Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πήρε ένα λεμόνι και το πέταξε στο τζάκι! Δεν φαντάζεστε ποιος είναι ο λόγος!

Θα θέλετε να το κάνετε!

14 Δεκεμβρίου 2019 16:03
Πήρε ένα λεμόνι και το πέταξε στο τζάκι! Δεν φαντάζεστε ποιος είναι ο λόγος!

Ο χυμός αλλά και οι φλούδες λεμονιού είναι πάρα πολύ χρήσιμα, και έχουν χρήσεις που δεν πήγαινε ποτέ το μυαλό μας. Αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα ,αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους μέσα στο σπίτι. Ένας από αυτούς είναι στο τζάκι!

Εκτός από τα οφέλη που έχει για την υγεία, αφού είναι ένα μέσο να ανανεώσετε τα κύτταρα του οργανισμού σας, να αδυνατίσετε και να αποκτήσετε ενέργεια, βοηθάει και στο σπίτι και στην καθαριότητα του!

Οι αποξηραμένες φλούδες λεμονιού διευκολύνουν την έναρξη φωτιάς και επίσης δίνουν και ένα ωραίο άρωμα στο σπίτι σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε τις φλούδες για αρκετές ημέρες

Έβαλε μια φλούδα λεμονιού στο πλυντήριο των πιάτων: Το αποτέλεσμα θα σας σοκάρει!

Θα πάθετε πλάκα μόλις δείτε τι θα συμβεί αν βάλετε φλούδα λεμονιού στο πλυντήριο πιάτων! Θα γίνει το αγαπημένο σας υλικό στο καθάρισμα του σπιτιού. Γενικά οι φλούδες του λεμονιού είναι πραγματικά ευεργετικές αφού μπορούν ακόμη και να αφαιρέσουν τη δυσοσμία από τα παπούτσια σας.

Όλες οι νοικοκυρές που είναι μανιακές με το καθάρισμα κατά καιρούς δοκιμάζουν οτιδήποτε θα μπορούσε να αποτρέψει κάθε εστία βρωμιάς και μικροβίων στο σπίτι τους. Μην ξοδεύετε άδικα τα χρήματα σας σε κάθε λογής απορρυπαντικά όταν μπορείτε να βρείτε τη λύση στη φύση.

Το λεμόνι έχει αποδειχθεί θαυματουργό και έχει βγάλει όλες τις νοικοκυρές ασπροπρόσωπες ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Εμείς σας παρουσιάζουμε μια νέα ιδιότητα του λεμονιού που μέχρι σήμερα ίσως να αγνοούσατε.

Το λεμόνι κάνει θαύματα και στο πλυντήριο πιάτων σας. Μια μικρή φέτα λεμονιού στο πλυντήριο πιάτων (ανάμεσα στα πιάτα) ή ένα ποτήρι με λίγο από το χυμό του (στη θήκη που μπαίνει και το απορρυπαντικό) θα το ανανεώσει αισθητά.

Μια κούπα λεμονιού ακόμα και χρησιμοποιημένη αρκεί για να κάνει τη διαφορά στα πιάτα σας.

Η αλλαγή δε θα γίνει μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλυντηρίου αλλά και στα πιάτα που θα καθαρίσουν ακόμα καλύτερα.

Επίσης λίγος χυμός λεμονιού θα κάνει τη δράση του απορρυπαντικού ακόμα πιο ισχυρή ενώ οι φλούδες λεμονιού ανάμεσα στα πιάτα θα τα κάνουν ακόμα πιο λευκά και θα δώσουν μια διακριτική μυρωδιά στα σκεύη

Μια ενδιαφέρουσα, θα λέγαμε, λύση είναι να μην πετάτε τα χρησιμοποιημένα λεμόνια. Μπορείτε αφού χρησιμοποιήσετε το χυμό τους σε κάποια συνταγή, να τα βάζετε στο πλυντήριο πιάτων έτσι ώστε να τα εκμεταλλεύεστε στο έπακρον.

Έξτρα tip Βάλτε μερικές φλούδες λεμονιού στον πάτο κάθε σακούλας που τοποθετείτε στον κάδο απορριμάτων. Έτσι τα σκουπίδια σας θα μυρίζουν όμορφα και η κουζίνα θα αποκτήσει μια διακριτική μυρωδιά λεμονιού.

Παράλληλα, ρίξτε μία ματιά στις 6+1 χρήσεις της μπατονέτας που σίγουρα δεν είχες σκεφτεί!

Εσύ βάζεις έξω από την εξώπορτα σου φλούδες από λεμόνια;

Η εποχή που παραδοσιακά το σπίτι γεμίζει με έντομα κάθε λογής. Υπάρχει τρόπος να τα εμποδίσεις να μπουν στο σπίτι και είναι μάλιστα απόλυτα φυσικός και οικολογικός!

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις ένα μπολάκι ή ένα πουγκί από οργάντζα γεμάτο με φλούδες λεμονιού πίσω από την εξώπορτα, την μπαλκονόπορτα και τα παράθυρα. Υπάρχουν φυσικά και άλλοι τρόποι για την χρήση του λεμονιού.

Μπορεί εμείς να λατρεύουμε το άρωμα των εσπεριδοειδών, ωστόσο πολλά έντομα, όπως οι μύγες, οι κατσαρίδες και τα μυρμήγκια το απεχθάνονται!

Πολλά ιστορικά κείμενα της αρχαιότητας αναφέρουν μάλιστα ότι οι πρόγονοί μας χρησιμοποιούσαν λεμόνι για να κάνουν τα σπίτια και τις ιματιοθήκες τους να μοσχοβολούν και ταυτόχρονα για να προστατεύσουν τα ρούχα τους από σκόρους και άλλα έντομα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share