Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020

7+1 ευφυέστατοι και ανέξοδοι τρόποι για να βάλετε χρώμα στην κουζίνα σας!

Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

17 Φεβρουαρίου 2020 15:37
7+1 ευφυέστατοι και ανέξοδοι τρόποι για να βάλετε χρώμα στην κουζίνα σας!

Το χρώμα στη διακόσμηση του σπιτιού μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην εμφάνιση του χώρου μας αλλά και στη δική μας διάθεση και ψυχολογία. Ένας ψυχρός, αδιάφορος και σχεδόν άχρωμος χώρος θα κάνει κι εμάς να βρισκόμαστε σχεδόν μόνιμα σε μια μουντή διάθεση ενώ ένας χώρος με χρώμα θα προσθέσει λίγο κέφι στη ζωή μας. Το Athensmagazine.gr πρόσφατα σας έδειξε τα επτά must χρώματα για τη διακόσμηση του σπιτιού σας για το 2020, σήμερα λοιπόν βρήκαμε για εσάς οχτώ ευφυέστατους και οικονομικούς τρόπους για να προσθέσετε χρώμα στην κουζίνα σας!

Χρωματίστε τα ράφια

ράφια

Σε μια κουζίνα που δεν έχει ντουλάπια ούτε καν για τα απαραίτητα τότε η καλύτερη επιλογή είναι να επενδύσετε σε χρωματιστά ράφια, διαφόρων μεγεθών, με αόρατη στήριξη. Η επιλογή αυτή συνοδεύεται απαραίτητα με τα ανάλογου ύφους και χρωμάτων αντικείμενα που θα τοποθετούνται εκεί. Έτσι οποιοδήποτε σκεύος αποθήκευσης κι αν παίρνετε θα επιλέγετε πάντα κάποιο χρωματιστό.

Στις ανάλογες αποχρώσεις χρησιμοποιείστε και κάποια επιπλέον επίτοιχα διακοσμητικά στοιχεία, όπως καδράκια με σκίτσα από το παρελθόν ή διακοσμητικά πιάτα.

Βάλτε ταπετσαρίες στο εσωτερικό των ντουλαπιών

ταπετσαρία

Αν πάλι η κουζίνα σας έχει ντουλάπια και τα πορτάκια τους είναι με τζάμι που επιτρέπει να βλέπει κανείς το εσωτερικό τους τότε μπορείτε να αλλάξετε αμέσως την κουζίνα σας βάζοντας στην πλάτη των ντουλαπιών χρωματιστή ταπετσαρία.
Μπορείτε να διαλέξετε μια ταπετσαρία ανάμεσα σε χιλιάδες που διατίθενται στο εμπόριο. Χρώματα και σχέδια υπάρχουν τόσα πολλά που δεν υπάρχει περίπτωση να βρείτε αυτή που θα ταιριάζει στα γούστα σας.

Χρωματίστε το εσωτερικό των ντουλαπιών

ντουλάπια

Πέραν όμως του να βάλετε ταπετσαρία στο εσωτερικό των ντουλαπιών σας μπορείτε απλώς να τα βάψτε σε μια έντονη απόχρωση και να κρατήσετε την επένδυση της ταπετσαρίας για τον ή τους τοίχους της κουζίνας σας. Μια εναλλακτική από το να βάλετε ταπετσαρία σε όλους τους τοίχους της κουζίνας είναι να βάλετε μόνο σε έναν απ’ όλους και συγκεκριμένα σε αυτόν που η μεγαλύτερη επιφάνειά του είναι καθαρή δηλαδή ακάλυπτη από άλλα αντικείμενα.

Σε ένα καθαρό τοίχο επενδυμένο με μια ταπετσαρία μπορείτε να βάλετε κάδρα ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία που να ταιριάζουν με το ύφος της κουζίνας σας.

