Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μην ξαναζεστάνετε νερό μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων...Μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε έγκαυμα!

Το ήξερες;

3 Μαρτίου 2020 18:23
Μην ξαναζεστάνετε νερό μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων...Μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε έγκαυμα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο φούρνος μικροκυμάτων αν και είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση χρειάζεται και προσοχή. Δεν μπαίνουν τα πάντα μέσα σε αυτόν και ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι άνθρωποι είναι να ζεσταίνουμε νερό σε κούπα!

Γιατί ναι πολλές φορές έχουμε ακούσει όλοι για δοχεία που μπορούν να λιώσουν, να προκαλέσουν πυρκαγιά ή να απελευθερώσουν επιβλαβείς τοξίνες. Δεν είναι όμως μόνο τα δοχεία που είναι επικίνδυνα. Εξίσου μεγάλα προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν τα ίδια τα τρόφιμα που βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Η θέρμανσή τους προκαλεί την έκκληση τοξινών, ενώ μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και εκρήξεις. Αν και έχουμε δει ακόμα και CD να μπαίνει μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων, και μπορείτε να δείτε εδώ τι συνέβη, απλά πράγματα όπως το νερό, που καταναλώνεται, απαγορεύεται να ζεσταίνεται εκεί!

Το ζέσταμα μιας κούπας με νερό για τσάι ή οποιοδήποτε άλλο σκοπό στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να είναι βολικό αλλά όχι και ασφαλές. Μια κούπα με νερό στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να υπερθερμανθεί αλλά όχι να βράσει και όταν στη συνέχεια προσθέσετε το τσάι, τον καφέ ή οτιδήποτε άλλο να πεταχτεί έξω προκαλώντας εγκαύματα στα χέρια σας, π.χ..

Βάζει ένα μπολ με λεμόνι και νερό στον φούρνο μικροκυμάτων! Μετά απο 3 λεπτά καταφέρνει να απαλλαγεί από...

Στο εσωτερικού του φούρνου μικροκυμάτων με τον καιρό συσσωρεύονται λίπη και καμμένα υπολείμματα. Αν δοκιμάσετε όμως αυτό το κόλπο με το λεμόνι θα μπορέσετε να απαλλαγείτε εύκολα και γρήγορα από αυτά!

Οι περισσότεροι θα γνωρίζουμε πόσο μπελάς είναι να καθαρίσουμε τον φούρνο μικροκυμάτων. Πως λοιπόν να τα καθαρίσουμε γρήγορα και χωρίς κόπο; Γεμίστε ένα μπολάκι με 3/4 μέρη νερό και βάλτε ένα κομμένο στη μέση λεμόνι. Βάλτε το μπολ μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων και θέστε τον σε λειτουργία για 3-5 λεπτά. Ακόμα αν βάλετε τα λεμόνια μέσα σε ένα μπολ με νερό μπορείτε να τα διατηρήσετε φρέσκα περισσότερο καιρό!

Οι υδρατμοί έχουν μαλακώσει τα ξεραμένα λίπη και τώρα μπορείτε να σκουπίσετε με μια υγρή πετσέτα το εσωτερικό του. Για δύσκολους λεκέδες βουτήξτε τη πετσέτα μέσα στο ζεστό νερό και συνεχίστε να σκουπίζετε.

Όχι μόνο ο φούρνος μικροκυμάτων θα είναι πεντακάθαρος, αλλά και θα μοσχομυρίζει φρέσκο λεμόνι! Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες:

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share