Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ξέμεινες από απορρυμαντικό και θες να πλύνεις τα ρούχα; Το κόλπο που θα σου «λύσει» τα χέρια!

Ιδού η λύση!

27 Νοεμβρίου 2019 20:28
Ξέμεινες από απορρυμαντικό και θες να πλύνεις τα ρούχα; Το κόλπο που θα σου «λύσει» τα χέρια!

Ήρθε η ώρα να βάλεις πλυντήριο ή να πλύνεις τα αγαπημένα σου ρούχα στο χέρι και βλέπεις ότι έχεις ξεμείνει από απορρυπαντικό.

Παίρνει το μεταλλικό καπάκι του αναψυκτικού και το βάζει στην ντουλάπα... Θα το κάνετε κι εσείς! (Video)

Σίγουρα σου έχει συμβεί πολλές φορές να ξεχάσεις να πάρεις καινούργιο από το σούπερ μάρκετ. Όπως σε όλους μας άλλωστε. Άλλες φορές πάλι, όταν βρίσκεσαι σε ταξίδι και θες να πλύνεις κάτι, δεν έχεις μαζί σου ολόκληρο μπουκάλι με απορρυπαντικό. Τι κάνεις σε αυτές τις δύο περιπτώσεις;

Βάλτε τα ρούχα σας στο μπάνιο και αφήστε δέκα λεπτά... ο λόγος θα σας εκπλήξει!

Κι όμως, μπορεί να σε σώσει ένα άλλο αντικείμενο που έχεις στο μπάνιο σου. Το σαμπουάν. Ναι, μπορείς να ξοδέψεις λίγο από το σαμπουάν σου για να πλύνεις τα ρούχα σου σε μια στιγμή ανάγκης.

Δεν χρειάζεται ούτε να χαλάσεις το ακριβό και καλό σου σαμπουάν, αυτά τα μικρά μπουκαλάκια από τα ξενοδοχεία που όλοι παίρνουμε αρκούν. Αυτά τα σαμπουανάκια είναι τέλεια γιατί συνήθως είναι πιο ήπια από τα άλλα. Ακόμη, τα baby shampoo και άλλα απαλά, sulfate-free σαμπουάν είναι ιδανικά.

Επανάσταση: Αυτή είναι η συσκευή που σιδερώνει και διπλώνει τα ρούχα! (Video)

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να γεμίσεις μια μικρή λεκάνη με χλιαρό νερό, να προσθέσεις το ήπιο σαμπουάν και να βάλεις τα ρούχα που θέλεις να πλύνεις. Περίστρεψέ τα για 1-2 λεπτά στο νερό με τη σαπουνάδα και στη συνέχεια αφαίρεσέ τα και άδειασε το νερό. Ξαναγέμισε τη λεκάνη με φρέσκο νερό και ξέπλυνε τα ρούχα ώστε να καθαριστούν εντελώς από τις σαπουνάδες για 5-10 λεπτά. Στύψε τα και στη συνέχεια άπλωσέ τα κανονικά να στεγνώσουν.

Ένα μπουκαλάκι σαμπουάν είναι πάντα χρήσιμο και μπορεί να σου λύσει τα χέρια!

Μην στεγνώνεται τα ρούχα σας στο καλοριφέρ. Ο λόγος θα σας αφήσει άφωνους...!

Μην στεγνώνεται τα ρούχα σας στο καλοριφέρ. Ο λόγος θα σας αφήσει άφωνους...!

Βάζει τα ρούχα στο πλυντήριο προσθέτοντας μερικές κουταλιές αλάτι! Ο λόγος; Ευφυέστατος!

Σύμφωνα με καινούργια έρευνα, το άπλωμα της μπουγάδας σε θερμαντικά σώματα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας ενοίκους του διαμερίσματος.

των ρούχων αυξάνει την υγρασία μέσα στο σπίτι, όταν τα παράθυρα είναι κλειστά λόγω κακού καιρού, και έτσι μεγαλώνουν οι πιθανότητες κάποιος από τους ενοίκους να εκδηλώσει άσθμα.

Δείτε τι σημαίνουν τα αρχικά ΥΚΚ που έχουν όλα τα φερμουάρ! Το είχατε παρατηρήσει;

Η αύξηση της υγρασίας στον αέρα ευνοεί την ανάπτυξη των σπορίων μούχλας και των ακάρεων οικιακής σκόνης.

Ερευνητές από την Μονάδα Έρευνας Περιβαλλοντικής Αρχιτεκτονικής Mackintosh στη Γλασκώβη επισκέφθηκαν τα σπίτι 100 ανθρώπων και διαπίστωσαν ότι από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Μάιο οι 87 από αυτούς στέγνωσαν τα ρούχα τους πάνω ή δίπλα σε διαφόρων τύπων θερμαντικά σώματα.

Οι μετρήσεις που έκαναν έδειξαν ότι σε περισσότερα από τα 3/4 των σπιτιών τα επίπεδα υγρασίας υπερέβαιναν το επίπεδο που θεωρείται από τους γιατρούς ως το ανώτατο όριο για την ανάπτυξη μολυσματικών παραγόντων που ευνοούν την εκδήλωση άσθματος. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης μια ισχυρή σχέση ανάμεσα στο στέγνωμα των ρούχων μέσα στο σπίτι και στην ανάπτυξη σπόρων μούχλας.