Χρώμα στην πλάτη του πάγκου

αυτοκόλλητο

Οι κουζίνες των παλιών σπιτιών συνήθως έχουν αντιαισθητικά πλακάκια και αυτό στις περισσότερες των περιπτώσεων όχι γιατί είναι παλιά ή παλιάς μόδας αλλά γιατί ο καιρός έχει αφήσει τα σημάδια πάνω τους. Ο πιο έξυπνος, εύκολος και οικονομικός τρόπος για να βάλετε χρώμα στην κουζίνα σας αλλά και για να μην αντικρίζετε τα πλακάκια του πάγκου είναι να κολλήσετε αυτοκόλλητα πλακάκια πάνω στα παλιά. Μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και σχέδια με αυτοκόλλητα πλακάκια και να διαλέξετε αυτό ή/και αυτά που θα θέλετε καθημερινά να αντικρίζετε.

Η ποικιλία των σχεδίων σε αυτοκόλλητα πλακάκια που μπορείτε να βρείτε είναι πραγματικά ανεξάντλητη τόσο που θα σας προκαλεί για συχνές αλλαγές.

Αλλάξτε τις κουρτίνες

κουρτίνες

Τα υφάσματα αποτελούν πάντα την εύκολη λύση στις ιδιαίτερα οικονομικές αλλαγές. Μια χρωματιστή κουρτίνα σε όποια της μορφή (κρεμαστή, ρολό, ρόμαν) με έντονα χρώματα και μεγάλα μοτίβο μπορούν αμέσως να αλλάξουν την εικόνα της κουζίνας σας και να τη φωτίσουν.

Αν η κουζίνα σας είναι μεγάλη ή αρκετά φωτεινή οι αποχρώσεις του υφάσματος της κουρτίνας δεν θα σας περιορίσουν. Σε αντίθετη περίπτωση επιλέξτε υφάσματα μόνο σε ανοιχτές αποχρώσεις.

Βάλτε ένα χρωματιστό χαλί

χαλί

Ύφασμα δεν είναι αλλά αποτελούνται και αυτά από ίνες. Τα χαλιά είναι μια εξαιρετική επιλογή που θα δώσουν χρώμα στη στιγμή στην κουζίνα σας. Με ένα χρωματιστό ή πολύχρωμο χαλί δεν θα χρωματίσετε απλώς το δάπεδο της κουζίνας σας αλλά όλο το χώρο αφού οι προσπίπτουσες αντανακλάσεις των χρωμάτων θα χρωματίζουν ταυτόχρονα και τις επιφάνειες των υπόλοιπων επίπλων.

Ένα χαλί με ζωηρές αποχρώσεις θα ζωντανέψει αμέσως τον χώρο της κουζίνας σας.

Χρησιμοποιήστε χρωματιστά έπιπλα

έπιπλα

Σε μια μονόχρωμη κουζίνα μπορείτε εύκολα να προσθέσετε χρώμα απλώς βάζοντας μια έντονη χρωματική πινελιά σε ογκώδη αντικείμενα που βρίσκονται μέσα σε αυτή όπως τα ψηλά σκαμπό του πάσο. Στο μονόχρωμο του λευκού το κόκκινο θα τραβάει τα βλέμματα και θα σβήσει αμέσως τη ρουτίνα της μονοχρωμίας.

Απαραιτήτως βάλτε συμπληρωματικά, έστω και σε μικρές επιφάνειες, σε διάφορα διακοσμητικά στοιχεία την ίδια απόχρωση με τα σκαμπό.

Βάψτε τις καρέκλες της τραπεζαρίας

καρέκλες

Αλλάξτε το χρώμα στις καρέκλες και το τραπέζι επιλέγοντας έντονες και διαφορετικές μεταξύ τους αποχρώσεις και κάντε μερικές μικρές χρωματικές εκρήξεις. Η εικόνα της κουζίνας σας αμέσως θα αλλάξει και το χρώμα θα έχει για τα καλά εισβάλει μέσα σε αυτή. Αν το βάψιμο επίπλων είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία δείτε εδώ πώς μπορείτε να γίνετε αστέρια!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

4+1 μοναδικά φωτιστικά για να ανανεώσετε το σπίτι σας!

3+1 λάθη που πρέπει να προσέξεις πριν διαλέξεις χαλί!

Διαβάστε περισσότερα θέματα για το σπίτι στο Athensmagazine.gr 

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share