Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τοποθετεί άδεια κεσεδάκια από γιαούρτι μέσα σε υγρό τσιμέντο...Θα τρέξετε να το κάνετε!

Δεν φαντάζεστε τι φτιάχνει

5 Μαρτίου 2020 18:08
Τοποθετεί άδεια κεσεδάκια από γιαούρτι μέσα σε υγρό τσιμέντο...Θα τρέξετε να το κάνετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το τσιμέντο είναι ένα υλικό που δεν χρησιμοποιείται πολύ για κατασκευές. Μεγάλο λάθος! Μπορείτε να φτιάξετε πολλά ευφάνταστα πράγματα.

Αν δεν το έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ είναι ίσως γιατί σας φαίνεται τρομακτικό, αφού χρησιμοποιείται μόνο σε μεγάλες κατασκευές. Μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι ξεχωριστό με κεσεδάκια από γιαούρτι, αλλά και με μια πετσέτα, όπως θα δείτε εδώ.

Στην πραγματικότητα όμως είναι ένα υλικό που φτιάχνεται εύκολα αν ακολουθήσετε τις οδηγίες της συσκευασίας και γι’αυτό το λόγο η Κείτ Ρίλει από το μπλογκ Centsational Girl το χρησιμοποίησε και δημιούργησε υπέροχα χειροποίητα κηροπήγια!

«Ήξερα ότι το τσιμέντο δεν κολλάει στο πλαστικό, άρα γιατί να μην χρησιμοποιήσω πλαστικά δοχεία που έχω στην κουζίνα μου σαν καλούπια για να φτιάξω κηροπήγια;» γράφει η Κείτ στο μπλογκ της για την κατασκευή.

Μοιράστηκε μαζί μας όλη την διαδικασία και το υπέροχο αποτέλεσμα!

Για τις δημιουργίες της, η Κείτ αρχικά συγκέντρωσε όλα τα υλικά που χρειάζονταν για το τσιμέντο, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Πήρε, επίσης, σπρέι μαγειρικής και δοχεία για τα καλούπια της, όπως πλαστικά μπολ και άδεια κεσεδάκια από γιαούρτι.

Ξεκίνησε φτιάχνοντας το μίγμα για το τσιμέντο και σημείωσε ότι όταν είναι έτοιμο μοιάζει στη συνοχή με μίγμα για κέικ. Όταν το μίγμα ετοιμάστηκε, ήρθε η ώρα να το βάλει στα καλούπια.

Πριν το ρίξει μέσα όμως, η Κείτ ψέκασε τα δοχεία με σπρέι μαγειρικής, το οποίο βοηθά το τσιμέντο να μην κολλήσει όταν στεγνώσει.

Αφού έριξε το τσιμέντο μέσα στα δοχεία γρήγορα, η Κείτ έβαλε μέσα στο μίγμα τα κεσεδάκια από γιαούρτι.

«Βάλτε μέσα μερικά πετραδάκια για να φτάσουν τα κεσεδάκια μέχρι τον πάτο, επειδή έχουν την τάση να προεξέχουν από το τσιμέντο», γράφει.

Αποφάσισε να χρησιμοποιήσει δοχεία διαφόρων μεγεθών και κατέληξε μια διάφορες παραλλαγές.

«Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει τα καλούπια σας σε επίπεδη επιφάνεια», γράφει η Κείτ. «Χτυπήστε απαλά το καλούπι καμιά δεκαριά φορές για να φύγει ο αέρα που μπορεί να έχει μείνει μέσα».

Αφού έβαλε το τσιμέντο (όση ώρα έλεγε στην συσκευασία), η Κείτ το αφαίρεσε από τα καλούπια και έτριψε τις άκρες με γυαλόχαρτο.

Μετά τα άφησε να καθίσουν για 24 ώρες. Τα διακόσμησε με διάφορα υλικά, όπως πέτρες ή φυτά.

Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και τώρα έχει πολλά διαφορετικά κηροπήγια για να διακοσμήσει τον κήπο της.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share