Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έβαλε μαγειρική σόδα και υγρό πιάτων σε ένα μπολ και τα ανακάτεψε - Αυτό που δημιουργήθηκε την έσωσε για την υπόλοιπη ζωή της!

Απίστευτο!

8 Δεκεμβρίου 2019 07:20
Έβαλε μαγειρική σόδα και υγρό πιάτων σε ένα μπολ και τα ανακάτεψε - Αυτό που δημιουργήθηκε την έσωσε για την υπόλοιπη ζωή της!

Έβαλε μαγειρική σόδα και υγρό πιάτων σε ένα μπολ και τα ανακάτεψε - Αυτό που δημιουργήθηκε την έσωσε για την υπόλοιπη ζωή της!

Το μπάνιο σας είναι γεμάτο βακτήρια και δεν ξέρετε πώς να το καθαρίσετε; Παρακάτω σας προτείνουμε ένα υγρό καθαρισμού, που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με μόλις 3 υλικά και θα σας λύσει τα χέρια.

Το συγκεκριμένο καθαριστικό, χρησιμοποιείται μόνο για τις κεραμικές επιφάνειες. Υπάρχει μια ποικιλία από διαφορετικά υλικά που χρησιμοποιούνται στις μπανιέρες, όπως επιφάνειες από χυτοσίδηρο και ίνες γυαλιού, οι οποίες είναι πολύ ευαίσθητες. Ελέγξτε διπλά την ποιότητα της μπανιέρας σας, πριν προχωρήσετε στην καθαριότητα.

Για την παρασκευή αυτού του σούπερ καθαριστικού, θα χρειαστείτε:

Μαγειρική σόδα
Υγρό πιάτων
Αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (λεμόνι ή πορτοκάλι θα ήταν τέλεια!)

Αναμείξτε, ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και υγρού πιάτων (περίπου 1/4 φλιτζανιού από το καθένα) σε ένα μπολ. Προσθέστε περίπου 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Το μείγμα αυτό δεν κρατάει για πολύ καιρό, οπότε σιγουρευτείτε ό, τι κάνετε μόνο την ποσότητα που χρειάζεστε.

Μην φανταστείτε ότι απλά απλώνετε το μείγμα στις κεραμικές επιφάνειες και φεύγετε, διότι είναι αρκετά δραστικό και πρέπει να χρησιμοποιηθεί κατάλληλα.

Για να μάθετε πως πρέπει να το εφαρμόσετε σωστά, ώστε να απαλλαγείτε από όλες τις δυσάρεστες βρωμιές χωρίς να προκληθεί ζημιά στο μπάνιο σας, παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί.

Έριξε λεμόνι και αλάτι σε αυτό το σκεύος! Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Η επίμονη σκουριά είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι νοικοκυρές, είτε σε σκεύη, είτε σε είδη υγιεινής, είτε σε ρούχα.

Βράστε το βράδυ λεμόνια και μόλις ξυπνήσετε πιείτε το υγρό!

Οι τρόποι για να την απομακρύνουμε είναι πάμπολλοι, παρ' όλα αυτά πάντα θα προτιμούμε την πιο φυσική και αυτή που θα μας λύσει το πρόβλημα με υλικά που πάντα έχουμε στο σπίτι μας.

Η πιο σίγουρη, ανέξοδη και φυσική λύση λοιπόν είναι ο συνδυασμός λεμονιού και αλατιού.

Ακολουθήστε λοιπόν το παρακάτω tip και θα μας ευγνωμονείτε!

Ψεκάστε λίγο αλάτι στη σκουριά και στη συνέχεια πιέστε το λεμόνι πάνω από το αλάτι μέχρι να βραχύ. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για 2-3 ώρες και στη συνέχεια αφαιρέστε τη σκουριά μαζί με την κρούστα που έχει δημιουργηθεί από το λεμόνι. Αυτό μπορεί επίσης να γίνει με ένα λάιμ αντί για λεμόνι.

Πώς θα απομακρύνετε την σκουριά από τα ρούχα σας πανεύκολα;

Έχετε ρούχα που έχουν λερωθεί από σκουριά και λυπάστε να τα πετάξετε; Μην απελπίζεστε μπορείτε να τα καθαρίσετε πανεύκολα και χωρίς κόπο! Γλιτώστε το σιδέρωμα των ρούχων... μόνο με παγάκια!

Η σκουριά είναι ένα υλικό που αποτελείται από οξείδιο του σιδήρου, το οποίο δημιουργείται όταν το σίδερο ή το αστάλι έρχεται σε επαφή με νερό κι αέρα. Δεν χρειάζεται αρκετό νερό, αρκεί απλώς η υγρασία στον αέρα. Μπορεί η αφαίρεση της σκουριάς από τα ρούχα σας να είναι τόσο απλή όσο το να μένετε μακριά από επιφάνειες που έχουν σκουριά, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Εξαιτίας αυτής της πραγματικότητας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε, όταν έχετε λεκέ από σκουριά πάνω στα ρούχα σας.

Υπάρχουν πολλά αντικείμενα στα σπίτια μας που είναι φτιαγμένα από σίδερο και ατσάλι. Εργαλεία για τον κήπο, έπιπλα για εξωτερικούς χώρους, σχάρα ψησίματος, όλα αυτά τα υλικά είναι παντού. Αν δεν είναι βαμμένα ή επικαλυμμένα με αστάρι ή η εξωτερική τους επιφάνεια έχει γδαρθεί ή φθαρεί, τότε μπορεί να σκουριάσουν.

Επισκόπηση των λεκέδων από σκουριά

Οι λεκέδες από σκουριά είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Ο λεκές συνήθως εξαπλώνεται εύκολα, που σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερο λεκέ. Σε μερικές περιπτώσεις η ολοκληρωτική απομάκρυνση του λεκέ δεν είναι δυνατή. Όταν αυτό συμβαίνει, θα πρέπει πάντα να αναζητάτε τη βοήθεια του καθαριστηρίου της γειτονιάς σας, για να σώσει τα ρούχα σας. Όμως, για τους περισσότερους λεκέδες από σκουριά πάνω σε ρούχα μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips.

Απομάκρυνση λεκέδων από σκουριά: Βήμα προς βήμα

Ενεργείστε άμεσα. Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσετε τον λεκέ, τόσο πιο πιθανό είναι να απαλλαγείτε απ’ αυτόν.

Επιλέγξτε ένα καθαριστικό για την απομάκρυνση του λεκέ από σκουριά που ταιριάζει στο είδος του ρούχου σας.

Φροντίστε τον λεκέ πριν το πλύσιμο.

Πλύντε στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, με βάση την ετικέτα που υπάρχει πάνω στο ρούχο και ξεβγάλτε.

Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές απομακρύνθηκε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share