Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Με το δεξί! Τι λέει η παράδοση για το ποδαρικό;

Όλα όσα δεν ξέρατε!

3 Ιανουαρίου 2020 14:52
Με το δεξί! Τι λέει η παράδοση για το ποδαρικό;

Ποιος θα σας κάνει ποδαρικό; Σύμφωνα με την παράδοση, πρέπει να είναι ένας καλότυχος άνθρωπος που συμπαθείτε! Δες επίσης ποια φυτά μπορείς να βάλεις στο σπίτι σου τη νέα χρονιά για να σου φέρει τύχη!

Τι λέει η παράδοση; Aυτός που κάνει το ποδαρικό πρέπει οπωσδήποτε να χτυπήσει το κουδούνι ή την πόρτα και όχι να ανοίξει με δικά του κλειδιά. Παλιότερα θεωρούνταν απαραίτητο όποιος κάνει ποδαρικό να κρατά ένα ρόδι (το οποίο σπάει). Αν τα άτομα που έκαναν το ποδαρικό ήταν περισσότερα από ένα, τότε θα έπρεπε να έχουν ένα μόνο ρόδι, το οποίο θα αγγίζουν όλοι μαζί με το δεξί τους χέρι. Μάλιστα όταν σπάνε το ρόδι το έθιμο λέει πως πρέπει να πουν «Όσες ρώγες έχει το ρόδι, τόση υγεία, ευτυχία και χαρά να έχει το σπίτι μας και τόσα χρήματα η τσέπη μας όλη τη χρονιά»!

Φυσικά, όποιος κάνει ποδαρικό μπαίνει στο σπίτι με το δεξί πόδι. Σε κάποιες περιοχές τον βάζουν να πατήσει με αυτό ένα σίδερο, για να είναι όλοι σιδερένιοι, υγιείς μέσα στο σπίτι.
Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας κοιτούν τις ρώγες που έχουν βγει από το σπασμένο ρόδι και τις ερμηνεύουν αναλόγως. Όσο πιο γερές και κόκκινες είναι, τόσο πιο ευλογημένος θα είναι ο νέος χρόνος για το σπιτικό.

Αμέσως πρέπει να προσφέρετε κεράσματα (παλιότερα έδιναν γλυκό του κουταλιού), ενώ αν επιλέξετε παιδί για το ποδαρικό, δώστε του ένα χρηματικό ποσό, όπως στα κάλαντα!

Και του χρόνου!

Πήρε μαγειρική σόδα και την έριξε στο χαλί! Μετά από λίγο συνέβη κάτι απίθανο!

Τι θα συμβεί εάν βάλουμε μαγειρική σόδα στο χαλί μας; Το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας συναρπάσει!

Η μαγειρική σόδα έχει πολλές χρήσεις. Μία από αυτές είναι στην καθαριότητα και ειδικά στο να γίνουν σαν καινούργια τα χαλιά σας. Επίσης δες τι άλλο θα συμβεί αν ρίξεις μαγειρική σόδα στον τοίχο!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι τρία απλά βήματα:

1. Περνάτε με την ηλεκτρική σκούπα το χαλί σας για να φύγει η σκόνη

Με την ευκαιρία διαβάστε: Έβαλε λεμόνι με μαγειρική σόδα και χαμομήλι. Στη συνέχεια το ήπιε και...

2. Ραντίζετε το χαλί σας με μαγειρική σόδα

3. Αφού το αφήσετε για λίγη ώρα μετά μαζεύετε με την ηλεκτρική σκούπα, χρησιμοποιώντας και τα βουρτσάκια της, την μαγειρική σόδα.

Το χαλί σας θα μοιάζει σαν καινούργιο και οι ενοχλητικές μυρωδιές θα γίνουν καπνός.

3+1 αντικείμενα που απαγορεύεται να καθαρίσεις με μαγειρική σόδα!

Έχει αποδειχτεί πως είναι θαυματουργή και μπορεί να καθαρίσει σχεδόν κάθε επιφάνεια στο σπίτι μας. Υπάρχουν, όμως, και κάποια αντικείμενα και επιφάνειες στο σπίτι σας που απαγορεύεται να καθαρίζετε με μαγειρική σόδα.

Λόγω του ότι η σόδα έχει λειαντική δράση πρέπει να είστε προσεκτικοί στο καθάρισμα επιφανειών που είναι πιο ευαίσθητες. Το ίδιο προσεκτικοί όπως θα είσασταν και με τη χρήση ενός σφουγγαριού με σκληρή επιφάνεια. Από την άλλη μεριά υπάρχουν και κάποια μέταλλα στα οποία η μαγειρική σόδα μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό.

Μάθετε ποια είναι αυτά τα αντικείμενα τα οποία δεν πρέπει να πλησιάζει η μαγειρική σόδα.

2+1 συνταγές μαγειρικής σόδας για να κάψετε το περιττό λίπος στο σώμα σας σε χρόνο μηδέν

Μαγειρικά σκεύη αλουμινίου Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα στο καθάρισμα μεταλλικών επιφανειών δεν επιτρέπεται να κάνετε το ίδιο αν τα σκεύη σας είναι αλουμινίου. Αν τη χρησιμοποιήσετε πολύ γρήγορα και την ξεπλύνετε αμέσως τότε μπορεί να μην έχετε πρόβλημα, αλλά αν την αφήσετε πάνω στο σκεύος σας για πολύ ώρα θα το αποχρωματίσετε.

Ασημικά-αντίκες Παρόλο που η μαγειρική σόδα πάνω σε λίγο αλουμινόχαρτο μπορεί να γυαλίσει τα ασημικά σας, μερικοί ισχυρίζονται πως η λειαντική δράση της σόδας μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα των ασημικών.

3+1 μοναδικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας στα ρούχα του πλυντηρίου!

Μαρμάρινες επιφάνειες Μπορεί κάποιοι να σας έχουν πει πως το καθάρισμα του μαρμάρου με μαγειρική σόδα είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε, αλλά οι κατασκευαστές πέτρας ισχυρίζονται το αντίθετο. Οι επαναλαμβανόμενη χρήση της σόδας μπορεί να καταστρέψει τελικά το μάρμαρό σας.

Επιχρυσωμένα αντικείμενα Μπορεί να μην είναι το σπίτι σας γεμάτο χρυσά αντικείμενα αλλά αν είστε από αυτούς που έχετε έναν επιχρυσωμένο δίσκο σερβιρίσματος τότε σίγουρα δεν πρέπει να τον καθαρίζετε με μαγειρική σόδα. Ο χρυσός είναι ένα μαλακό μέταλλο και εύκολα μπορεί να χαρακτεί ακόμα και με λίγη μαγ

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share