Ρίξτε αυτό το υλικό στο πλυντήριο ρούχων και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Ο καθηγητής Κόλιν Πωρτερους, επικεφαλής της μελέτης, επισημαίνει ότι το στέγνωμα ρούχων μέσα στο σπίτι αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας των θερμαντικών σωμάτων και ταυτόχρονα τα επίπεδα υγρασίας, εφόσον ο χώρος δεν αερίζεται ή δεν διαθέτει σύστημα εξαερισμού.

Πέραν των ακάρεων και των σπορίων μούχλας που ευνοούνται από την υγρασία, το άσθμα μπορεί να προκληθεί ή να επιδεινωθεί επιπλέον από λοιμώξεις, σωματική άσκηση, την ατμοσφαιρική ρύπανση, τις ερεθιστικές ή αλλεργιογόνες ουσίες σε επαγγελματικούς χώρους.

7 τρόποι για να μην ηλεκτρίζονται τα ρούχα σου!

Τι να κάνω αν τα ρούχα μου «ηλεκτρίζονται»; Ο στατικός ηλεκτρισμός πολλές φορές μας ταλαιπωρεί και χαλάει την εμφάνισή μας. Πώς να μην χαλάνε τα ρούχα σου;

Δείτε επίσης: Ο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να αφαιρέσετε το κερί από τα ρούχα σας!

Συμβαίνει κυρίως στα συνθετικά υφάσματα. Έτσι μόλις υπάρξει η παραμικρή τριβή, είτε όπως τα φοράς, είτε μέσα στη ντουλάπα σου, κολλούν στο σώμα σου. Παρόλο που μπορεί να σου φαίνεται πολύ δύσκολο να απαλλαγείς από τον στατικό ηλεκτρισμό, είναι πολύ απλό.

Δες τους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να τον διώξεις από τα ρούχα σου!

Τρίψε το ρούχο με μία κρεμάστρα από μέταλλο

Ναι, καλά διάβασες. Σίγουρα θα έχεις στη ντουλάπα σου τουλάχιστον μια συρμάτινη κρεμάστρα. Πέρνα την πάνω από το ύφασμα και θα δεις ότι θα λύσει το πρόβλημα.

Χρησιμοποίησε το νερό

Ο στατικός ηλεκτρισμός θα εξουδετερωθεί αν βρέξεις τα χέρια σου και χαϊδέψεις στη συνέχεια το ύφασμα. Μπορείς επιπλέον να το ψεκάσεις με λίγο νερό, εκτός αν μιλάμε για κάποιο υλικό που απαιτεί στεγνό καθάρισμα. Σ’ αυτή την περίπτωση καλό θα είναι να ακολουθήσεις κάποια από τις υπόλοιπες συμβουλές μας.

Χρησιμοποίησε λακ

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, η λακ θα σε βοηθήσει να λύσεις το πρόβλημα. Ψέκασε μια μικρή ποσότητα πάνω στο ρούχο σου και θα δεις πως σε λίγα δευτερόλεπτα ο στατικός ηλεκτρισμός θα είναι παρελθόν.

Χρησιμοποίησε μαντηλάκια στεγνωτηρίου

Στο εμπόριο υπάρχουν αυτά ακριβώς τα μαντηλάκια στεγνωτηρίου, τα οποία είναι αντιστατικά. Θα τρίψεις με αυτά την επιφάνεια του ρούχου σου και θα δεις ότι μετά από λίγο θα πάψει να ηλεκτρίζεται.

Ταλκ

Μπορεί να μην είναι η ιδανική λύση για κάποιο φόρεμα ή κάποιο σκουρόχρωμο ρούχο γενικότερα, γιατί αφήνει λευκά σημάδια, όμως μπορεί να γίνει το μυστικό σου όπλο για να κάνεις τα ρούχα σου να μην ηλεκτρίζονται πια. Προφανώς δεν εννοούμε να βάλεις τεράστια ποσότητα. Λίγη σκόνη αρκεί.

Η αγαπημένη σου ενυδατική

Σίγουρα φοράς κάποια κρέμα σώματος και όταν τα ρούχα σου ηλεκτρίζονται έχεις ένα λόγο παραπάνω να το κάνεις. Οι κρέμες που προορίζονται για την ενυδάτωσή σου περιέχουν μόρια νερού και έτσι είναι κατάλληλες για να σε σώσουν και από τον στατικό ηλεκτρισμό.

Προσοχή στο στεγνωτήριο

Αν χρησιμοποιείς στεγνωτήριο για τα ρούχα σου να ξέρεις ότι σε έναν βαθμό ευθύνεται και αυτό για το ότι ηλεκτρίζονται. Πώς θα λύσεις αυτό το θέμα; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις μέσα σ’ αυτό ένα μπαλάκι το τένις. Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται θα σε βοηθήσει πολύ να «ξεφορτωθείς» τον στατικό ηλεκτρισμό.

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share