Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

6+1 must χρώματα για τη διακόσμηση του σπιτιού σου το 2020!

Δοκίμασε τα και θα μας θυμηθείς!

27 Ιανουαρίου 2020 16:07
6+1 must χρώματα για τη διακόσμηση του σπιτιού σου το 2020!

Το χειμώνα η διάθεση μας αλλάζει γίνεται λίγο πιο cozy, θέλουμε περισσότερο την ηρεμία και τη χαλάρωση του σπιτιού μας κι ίσως και μια μικρή ανακαίνιση για να αποχαιρετίσουμε και επίσημα το καλοκαίρι. Ωστόσο, αν θέλετε να ανακαινίσετε το μπάνιο σας σας έχουμε το απόλυτο κόλπο για να γλιτώσετε χρόνο και χρήματα!

Ξεκινάμε βάζοντας χαλιά και κατεβάζοντας χειμωνιάτικα ρούχα, αν δεις όμως την παρακάτω λίστα με τα Must χρώματα για τη διακόσμηση του σπιτιού σου αυτό το χειμώνα ίσως τελικά η ανακαίνιση να μην είναι τόσο μικρή!

Το Instagram και το Pinterest είναι πάντα δύο οδηγοί έμπνευσης. Οι τάσεις για το 2020 δεν είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τις τάσεις που κυριάρχησαν (και κυριαρχούν) το 2019. Άλλωστε η διακόσμηση, όπως και η μόδα, λειτουργούν βάσει συμπληρωματικότητας. Παίρνεις το καινούργιο και καλείσαι να το εντάξεις στο «παλιό» κι αγαπημένο.

Οι τάσεις δεν είναι κανόνας, είναι μπούσουλας και τις περισσότερες φορές είναι ιδέες που ενδεχομένως δεν είχες σκεφτεί. Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργείς χώρους που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες σου και να τους διακοσμείς με γνώμονα τη λειτουργικότητά τους. Τα χρώματα είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο συνθέτεις ένα σύνολο.



Βερικοκί με άρωμα πορτοκαλιού


Το Living Coral ήταν το χρώμα του 2019, σύμφωνα με το Pantone Color Institute και τώρα δίνει τη θέση του στο Orange Apricot. Μπορεί να μην είναι επίσημα το χρώμα του 2020 αλλά θα το βλέπεις παντού. Βερικοκί και λίγο πορτοκαλί. Είναι χρώμα γλυκό και μπορείς πολύ εύκολα να το ταιριάξεις με καφέ αλλά και μαύρο. Το χρώμα αυτό είναι ζεστό και καθόλου «επιτακτικό» με αποτέλεσμα να μπορεί πολύ εύκολα να μπει σε μεγαλύτερες επιφάνειες.

Σκούρο καστανό


Το κόκκινο θα είναι ένα από τα πιο δυνατά χρώματα του χειμώνα. Στη διακόσμηση αυτό που θα υπερισχύσει θα είναι ένα σκουρότονο κόκκινο πολύ κοντά στο καφέ-καστανό. Νουαζέτα. Χρώμα γήινο που ταιριάζει με όλα και μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις αποχρώσεις που μπορεί να έχεις ήδη στο σπίτι σου.


Γκρι-μπεζ

Ψάχνεις την ασφαλή επιλογή; Ψάχνεις το χρώμα που θα είναι πάντα τάση; Γκρι-μπεζ μαζί. Μία μίξη των δύο αυτών χρωμάτων. Το τέλειο μπεζ – γκρι είναι το μπεζ που γκριζάρει ή αλλιώς το θερμό γκρι. Ανάλογα με το δωμάτιο στο οποίο θα το βάλεις αλλά και με τον τρόπο που το φυσικό φως μπαίνει στον χώρο θα επιλέξεις τη δόση του μπεζ και του γκρι που θα χρειαστείς. Αν υπάρχει φως τονίζεις το γκρι, αν όχι τονίζεις το μπεζ.

Μαύρο

Ξεκινάμε από το ότι το μαύρο δεν είναι χρώμα αλλά η απουσία χρώματος. Το μαύρο είναι παρεξηγημένο γιατί στην ελληνική κουλτούρα έχει συνδεθεί με το πένθος. Πρέπει όμως να του δώσεις μία ευκαιρία, έστω ως λεπτομέρεια ενός συνόλου. Μπορείς να παίξεις με τις υφές. Αν ο τοίχος σου είναι τέλειος (δεν έχει δηλαδή κακοτεχνίες) μπορείς να επιλέξεις ματ υφή αλλιώς πας σε μία πιο glossy. Το μαύρο είναι μία πολύ καλή επιλογή για την κουζίνα σε συνδυασμό με το inox.

Χρυσό κίτρινο


Το χρυσό είναι κι αυτό μία απόχρωση του κίτρινου και χρησιμοποιείται για την απόδοση του χρώματος στη μεταλλική του εκδοχή. Αν η διακόσμησή σου είναι vintage τότε το χρώμα αυτό είναι ιδανική επιλογή.


Σμαραγδί

Ατμόσφαιρα χαλάρωσης με σμαραγδί, απόχρωση του πράσινου. Το πράσινο είναι ένα από τα τρία βασικά χρώματα και συμπληρωματικό του είναι το κόκκινο επομένως μία κόκκινη λεπτομέρεια θα το αναδείξει.

Νεο-μέντα

Η εταιρεία WGSN κάθε χρόνο παρουσιάζει τα trends στη μόδα και στη διακόσμηση. Για το 2020 το χρώμα που προτείνει είναι το Neo-Mint, μία πιο φρέσκια εκδοχή της γνωστής και αγαπημένης μας παστέλ μέντας. Αυτή η απόχρωση ενσαρκώνει την αισιοδοξία και την καλή διάθεση.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share