Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

3+1 βήματα για καθαρό απορροφητήρα στο σπίτι!

Τι πρέπει να κάνετε για να μην μυρίζει το σπίτι σας;

3 Δεκεμβρίου 2019 19:48
3+1 βήματα για καθαρό απορροφητήρα στο σπίτι!
Follow us on Google News

Γνωρίζετε ότι πολλές φορές το σπίτι σας μυρίζει άσχημα εξαιτίας του απορροφητήρα; Ποια είναι τα 4 βήματα που πρέπει να κάνετε για να τον καθαρίσετε σωστά;

Ο καθαρισμός απορροφητήρα μπορεί εύκολα να γίνει με οικολογικά και φθηνά υλικά που έχεις στο σπίτι, αν προτιμάς να μην κάνεις χρήση χημικών καθαριστικών. Ακολούθησε, λοιπόν, τις παρακάτω οδηγίες και κάνε τον απορροφητήρα σου να λάμπει! 5+1 φυσικές λύσεις για να απαλλαγείτε για πάντα από τα μυρμήγκια στο σπίτι!

Καθαρισμός εσωτερικού μέρους του απορροφητήρα

Απορροφητήρας καθαριότητα σπίτι

Σειρά τώρα έχει το εσωτερικό μέρος του απορροφητήρα, αφού λείπουν τα φίλτρα. Για να αφαιρέσεις τα λίπη και τις βρωμιές, χρησιμοποίησε ένα πανί με απορρυπαντικό ή υγρό πιάτων και τρίψε μαλακά για να τα εξαφανίσεις. Αφού απομακρύνεις τα υπολείμματα, θα χρειαστεί να απολυμάνεις την επιφάνεια. Λίγο οινόπνευμα και χαρτί κουζίνας αρκούν. Το βήμα αυτό είναι αρκετά σημαντικό για λόγους υγιεινής. Μην ξεχνάς ότι δεν είναι απίθανο το φαγητό σου να δεχτεί σταγόνες από τους υδρατμούς και σίγουρα δεν θες να περιέχουν μικρόβια και βρομιές. Μετά από αυτό, το εσωτερικό του απορροφητήρα θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα καθαρά σου φίλτρα!

Προετοιμασία για τον καθαρισμό του απορροφητήρα

Πριν ξεκινήσεις το καθάρισμα του απορροφητήρα, είναι βασικό να τον αποσυνδέσεις από το ρεύμα ή να κλείσεις τον γενικό διακόπτη. Αφού το κάνεις αυτό, έρχεται η σειρά της αποσυναρμολόγησης. Δεν μπορείς να καθαρίσεις τα φίλτρα αν δεν τα αφαιρέσεις, αλλά ούτε και το εσωτερικό του απορροφητήρα. Βγάλε, λοιπόν, το μεταλλικό προστατευτικό πλέγμα για να ελευθερώσεις τα φίλτρα. Αφαίρεσε τα και ακούμπησε τα στον νεροχύτη προσωρινά για να μην λερώσεις τις επιφάνειες της κουζίνας.

Kαθαρισμός των φίλτρων του απορροφητήρα

Τα φίλτρα αποτελούν το πιο βασικό κομμάτι του μηχανισμού του απορροφητήρα και ευθύνονται κατά ένα μέρος για την σωστή λειτουργία του. Ανάλογα με το είδος τους, διαφέρει η συχνότητα και ο τρόπος καθαρισμού τους ή ακόμη και η αντικατάστασή τους. Όπως και να έχει, η σωστή και συχνή συντήρησή τους θα εγγυηθεί την μακροζωία του απορροφητήρα σου αλλά και την αποτελεσματικότητα στην απόδοσή του. Ο μόνος και πιο εύκολος τρόπος να τα καθαρίσεις είναι να τα αφαιρέσεις και έπειτα να ακολουθήσεις τις ανάλογες οδηγίες σύμφωνα με το είδος τους.

