Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Έβαλε το βαζάκι με το καμένο κερί στην κατάψυξη! Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους!

Σίγουρα θα τρέξετε να το κάνετε!

10 Ιανουαρίου 2020 19:49
Έβαλε το βαζάκι με το καμένο κερί στην κατάψυξη! Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους!

Τα κεριά χαρίζουν μια ζεστή και χαλαρωτική αίσθηση στο χώρο γι' αυτό τον χειμώνα έχουν την τιμητική τους. Το Athensmagazine.gr προ ημερών σας έδειξε μερικούς τρόπους για να απομακρύνετε τους λεκέδες από κερί.

Αν λοιπόν αγαπάτε τα κεριά και έχετε μαζέψει ένα σωρό γυάλινα ποτηράκια με καμένο κερί στον πάτο τους, δείτε τους 3 πανεύκολους τρόπους για να απομακρύνετε το κερί από το ποτήρι εύκολα και χωρίς καθόλου κόπο!

Μέθοδος 1η: Ρίξτε μέσα στο γυάλινο ποτήρι με το καμένο κερί βραστό νερό. Αφήστε το νερό να κάνει τη δουλειά του και σε λίγη ώρα όλο το καμένο κερί θα έχει ανέβει στην επιφάνεια του ποτηριού.

Μέθοδος 2η: Βγάλτε το ποτήρι με το καμένο κερί μέσα στην κατάψυξη για 2 ώρες. Μόλις το βγάλετε το κερί θα αφαιρεθεί πανεύκολα με ένα μαχαιράκι.

Δείτε και τις 2 μεθόδους αλλά και μια 3η, εξίσου εντυπωσιακή μέθοδο αφαίρεσης καμένου κεριού, στο παρακάτω βίντεο!

Γεμίζει ένα σακουλάκι με απορρυπαντικό πιάτων και το βάζει στην κατάψυξη - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα, θα το κάνετε και εσείς!

Γεμίζει ένα σακουλάκι με απορρυπαντικό πιάτων και το βάζει στην κατάψυξη, δείτε το αποτέλεσμα και θα εκπλαγείτε!

Ανεξάρτητα από το αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι πάντα θα πρέπει να έχουμε παγοκύστες στο σπίτι. Είναι πολύ χρήσιμες είτε θέλετε να πάτε ένα διήμερο ή απλά χτυπήσατε το πόδι σας. Το ξέρατε όμως πως μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας παγοκύστες από ένα πολύ συνηθισμένο αντικείμενο του σπιτιού; Ένα ακόμα κόλπο για το νοικοκυριό: Με τον τρόπο που βάζει πλυντήριο έχει βρει το κόλπο ώστε να γλιτώνει το σιδέρωμα!

Θα χρειαστείτε:

Σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς
1 κούπα υγρό για τα πιάτα
1/4 της κούπας οινόπνευμα (προαιρετικό)
Οδηγίες:

Απλά ανακατέψτε τα δύο υγρά και βάλτε τα στο σακουλάκι.

Η σακούλα θα πρέπει να είναι γεμάτη ως τα 3/4. Όταν την κλείσετε, να προσ3ξετε να έχετε βγάλει όσο περισσότερο αέρα γίνεται.

Για σιγουριά, βάλτε αυτή τη σακούλα μέσα σε άλλη μία και κλείστε και αυτή. Αυτό είναι χρήσιμο έτσι ώστε να μην υπάρξουν διαρροές. Βάλτε την σακούλα στον καταψύκτη οριζόντια για να μην δημιουργηθούν μεγάλα κομμάτια όταν παγώσει.

Το μίγμα ποτέ δεν θα παγώσει εντελώς, αλλά θα είναι μαλακό και εύκαμπτο. Εάν το ξεπαγώσετε, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κανονικά για να πλύνετε τα πιάτα.

Δείτε αναλυτικά την διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί:

Είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να φτιάξετε μόνοι σας μία παγοκύστη και κρατάει περισσότερο από μία κανονική. Προσοχή να μην την βάλετε όμως κατευθείαν πάνω στο δέρμα για να αποφύγετε κρυοπαγήματα, αλλά χρησιμοποιήστε μία πετσέτα. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share