί του να διαμορφωθεί μια φυσική διακόσμηση.

Καθαρίζει την ατμόσφαιρα

γλάστρα

Ένα άλλο πλεονέκτημά του φίκου του ελαστικού είναι πως είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για να καθαρίσουν τον αέρα. Τα δερματώδη φύλλα του, εκτός από το ότι είναι καλοσχηματισμένα και όμορφα, έχουν μεγάλη απορροφητική ικανότητα η οποία βοηθάει στη μείωση της υγρασίας του δωματίου μέσα στο οποίο κατοικεί.

Σας αφήνει πολλές επιλογές για τη θέση του

Ο φίκος ο ελαστικός χρειάζεται φως, αλλά όχι πολύ. Ένα μέτρια φωτισμένο σημείο του σπιτιού σας είναι ιδανικό για να μεγαλώσει το όμορφο αυτό φυτό και να είναι καταπράσινο και υγειές. Από τη στιγμή, λοιπόν, που δεν χρειάζεται πολύ ήλιο σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε πολλά διαφορετικά σημεία στο σπίτι σας για να το τοποθετήσετε. Αυτοσχεδιάστε και βρείτε την κατάλληλη θέση, δίπλα στον καναπέ, σε μια γωνιά, σε ένα ράφι ή όπου αλλού εσείς θέλετε.

Δεν τον απασχολεί το συνεχές πότισμα

Ο φίκος ο ελαστικός αγαπάει το νερό όταν θέλει να αναπτυχθεί, αλλά όχι σε μεγάλη συχνότητα. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να τον ποτίσετε καλά μία φορά και να τον ξαναποτίσετε πάλι όταν το χώμα θα είναι εντελώς στεγνό. Μία φορά κάθε δύο εβδομάδες είναι αρκετή!

Έχει μοναδικό στιλ και υφή

φυτό

Το μεγάλο ατού του φίκου του ελαστικού είναι η ανάγλυφη επιφάνεια των φύλλων του και η μοναδικότητα του κάθε δέντρου, καθώς το καθένα παίρνει το δικό του σχήμα. Δώστε του τον χώρο του και θα γίνει το κεντρικό σημείο εστίασης σε έναν κατά τα άλλα μίνιμαλ χώρο. Όλοι οι παραπάνω λόγοι συντελούν στο να γίνει ο φίκος ο ελαστικός ένα από τα αγαπημένα φυτά των σχεδιαστών – γιατί όχι και το δικό σας!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share