Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

5+1 διακοσμητικά tips για καλή τύχη και θετική ενέργεια!

Δοκίμασε τα και θα μας θυμηθείς!

28 Ιανουαρίου 2020 11:27
5+1 διακοσμητικά tips για καλή τύχη και θετική ενέργεια!

Η διακόσμηση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ψυχική μας ισορροπία, αρμονία αλλά και θετική ενέργεια. Είναι κάποια μικρά μυστικά που ενισχύουν την επίδραση του Φενγκ Σούι στη ζωή μας και θα σε βοηθήσουν εκτός από θετική σκέψη, ενέργεια και ευεξία να αποκτήσεις και περισσότερη τύχη στη ζωή σου.

Το Athensmagazine.gr πρόσφατα σε "συμβούλευσε" για τα must χρώματα του 2020 για το σπίτι σου! Σήμερα λοιπόν θα σου δείξουμε 6 tips για να προσελκύσεις την καλή τύχη και να την κάνεις σύμμαχο σου!

1.Αέρισε καλά το χώρο


Σύμφωνα με το Feng Shui κάθε χώρος πρέπει να αερίζεται έτσι ώστε να φεύγει η παλιά ενέργεια και να κάνει χώρο για νέα, πιο φρέσκια. Για να το πετύχεις φυσικά αρκεί να ανοίξεις τα παράθυρα σου ώστε να μπει μέσα η νέα ενέργεια!

2. Τοποθέτησε προσεκτικά τον καναπέ


Ο καναπές συνήθως αποτελεί το κεντρικό έπιπλο σε ένα σαλόνι. Επομένως, έχει μεγάλη σημασία που θα τοποθετηθεί. Αν θέλεις να πετύχεις ένα καλό Feng Shui στο χώρο τότε καλύτερα να τοποθετήσεις τον καναπέ έτσι ώστε να ακουμπά καλά σε ένα τοίχο. Αυτό θα δώσει το αίσθημα της ασφάλειας σε όποιον κάθεται σε αυτόν.

3. Διακόσμησε με φυτά



Τα φυτά είναι η τέλεια επιλογή για να βελτιώσουν την ενέργεια ενός χώρου, με την προϋπόθεση βέβαια ότι είναι σε καλή κατάσταση. Τοποθέτησε λοιπόν τουλάχιστον μια γλάστρα στο σαλόνι σου και φρόντισε την ώστε τα φύλλα της να δείχνουν υγιή. Σχεδόν όλα τα φυτά είναι καλά για το Feng Shui αλλά καλύτερα να αποφύγεις μυτερά φυτά ή φυτά που τσιμπάν, όπως οι κάκτοι.

4. Διάλεξε προσεκτικά τα διακοσμητικά


Συχνά τοποθετούμε τα διακοσμητικά στο σαλόνι μας χωρίς κανένα φίλτρο. Ωστόσο, το Feng Shui επιτάσσει να βάζουμε σε εμφανές σημείο μόνο τα διακοσμητικά που είναι σημαντικά για εμάς και μας φέρνουν στο μυαλό ευχάριστες σκέψεις. Εφόσον λοιπόν το περιβάλλον μας, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, επηρεάζει τη διάθεση μας πρέπει να το γεμίσουμε με ευχάριστες αναμνήσεις.

5. Τοποθέτησε έναν καθρέπτη σε στρατηγικό σημείο


Είναι γνωστό ότι οι καθρέπτες κάνουν το σπίτι να φαίνεται μεγαλύτερο. Όταν όμως διακοσμείς έναν καθρέπτη στο σαλόνι πρέπει προσέξεις τη θέση του αφού ένας καθρέπτης διπλασιάζει την ενέργεια αυτού που αντανακλά. Μια καλή ιδέα λοιπόν είναι να τον τοποθετήσεις απέναντι από ένα παράθυρο ή από έναν ωραίο πίνακα ώστε να είναι αυτή η αντανάκλαση του.

6. Απομάκρυνε τα άχρηστα αντικείμενα


Ο συνωστισμός πραγμάτων δημιουργεί ένα μπέρδεμα και μια αρνητική ενέργεια στο χώρο που σίγουρα δε σου φέρνει τύχη. Επομένως, απομάκρυνε ότι δε χρησιμοποιείς γιατί το μόνο που πετυχαίνεις είναι να γεμίζεις υπερβολικά το χώρο, πράγμα που δεν ευνοεί το Feng Shui. Εξάλλου, δε χρειάζεται κάθε σημείο του σαλονιού να είναι γεμάτο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share