Καθαρισμός Εξωτερικού μέρους του απορροφητήρα

Η εξωτερική επιφάνεια μαζεύει λίπη που μαζί με την παρουσία σκόνης δημιουργούν μία στρώση που αν μείνει για καιρό, αφαιρείται αρκετά δύσκολα. Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να μην προξενήσεις ζημιές με το τρίψιμο στο υλικό κατασκευής, είναι να χρησιμοποιήσεις ένα ουδέτερο υγρό απορρυπαντικό και ένα μαλακό πανάκι για να μην κάνεις γρατσουνιές. Ειδικά αν ο απορροφητήρας σου είναι ανοξείδωτος θέλει ιδιαίτερη προσοχή να μην διαβρωθεί. Υπάρχουν φυσικά και ειδικά καθαριστικά για ανοξείδωτες επιφάνειες στην αγορά όμως και το υγρό πιάτων θα κάνει την δουλειά του σε ότι αφορά την αφαίρεση λιπών.

Θα σωθείτε: 18+2 χρήσιμα κόλπα για να γλιτώσετε χρόνο από το καθάρισμα!

Δεν υπάρχει κάτι πιο χρήσιμο από τις συμβουλές ή τα μικρά κόλπα για την καθαριότητα του σπιτιού! Ποια είναι τα 18+2 μυστικά που θα σας γλιτώσουν χρόνο και χρήμα;

Επιτέλους, έχουμε τη διάθεση να καθαρίσουμε, φοράμε γάντια και… συνειδητοποιούμε πως μας έχει τελειώσει το συγκεκριμένο καθαριστικό που θέλαμε. Αν συμβαίνει και σε εσάς, μην ανησυχείτε.

Παρακάτω θα δείτε 20 απίστευτα χρήσιμα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το σπίτι σας λαμπερό από καθαριότητα. Πλέον, θα μπορείτε να εξαφανίσετε τα πιο επίμονα και χρονοβόρα προβλήματα σε ελάχιστο χρόνο. Τα κόλπα δεν κοστίζουν και πραγματικά λειτουργούν.

Καθαριότητα κουζίνα

Καμένες κατσαρόλες και ταψιά

Η μαγειρική σόδα και το υπεροξείδιο θα επαναφέρουν τα ταψιά, τα τηγάνια και τις κατσαρόλες σας στην αρχική τους κατάσταση. Χρειάζεται ελάχιστη προσπάθεια για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Κουφώματα παραθύρων

Ψεκάστε λίγη μαγειρική σόδα στις γωνίες και προσεκτικά ρίξτε λίγο λευκό ξύδι στα κουφώματα. Περιμένετε ώστε η αφρώδης αντίδραση να ηρεμίσει και αφαιρέστε τη βρομιά.

Πλυντήριο

Καθαριότητα πλυντήριο

Τα πλυντήρια ρούχων, είναι από τις πιο πολυχρησιμοποιημένες συσκευές στο σπίτι και κατά συνέπεια είναι αρκετά βρώμικα. Για να απαλλαγείτε από την μυρωδιά αφήστε τον κάδο χωρίς ρούχα, στη ζεστή πλύση και προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα και άσπρο αποσταγμένο ξύδι στον κάδο. Παρακολουθήστε τι μαγικό θα συμβεί.

Γραμμές αρμόστοκου

Για να κάνετε αυτές τις γραμμές να λάμπουν και πάλι, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό τουαλέτας με χλωρίνη και μια βούρτσα με σκληρές τρίχες. Το δάπεδο και οι τοίχοι σας θα λάμψουν σαν να τα καθάρισε επαγγελματίας.

Καναπές μικροϊνών

Αρχικά, δοκιμάστε να τρίψετε τους λεκέδες με λίγο αλκοόλ και μετά ψεκάστε τον καναπέ με αποσταγμένο νερό. Τρίψτε τον καναπέ σας μέχρι να εξαφανιστούν τα δαχτυλίδια νερού και τέλος, χρησιμοποιήστε σκληρή βούρτσα για να απομακρύνετε όλα τα χνούδια.

Βούρτσα μαλλιών

Για να χαλαρώσετε τις παλιές τρίχες, κόψτε με ψαλίδι κάθε τρίτη σειρά μεταξύ τους. Ανακατέψτε μαγειρική σόδα με ζεστό νερό και τοποθετήστε τη βούρτσα στο διάλυμα. 1-2 λεπτά αργότερα θα μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα τις τρίχες από την αγαπημένη σας βούρτσα.

