Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έριξε σε μια κατσαρόλα βραστό νερό και την ακούμπησε πάνω σε ένα τσαλακωμένο πουκάμισο. Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε!

Απίστευτο!

6 Μαρτίου 2020 10:48
Έριξε σε μια κατσαρόλα βραστό νερό και την ακούμπησε πάνω σε ένα τσαλακωμένο πουκάμισο. Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μερικές φορές με λίγη φαντασία μπορείς να βρεις τις πιο έξυπνες λύσεις. Αυτός ο άντρας προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο να σιδερώσει το τσαλακωμένο του πουκάμισο μόνο που του έλειπε κάτι βασικό... το σίδερο! Και τότε έκανε το απίστευτο!

Σκέφτηκε πώς θα μπορούσε να "παράγει" θερμότητα για να βοηθήσει το πουκάμισο του να φανεί κάποιος πιο... περιποιημένο! Έβαλε λοιπόν σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και την ακούμπησε πάω στο πουκάμισο του χρησιμοποιώντας την ως σίδερο και τελικά... τα κατάφερε! Το καλύτερο όλων είναι πως όχι μόνο έλυσε το πρόβλημα του αλλά παράλληλα έκανε και οικονομία στο ρεύμα! Και μιας και μιλάμε για σιδέρωμα, δείτε τι θα γίνει αν σιδερώσετε... αλάτι!

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και μερικά ακόμη κόλπα που μπορείς να κάνεις με μια κατσαρόλα:

Μαύρισε η πλάκα στο σίδερο; Δείτε το κόλπο για να την καθαρίσετε αμέσως! (Video)

Πολλές είναι οι νοικοκυρές που παιδεύονται ή δεν ξέρουν να καθαρίζουν την πλάκα στο σίδερο! Ποιο είναι το κόλπο που μπορείτε να κάνετε και να μην χαλάσετε ούτε ένα ευρώ; Καλύτερα να τα αποφύγεις: 6 λάθη που κάνετε στο σιδέρωμα!

Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι από εμάς κρατάμε τη νέα μας αγορά για τουλάχιστον μερικά χρόνια μετά κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αρχίσει η φυσιολογική του φθορά. Μετά από τις αναρίθμητες χρήσεις που του κάνουμε κι έχοντας σημειώσει ώρες ενεργής λειτουργίας, έρχεται η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι η πλάκα του έχει αρχίσει να αλλάζει χρώμα. Μπορεί, μάλιστα, όταν τελικά το αντιληφθείς, η κατάσταση να είναι σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο, βλέποντας -πια- ένα άλλο χρώμα.

Μην τρομάζεις, όμως! Όχι, δε χρειάζεται να αγοράσεις καινούργιο σίδερο, αν το παλιό κατά τα λοιπά λειτουργεί κανονικά. Μπορείς εύκολα να το καθαρίσεις φτιάχνοντας μόνη σου ένα μείγμα με υλικά που έχεις αυτήν τη στιγμή στο σπίτι σου.

Δες τι ακριβώς πρέπει να κάνεις στο βίντεο που ακολουθεί:

Έχει γεμίσει το σίδερο ρούχων με άλατα και σκουριά; Καθάρισε το με φυσικό τρόπο!

Όλα τα σίδερα, ύστερα από κάποιο διάστημα συχνής χρήσης, αρχίζουν να συγκεντρώνουν άλατα, βρωμιές και σκουριά στην πλάκα τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κολλούν τα ρούχα πάνω τους κατά τη διάρκεια του σιδερώματος ή ακόμα και να λερώνονται.

Παρακάτω θα βρεις τον πιο απλό και εύκολο τρόπο προκειμένου να κάνεις το σίδερό σου να είναι και πάλι σαν... καινούριο και τη διαδικασία του σιδερώματος πιο εύκολη από ποτέ.

Αν η πλάκα του δεν είναι ακόμα πάρα πολύ λερωμένη τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά. Βρέξε μια χαρτοπετσέτα με ξίδι και κόλλησέ την σε όλη την επιφάνεια της πλάκας.

Άσε εκεί τη χαρτοπετσέτα για 5 λεπτά και ύστερα, απομάκρυνέ την και τρίψε την πλάκα με ένα χαρτί, που θα έχει επίσης πάνω του λίγο ξίδι. Η βρωμιά θα φύγει και εσύ θα είσαι πανέτοιμη να σιδερώσεις ξανά.

Σε περίπτωση που το σίδερο είναι παρατημένο καιρό και έχει συγκεντρώσει πάνω του πολλές βρωμιές, θα χρειαστείς ένα πιο δραστικό αλλά εξίσου... σπιτικό προϊόν.

Αυτό δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα. Τοποθέτησε λίγη πάνω σε ένα νωπό χαρτί κουζίνας και άρχισε να σιδερώνεις πάνω σε αυτήν. Η μαγειρική σόδα θα λειτουργήσει σαν λειαντικό και θα απομακρύνει ακόμα και τις πιο επίμονες βρωμιές.

Μόλις τελειώσεις με το καθάρισμα, βάλε το σίδερο στη ρύθμιση ατμού προκειμένου να απομακρύνεις οποιοδήποτε υπόλειμμα έχει μείνει μέσα στις τρύπες της συσκευής. Για τις πιο... επίμονες τρύπες, θα χρειαστείς μόνο μια οδοντογλυφίδα προκειμένου να αφαιρέσεις ό, τι έχει απομείνει.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share