Κυριακή, 05 Απριλίου 2020

Βάζει μαγειρική σόδα στα παιχνίδια των παιδιών της... δεν φαντάζεστε το αποτέλεσμα!

Σοκ!

12 Φεβρουαρίου 2020 23:07
Βάζει μαγειρική σόδα στα παιχνίδια των παιδιών της... δεν φαντάζεστε το αποτέλεσμα!

Έχετε παιδιά; Βάλτε μαγειρική σόδα στα παιχνίδια που έχουν μέσα στο σπίτι και θα πάθετε πλάκα με το αποτέλεσμα καθώς ούτε που φαντάζεστε τι μπορεί να κάνει αλλά και πως θα τα καθαρίσει άμεσα και θα δείχνουν σαν καινούργια για να παίξουν. Επίσης, μπορείτε να βάλετε πάνω σε ένα πορτοκάλι και έτριψε την μπανιέρα! Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Η μαγειρική σόδα και η χρήση της στο σπίτι

Αυτές είναι μερικές από τις πρακτικές που μπορείτε να εφαρμόσετε προκειμένου να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα ως φυσική, σπιτική εναλλακτική επιλογή αντί για καθαριστικά, απολυμαντικά ή απορρυπαντικά που βρίσκετε στην αγορά:

Καθαρισμός σωλήνων:Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται κυρίως για τον καθαρισμό των αποχετεύσεων και των σωλήνων του σπιτιού σας τείνουν να είναι πολύ επιβλαβή, τόσο που θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε σε συγκεκριμένη δοσολογία, να μην τα εισπνέετε ή γενικά να τα καταναλώνετε όσο το δυνατόν λιγότερο. Μια καλή επιλογή για να καταφέρετε να ξεβουλώσετε τους σωλήνες σας είναι να ρίξετε κατευθείαν μέσα στην αποχέτευση μαγειρική σόδα και, στη συνέχεια, να προσθέσετε ξύδι. Αφήστε το έτσι για 15 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτή θα παρατηρήσετε να σχηματίζονται φυσαλίδες. Αυτές προκύπτουν από την αντίδραση που γίνεται μεταξύ των δύο αυτών στοιχείων. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με ζεστό, καθαρό νερό. Καθαρισμός παιχνιδιών: Τα παιδικά παιχνίδια είναι διαρκώς βρώμικα και μπορούν να περιέχουν απεριόριστη ποσότητα βακτηρίων και ιών. Για να αποτρέψετε το να αρρωστήσουν τα παιδιά σας παίζοντας μαζί τους, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βυθίζετε τα παιχνίδια αυτά σε ένα μπολ με διάλυμα από 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε 1/4 λίτρο νερό. Αφήστε τα εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας και ξεπλύνετέ τα το πρωί. Αν υπάρχουν υπολείμματα σόδας πάνω σε αυτά, τότε μπορεί να χρειαστείτε ένα σφουγγάρι ή μια βούρτσα για να τα απομακρύνετε.

undefined

Χρήση ως μαλακτικό για υφάσματα:Τα μαλακτικά του εμπορίου μπορεί να δίνουν στα ρούχα σας μια ωραία μυρωδιά, αλλά παράλληλα δημιουργούν κι ένα στρώμα λίπους στις ίνες τους, προκειμένου να αντισταθμίσουν τη δράση της σκόνης ή του υγρού απορρυπαντικού. Χρησιμοποιείστε ένα φλιτζάνι μαγειρικής σόδας για να καθαρίσετε ένα οικολογικό προϊόν. Αλλά και ως μαλακτικό κατευθείαν στο πλυντήριο (λάβετε, βέβαια, υπόψη σας, ότι δεν πρόκειται για καθαριστικό).

Απορρόφηση οσμών:Ένα από τα χαρακτηριστικά της μαγειρικής σόδας είναι ότι βοηθά στην εξουδετέρωση των οργανικών οσμών, όπως αυτές από ζώα, από τρόφιμα ή από ιδρώτα. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να απομακρύνετε οσμές από πόδια ή υποδήματα, σε καλάθια απλύτων, στο μαξιλάρι του σκύλου, στο δοχείο με την άμμο της γάτας, στο ψυγείο κλπ. Δεν θα έχει, ωστόσο, καμία επίδραση πάνω στις συνθετικές οσμές, όπως αρώματα, καπνό ή αποσμητικά χώρου.

