Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

5+1 συνδυασμοί οικιακών καθαριστικών που είναι «θάνατος»! Μην τα αναμίξετε ποτέ!

Μεγάλη προσοχή!

6 Φεβρουαρίου 2020 22:41
5+1 συνδυασμοί οικιακών καθαριστικών που είναι «θάνατος»! Μην τα αναμίξετε ποτέ!

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο του συνδυασμού 4+1 διαφορετικών οικιακών καθαριστικών , οι οποίοι είναι «θάνατος»! Από την άλλη με μαγειρική σόδα και πράσινο σαπούνι μπορείτε α σώσετε το σπίτι σας!

Δείτε προσεκτικά ποιες ουσίες σε προϊόντα καθαρισμού δεν πρέπει ΠΟΤΕ να αναμειγνύεται στο σπίτι:

Δύο διαφορετικά καθαριστικά:

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αν αναμιγνύετε το καθαριστικό για τα παράθυρα με λίγο καθαριστικό γενικής χρήσης, θα πετύχουν καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά αυτό είναι μεγάλο λάθος. Δεν πρέπει να συνδυάζετε αυθαίρετα χημικές ενώσεις, επειδή κάθε προϊόν καθαρισμού έχει δημιουργηθεί για ένα συγκεκριμένο λόγο.

Οινόπνευμα εντριβής και χλωρίνη:

Αυτός ο συνδυασμός είναι ιδιαίτερα απαγορευτικός! Είναι ένα μείγμα χλωροφορμίου και υδροχλωρικού οξέος. Δεν πρέπει ποτέ να κάνετε αυτόν το συνδυασμό.

Χλωρίνη με αμμωνία:

Αυτός ο συνδυασμός οδηγεί σε θανατηφόρες εξατμίσεις. Παράγει κυρίως χλωραμίνες, οι οποίες μπορεί να είναι επιβλαβείς για τα μάτια σας και είναι πολύ επικίνδυνες αν έχετε τις εισπνεύσετε.

Χλωρίνη με ξύδι:

Οποιοδήποτε είδος οξέος θέλει ιδιαίτερη προσοχή στον χειρισμό του. Το γεγονός ότι και το ξύδι είναι ένα είδος οξέος, κάνει αυτόν το συνδυασμό πραγματικά επιβλαβή. Όταν αναμιγνύονται αυτά τα δύο, το προϊόν είναι ένα θανατηφόρο μείγμα αερίων χλωρίου.

Μαγειρική σόδα και ξύδι:

Είναι δύο υλικά που προτείνονται και είναι όντως ευεργετικά για πολλές χρήσεις πέραν της μαγειρικής, αλλά απαιτούν μεγάλη προσοχή. Η μαγειρική σόδα είναι βάση και το ξύδι είναι όξινο, πράγμα που σημαίνει ότι, όταν τα συνδυάζετε μαζί παίρνετε ουσιαστικά νερό και οξικό οξύ νατρίου. Το ξύδι κάνει επίσης τη μαγειρική σόδα να “κοχλάζει”, και εάν τα συνδυάσετε και τα βάλετε σε ένα κλειστό δοχείο, το μείγμα μπορεί να σκάσει.

Οξυζενέ και ξύδι:

Αν και αυτός ο συνδυασμός είναι εν πολλοίς ασφαλής, υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια. Μπορείτε να εφαρμόσετε το ένα μετά το άλλο σε μία επιφάνεια, αλλά ενδιαμέσως να την σκουπίσετε, ωστόσο δεν θα πρέπει να τα συνδυάσει αυτά τα δύο υλικά μέσα στο ίδιο δοχείο. Αν τα ανακατέψετε αυτά τα δύο μαζί, αυτό που παίρνετε είναι υπεροξικό οξύ, το οποίο είναι πολύ επιβλαβές και μπορεί να βλάψει το δέρμα σας, τα μάτια και το αναπνευστικό σας σύστημα.

Εσύ ξέρεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να γεμίσεις το πλυντήριο των πιάτων σου;

Κι όμως υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος για να γεμίσεις ένα πλυντήριο πιάτων. Όπως ακριβώς ξεχωρίζεις τα ρούχα σου σε χρώματα και είδος για να τα βάλεις στο πλυντήριο έτσι πρέπει να κάνεις και με τα πιάτα. Πρόσφατα, το Athensmagazine.gr σας έδειξε τι θα συμβεί αν βάλετε μια φλούδα λεμονιού στο πλυντήριο σας, σήμερα θα σας δείξουμε τη σωστή τοποθέτηση των πιάτων, ποτηριών και λοιπόν σκευών σε αυτό!

Στο πάνω μέρος τοποθετούμε κούπες, ποτήρια και μικρά μπολ. Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο πιάτων, καθώς αυτό μπορεί να εμποδίσει το νερό να εισχωρήσει σε όλες τις επιφάνειες και να μην καθαριστούν καλά όλα τα πιάτα. Φροντίστε τα πλαστικά να είναι στο πάνω μέρος του πλυντηρίου πιάτων, καθώς η έντονη θερμοκρασία είναι πιο υψηλή προς τα κάτω, οπότε αποφεύγετε πιθανές φθορές. Τοποθετήστε ανάποδα και διαγώνια ποτήρια και μπολ που μπορεί να έχουν κοίλη βάση, ώστε να μη συγκεντρώνεται βρώμικο νερό.

Στο κάτω μέρος τα πιάτα, τα μεγάλα μπολ της σαλάτας και τα υπόλοιπα μεγάλα αντικείμενα. Αν πιστεύετε ότι χρειάζεται, ξεπλύνετε τα αντικείμενα από τυχόν τροφές -ειδικά αν δεν έχετε σκοπό να το ξεκινήσετε αμέσως, καθώς αυτό θα εμποδίσει τις τροφές να ξεραθούν και μην καθαριστούν σωστά, αλλά και την εμφάνιση δυσάρεστων οσμών. Μεγάλες πιατέλες, τηγάνια, επιφάνειες κοπής κι άλλες μεγάλες επιφάνειες καλό θα ήταν να τοποθετούνται επίσης στο κάτω μέρος, στα πλάγια και πίσω, ώστε να μην εμποδίζουν την πίεση του νερού. Μην τα τοποθετείτε κοντά στην πόρτα του πλυντηρίου.

Τις κατσαρόλες και τα μεγάλα μπολ τοποθετήστε τα στο κάτω μέρος και ανάποδα, ώστε να μη συγκεντρώνεται βρώμικο νερό στο εσωτερικό τους και να ξεπλένονται καλύτερα. Μάλιστα, μιλώντας σε σχετικό άρθρο στο η διάσημη food blogger του Bite Sized Kitchen μας προτείνει να τα τοποθετούμε πλάγια. Ο λόγος; Πολλά πλυντήρια πιάτων, ειδικά τα πιο παλιά, πιθανότατα να μην έχουν ψεκαστήρες νερού στο πάνω μέρος, οπότε η μεγάλη επιφάνεια της κατσαρόλας ίσως εμποδίσει το νερό να φτάνει από κάτω προς τα πάνω.

Για να μην κολλήσουν τα κουτάλια το ένα με το άλλο και δεν καθαριστούν σωστά, τοποθετήστε τα μερικά με το χερούλι προς τα πάνω άλλα προς τα κάτω. Τα μαχαίρια πρέπει να τα βάζετε με τη μύτη τους να κοιτά προς τα κάτω, ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς όταν θα αδειάζετε το πλυντήριο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share