Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

Έχετε μαύρα ή κόκκινα σεντόνια στο κρεβάτι σας; Πετάξτε τα άμεσα, κινδυνεύετε από...

Θα πάθετε σοκ με τον λόγο!

19 Ιανουαρίου 2020 17:45
Έχετε μαύρα ή κόκκινα σεντόνια στο κρεβάτι σας; Πετάξτε τα άμεσα, κινδυνεύετε από...

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά είναι πολύ σημαντικό. Αν χρησιμοποιείτε κόκκινα ή μαύρα σεντόνια στο κρεβάτι του σπιτιού σας, σας έχουμε έναν βασικό λόγο για να τα πετάξετε αμέσως!

Οι κοριοί είναι έντομα παρασιτικά, αιμομυζητικά, χωρίς φτερά, μεγέθους 4-7 mm. Συναντώνται σε όλο τον κόσμο και είναι γνωστά από αρχαιοτάτων χρόνων, και σας έχουμε και τον τρόπο για να απαλλαγείτε από αυτά.

Στους κοριούς περιλαμβάνονται πολλά είδη, δύο όμως μόνο έχουν ιατρικό ενδιαφέρον, καθόσον παρασιτούν τον άνθρωπο, το είδος Cimex lectularius (κοινός κοριός ή κοριός του κρεβατιού: bedbug) και το είδος Cimex hemipterus (κοριός των τροπικών).

Το δεύτερο είναι ο κοριός των τροπικών περιοχών, στην Ασία, στην Αφρική και στη Λατινική Αμερική. Στην Ελλάδα ευδοκιμεί το πρώτο είδος, ο κοριός του κρεβατιού. Πρόσφατα σε μια έρευνα που ασχολείται με τη μελέτη των κοριών, ανακάλυψε ότι έχουν μια εκπληκτική προτίμηση, που θα μπορούσε να δράσει προληπτικά την αναπαραγωγή των κοριών του κρεβατιού στο σπίτι μας, σε μια πρώτη βάση. Στο βίντεο που ακολουθεί, ο ερευνητής εξηγεί ότι οι κοριοί έχουν μια προτίμηση για συγκεκριμένα χρώματα, και αδιαφορούν για άλλα χρώματα!

Η αρχική μελέτη έγινε στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και την ένωση κολεγίων στο Λίνκολν. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι κοριοί του κρεβατιού προσελκύονταν από το μαύρο και το κόκκινο χρώμα, ενώ απέφευγαν το πράσινο και το κίτρινο. Αυτή η προτίμηση πιστεύεται ότι οφείλεται στην εξέλιξη του είδους και βασίζεται στην προσαρμογή.

Γι” αυτό λοιπόν, αν έχετε πρόβλημα με κοριούς, καλό είναι να αποφεύγετε σκούρα σεντόνια! Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες και μοιραστείτε αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες με τους φίλους σας!

Βάζει φέτες λεμονιού σε μια κατσαρόλα με νερό και μουλιάζει τα ρούχα...Θα τρέξετε να το κάνετε!

Ψάχνετε φυσικούς τρόπους για να καθαρίσετε τα ρούχα σας, ώστε να μην σπαταλάτε χρήματα σε προιόντα του εμπορίου και σε χημικά παρασκευάσματα. Σας έχουμε καλά νέα...Ο χυμός λεμονιού είναι ένα φυσικό στυπτικό που καθαρίζει βαθιά τις ίνες των υφασμάτων σας, αφαιρώντας τη βρωμιά κι αφήνοντας τα ρούχα σας καθαρά και λευκά!

Με το λεμόνι μπορείτε να καθαρίσετε πολλές επιφάνειες, ακόμα και το φούρνο σας, και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Όσο για τα ρούχα, δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε!

Πώς θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε;

Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό και μερικές φέτες λεμονιού, τα βράζετε κι έπειτα μουλιάζετε τα ρούχα σας στο νερό με το λεμόνι για μια ώρα πριν πλύνετε όπως συνήθως.
Μια άλλη καλή επιλογή είναι να αναμείξετε ένα διαλυμένο σαπούνι, μια κουταλιά της σούπας αλάτι και το χυμό δυο λεμονιών. Μουλιάζετε τα ρούχα σας σε αυτό το μείγμα, έπειτα τα ξεπλένετε και τα στεγνώνετε στον ήλιο.

Μην περιμένεις να "λιώσει" το σφουγγάρι της κουζίνας για να το αλλάξεις!

Το σφουγγάρι των πιάτων είναι ένα από τα πιο χρήσιμα αντικείμενα και κάτι το οποίο δεν λείπει από κανένα σπίτι μιας και οι χρήσεις του είναι πολλές και σωτήριες!

Το Γερμανικό περιοδικό Scientific Reports, παρουσίασε μια μελέτη όπου τα σφουγγάρια της κουζίνας, ήταν εστία μικροβίων, δημιουργώντας δερματικές ασθένειες.

Σε τυχαίο δείγμα από νοικοκυριά της Γερμανίας, πάρθηκαν σφουγγάρια κουζίνας και στο εργαστήριο βρέθηκε πληθώρα μικροβίων. Όπως επισημαίνουν, ακόμα και να χρησιμοποιούμε ισχυρά καθαριστικά, τα μικρόβια αναπτύσσονται μέσα στο σφουγγάρι εξαιτίας της υγρασίας που συγκρατεί.

σφουγγάρι

Για αυτό προτείνουν να αλλάζουμε το σφουγγάρι κάθε 7 ημέρες. Καθώς σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν προλαβαίνουν να αναπτυχθούν βακτήρια.

Ενδεικτικά για να μας πείσουν, μας έδειξαν ότι μετά το σιφώνι της τουαλέτας, το σφουγγάρι έχει τη δεύτερη υψηλότερη ποσότητα κολοβακτηριδίων σε ολόκληρο το σπίτι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share