Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Πήρε μια κουταλιά μαγειρική σόδα και την έριξε στο τζάκι. Μετά από λίγο κατάλαβε ότι...

Πάθαμε πλάκα!

15 Δεκεμβρίου 2019 07:07
Πήρε μια κουταλιά μαγειρική σόδα και την έριξε στο τζάκι. Μετά από λίγο κατάλαβε ότι...

Γνωρίζετε τι θα συμβεί αν μέσα στο τζάκι σας ρίξετε μαγειρική σόδα; Μα φυσικά θα λάμψει!

Σας έχουμε τη λύση για να απομακρύνετε τη στάχτη από το τζάκι σας και να το δείτε λαμπερό, ωστόσο ξέρουμε και πως να καθαρίσετε τους τοίχους πίσω από το καλοριφέρ σας.

καθάρισμα τζακιού

Για να απαλλαγείτε πλήρως από την άσχημη όψη της στάχτης και να δείτε το τζάκι σας ξανά αστραφτερό, δεν έχετε παρά να διαλύσετε σε δύο λίτρα νερό, 6 κ.σ. μαγειρική σόδα και ένα 1/2 φλ. χλωρίνη.

Βουτήξτε μια συρματόβουρτσα σε αυτό και τρίψετε καλά την εστία και τους εσωτερικούς τοίχους του. Τέλος, περάστε το τζάκι με ένα καθαρό πανί το οποίο έχετε μουλιάσει προηγούμενως σε νερό και αφήστε το να στεγνώσει καλά.

Έβαλε μαγειρική σόδα και υγρό πιάτων σε ένα μπολ και τα ανακάτεψε - Αυτό που δημιουργήθηκε την έσωσε για την υπόλοιπη ζωή της!

Έβαλε μαγειρική σόδα και υγρό πιάτων σε ένα μπολ και τα ανακάτεψε - Αυτό που δημιουργήθηκε την έσωσε για την υπόλοιπη ζωή της!

Το μπάνιο σας είναι γεμάτο βακτήρια και δεν ξέρετε πώς να το καθαρίσετε; Παρακάτω σας προτείνουμε ένα υγρό καθαρισμού, που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με μόλις 3 υλικά και θα σας λύσει τα χέρια.

Το συγκεκριμένο καθαριστικό, χρησιμοποιείται μόνο για τις κεραμικές επιφάνειες. Υπάρχει μια ποικιλία από διαφορετικά υλικά που χρησιμοποιούνται στις μπανιέρες, όπως επιφάνειες από χυτοσίδηρο και ίνες γυαλιού, οι οποίες είναι πολύ ευαίσθητες. Ελέγξτε διπλά την ποιότητα της μπανιέρας σας, πριν προχωρήσετε στην καθαριότητα.

 μαγειρική σόδα και υγρό πιάτων σε ένα μπολ

Για την παρασκευή αυτού του σούπερ καθαριστικού, θα χρειαστείτε:

Μαγειρική σόδα
Υγρό πιάτων
Αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (λεμόνι ή πορτοκάλι θα ήταν τέλεια!)

Αναμείξτε, ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και υγρού πιάτων (περίπου 1/4 φλιτζανιού από το καθένα) σε ένα μπολ. Προσθέστε περίπου 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Το μείγμα αυτό δεν κρατάει για πολύ καιρό, οπότε σιγουρευτείτε ό, τι κάνετε μόνο την ποσότητα που χρειάζεστε.

Μην φανταστείτε ότι απλά απλώνετε το μείγμα στις κεραμικές επιφάνειες και φεύγετε, διότι είναι αρκετά δραστικό και πρέπει να χρησιμοποιηθεί κατάλληλα.

Για να μάθετε πως πρέπει να το εφαρμόσετε σωστά, ώστε να απαλλαγείτε από όλες τις δυσάρεστες βρωμιές χωρίς να προκληθεί ζημιά στο μπάνιο σας, παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share