Αεραγωγοί

Χρησιμοποιώντας ένα παλιό πινέλο ή βούρτσα του μέικ απ μπορείτε να μαζέψετε όλη τη βρωμιά και τη σκόνη από τους αεραγωγούς του αυτοκινήτου σας. Ακόμη και μια σκούπα με εξάρτημα βούρτσας δεν θα ήταν καλύτερο.

Γυάλινα βάζα και μπουκάλια

Αλάτι, σαπούνι και ζεστό νερό θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια πραγματικά μαγική μίξη ώστε να καθαρίσετε όλα τα είδη των γυάλινων αντικειμένων. Γεμίστε τα με το μείγμα, ανακινήστε τα και ξεπλύνετε τα με νερό. Αν χρειαστεί επαναλάβετε τη διαδικασία.

Καθίσματα αυτοκινήτων

Για να εξοικονομήσετε χρήματα από το στεγνό καθάρισμα δοκιμάστε να καθαρίσετε τα καθίσματα του αυτοκινήτου μόνοι σας. Ανακατέψτε: υγρό απορρυπαντικό πιάτων, μαγειρική σόδα, ξύδι και νερό. Ψεκάστε το στα καθίσματα του αυτοκινήτου και τρίψτε χρησιμοποιώντας σκληρή βούρτσα.

Καθαριότητα εργαλεία

Το πάτωμα

Η οδοντόκρεμα κάνει θαύματα σε λεκέδες σκληρού πατώματος. Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα στο πάτωμα και μετά από μερικά λεπτά τρίψτε δυνατά με ένα πανί ή σφουγγάρι.

Το πλακάκι στο μπάνιο

Θα χρειαστείτε:

¼ κούπας οξυζενέ

1 κ.γ υγρό σαπούνι

½ φλιτζάνι μαγειρική σόδας

Εφαρμογή:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Για να καθαρίσετε τις μικρές βρομιές, εφαρμόστε το υγρό σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι και σκουπίστε το πλακάκι. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το με νερό.

Σε περίπτωση που οι λεκέδες δεν φεύγουν, μπορείτε να εφαρμόσετε το υγρό πάνω στα πλακάκια και να το αφήσετε για 10 λεπτά. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο, οι λεκέδες διαλύονται και είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρεθούν. Επαναλάβετε τη διαδικασία για ακόμη μια φορά και ξεπλύνετε την επιφάνεια με νερό.

Για να παραμένει το μπάνιο σας για περισσότερο καιρό πιο καθαρό, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο: Ανακατέψτε νερό και ξύδι σε αναλογία ένα προς ένα και ψεκάστε το μείγμα πάνω αρθρώσεις των πλακιδίων, 2 φορές την εβδομάδα.

Κουζίνα

Θα χρειαστείτε:

μπατονέτες

μια παλιά οδοντόβουρτσα

αμμωνία με λίγες σταγόνες υγρού γλυκανίσου
Εφαρμογή:

Βουτήξτε μια μπατονέτα στο μίγμα αμμωνίας-γλυκανίσου και τρίψτε στην περιοχή του λεκέ.

Αν το λίπος είναι πολύ βαθιά ριζωμένο, τότε χρησιμοποιήστε μία οδοντόβουρτσα ή ένα κανονικό σφουγγάρι. Πρέπει να φοράτε γάντια για να προστατέψετε το δέρμα σας.

Φίλτρο απορροφητήρα

Θα χρειαστείτε:

½ φλιτζάνι συνηθισμένης σόδας

½ φλιτζάνι αμμωνία

Εφαρμογή:

Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό και την αφήνουμε να βράσει.

Προσθέτουμε στο νερό ½ φλιτζάνι, προσθέτοντας το σιγά σιγά με κουταλάκι του γλυκού.

Βυθίζουμε το φίλτρο μέσα στο νερό που βράζει. Το λίπος και οι διάφοροι λεκέδες θα αρχίσουν να διαλύονται. Μετά από λίγα λεπτά, βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά. Για πολύ βρώμικα και λιπαρά φίλτρα, μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία με νέο νερό.

Αν το λίπος δεν έχει φύγει εντελώς, μπορείτε να τοποθετήσετε το φίλτρο σε ζεστό νερό με αμμωνία (½ φλιτζάνι αμμωνία για 3,5 λίτρα νερού). Πρέπει να σιγουρευτείτε πως ο χώρος αερίζεται σωστά και πρέπει να χρησιμοποιήσετε μάσκα για την προσωπική σας ασφάλεια.