Καθαρισμός χαλιών:Προσθέστε μια αρκετά μεγάλη ποσότητα σόδας στο χαλί το οποίο θέλετε να καθαρίσετε. Αφήστε τη να καθίσει όλη τη νύχτα και το πρωί σκουπίστε τη με πανί ή καθαρίστε τη με ηλεκτρική σκούπα. Είναι μια εξαιρετική λύση για να εξαλείψετε είτε οσμές από σκύλο ή γάτα, είτε λεκέδες από φαγητό και ποτό. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με το χαλάκι του αυτοκινήτου σας.
Άλλες χρήσεις της μαγειρικής σόδας

Καθαρισμός φούρνου: Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε λίγο νερό στο εσωτερικό του φούρνου. Στη συνέχεια καλύψετε την επιφάνεια με μερικές κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Κλείστε το φούρνο και αφήστε τη σόδα να δράσει όλη νύχτα. Αν δεν ήταν πολύ βρώμικος, θα παρατηρήσετε το πρωί ότι είναι πιο λαμπερός. Αν πριν είχε λεκέδες, τότε θα χρειαστεί να τον καθαρίσετε με ένα βρεγμένο πανί, νερό και σαπούνι και να ξεπλύνετε την επιφάνεια με νερό.

Βάζει μαγειρική σόδα στην μπλούζα και την τρίβει με οδοντόβουρτσα...Σε χρόνο 0 εξαφανίζει τον πιο ισχυρό λεκέ!

Σε χρόνο 0 με αυτή την θαυματουργή συνταγή με μαγειρική σόδα μπορείτε να εξαφανίσετε έναν από τους πιο ισχυρούς λεκέδες, που καταστρέφει τα ρούχα! Δεν είναι άλλος από...

Έτσι, η μαγειρική σόδα δεν κάνει μόνο θαύματα στην υγεία, όπως να απαλύνει πόνους από τα πόδια, αλλά είναι και ένα ισχυρό καθαριστικό. Μην πετάτε πότε λοιπόν τα ρούχα σας που έχουν λερωθεί με λαδιές. Το μυστικό για να τις απομακρύνετε σε 3 βήματα!

Τίποτα δε χαλάει περισσότερο ένα ωραίο ρούχο από μια λαδιά. Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή που πέφτει πάνω μας το λάδι ενώ τρώμε ή μαγειρεύουμε. Κοιτάμε διστακτικά κάτω για να τσεκάρουμε τη ζημιά, και ανακαλύπτουμε μια τεράστια λαδιά στην αγαπημένη μας μπλούζα. Μερικές φορές, τα προϊόντα από το σούπερ μάρκετ δεν κάνουν τίποτα. Ευτυχώς μάθαμε ένα τέλειο μυστικό για να διώξουμε αυτούς τους πεισματάρικους λεκέδες.

Ακολουθώντας λίγα βήματα, η λαδιά θα εξαφανιστεί αμέσως.

Υλικά:

– Υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα

– αντισκωριακό-Λιπαντικό WD-40

– Μαγειρική σόδα

– Μια οδοντόβουρτσα

– Ένα κομμάτι χαρτόνι

– Μπατονέτες

Πρώτα τοποθέτησε το χαρτόνι μέσα στην μπλούζα για να μην λερώσεις την πλευρά που δεν είναι λεκιασμένη. Ψέκασε τη λαδιά με WD-40 και χρησιμοποίησε μια μπατονέτα για να το τρίψεις.

Βάλε μπόλικη μαγειρική σόδα πάνω στη λαδιά. Χρειάζεται μεγάλη ποσότητα για να απορροφηθεί το λάδι.

Χρησιμοποίησε την οδοντόβουρτσα για να τρίψεις τη σόδα πάνω στο λεκέ. Συνέχισε το τρίψιμο μέχρι να σχηματιστούν μπαλάκια από τη σόδα.

Θα πρέπει να είναι κάπως έτσι πριν ρίξεις το απορρυπαντικό για τα πιάτα.

Βάζει μαγειρική σόδα στην μπλούζα και την τρίβει με οδοντόβουρτσα...Σε χρόνο 0 εξαφανίζει τον πιο ισχυρό λεκέ!

Τώρα ήρθε η ώρα για το απορρυπαντικό. Βάλε λίγο πάνω από τη σόδα και ξεκίνα να τρίβεις ξανά. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσεις ένα πανάκι αντί για την οδοντόβουρτσα γιατί η σόδα θα αρχίσει να κολλάει.

Τρίψε καλά! Και τώρα τελείωσες! Βάλε το μπλουζάκι στο πλυντήριο μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα (δε θα τα επηρεάσει).

Μετά το πλύσιμο, η μπλούζα σου θα μοιάζει σαν καινούρια. Μη φοβάσαι να επαναλάβεις τη διαδικασία αν ο λεκές φαίνεται ακόμα. Μοιράσου αυτό το μυστικό με τους φίλους σου!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share