Στρώμα

Θα χρειαστείτε:

235 ml με οξυζενέ 3%

3 κ.σ μαγειρικής σόδας

Μία σταγόνα υγρού σαπουνιού

Εφαρμογή:

Φτιάξτε το μείγμα πριν την διαδικασία καθαρισμού.

Ανακατέψτε τη σόδα και το υπεροξείδιο σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Μόλις δείτε τη μαγειρική σόδα ότι έχει διαλυθεί, βάλτε μια σταγόνα υγρού σαπουνιού στο μείγμα.

Ανακατέψτε το μείγμα καλά κουνώντας το μπουκάλι και ψεκάστε στο λερωμένο σημείο. Αφήστε το για 5-10 λεπτά.

Τα υπολείμματα της σόδας από το στρώμα καθαρίστε τα χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική σκούπα.

Καθαρό μπάνιο χωρίς κόπο; Δείτε τα 10 μικρά μυστικά που θα σας λύσουν τα χέρια!

Φούρνος

Θα χρειαστείτε:

Αμμωνία

Εφαρμογή:

Βάλτε σε ένα μικρό δοχείο λίγο αμμωνία και βάλτε το στον σβησμένο φούρνο για μια νύχτα. Το πρωί αερίστε καλά την κουζίνα σας και καθαρίστε το φούρνο με ένα πανάκι, θα παρατηρείστε πως η βρομιά φεύγει αρκετά εύκολα. Η μυρωδιά όμως δεν πρέπει να παραμείνει. Το μόνο αρνητικό είναι η εξάτμιση της αμμωνίας, για αυτό πρέπει ο χώρος σας να αερίζεται καλά και να φοράτε γάντια.

Βραστήρας

Θα χρειαστείτε:

Ξύδι

Εφαρμογή:

Για να αφαιρέσετε τα άλατα στο βραστήρα, απλά το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε ξίδι με νερό σε αναλογία ½, κλείστε στην συνέχεια το καπάκι και βάλτε το να βράσει. Στη συνέχεια μπορείτε με ευκολία να καθαρίσετε τα άλατα.

Κουζινικά σκεύη

Θα χρειαστείτε:

Σόδα

Σκόνη μουστάρδας

Εφαρμογή:

Η καλύτερη και η πιο ασφαλή λύση για τον καθαρισμό διάφορων σκευών και πιάτων, η αναλογία θα πρέπει να είναι 1 μέρος μουστάρδα 3 σόδα . Αναμίξτε την σόδα και την σκόνη μουστάρδας και βάλτε το σε ένα παλιό δοχείο καθαριστικού σκόνης. Είναι πολύ βολική η χρήση του.

Τουαλέτα

Θα χρειαστείτε:

Ξύδι

Εφαρμογή:

Για να καθαρίσετε την τουαλέτα, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε μη αραιωμένο ξύδι. Εκτός από το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθαριστικό, είναι και τέλειο απολυμαντικό.

Καναπές από μικροΐνες

Θα χρειαστείτε:

Σφουγγάρι

Μπουκάλι ισοπροπυλικής αλκοόλης (αντισηπτικό υγρό)

Βούρτσα

Σόδα

Εφαρμογή:

Βάλτε μια μικρή ποσότητα αλκοόλ σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε το σημείο με τον λεκέ. Για να απαλλαγείτε από την οσμή, μπορείτε να βάλετε μια μικρή ποσότητα σόδας.

Ψυγείο

Καθαριότητα εργαλεία γάντια

Θα χρειαστείτε:

Σόδα

Εφαρμογή:

Διαλύστε 2 κ.σ σόδας σε 1 λίτρο νερό και καθαρίστε με αυτό το διάλειμμα τα ράφια και τα εσωτερικά τοιχώματα του ψυγείου, στη συνέχεια σκουπίστε τα με ένα μαλακό πανί.

Για να απαλλαγείτε από τις οσμές στο ψυγείο, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ειδικά απορροφητικά υλικά. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα με απλά καθημερινά προϊόντα. Μπορείτε απλά να βάλετε στα ράφια του ψυγείο τα παρακάτω:

Φέτες ψωμί σικάλεως

Ποτήρι με σόδα

Φέτες λεμονιού

Ενεργό άνθρακα

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share