Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έχετε στην αποθήκη σας παλιά πατζούρια; Μην κάνετε το λάθος και τα πετάξετε!

Απίστευτο!

20 Νοεμβρίου 2019 22:09
Έχετε στην αποθήκη σας παλιά πατζούρια; Μην κάνετε το λάθος και τα πετάξετε!

Με τη δύναμη των αυτοσχέδιων κατασκευών, τα παλιά αντικείμενα του σπιτιού σου μπορούν να μεταμορφωθούν σε οτιδήποτε θελήσεις.

Οι γκαραζόπορτες μπορούν να γίνουν πανέμορφα τραπέζια, τα παπούτσια μπορούν να μεταμορφωθούν σε πορτατίφ και οι βαλίτσες σε χαριτωμένα κρεβατάκια για γάτες. Μια χρήσιμη συμβουλή για το σπίτι: Βάλε την πλαστική μεμβράνη στην κατάψυξη για αυτόν τον λόγο!

Όπως επίσης και τα παλιά πατζούρια, ένα σημαντικό σπιτικό αξεσουάρ στο παρελθόν, που τώρα το τρώει η σκόνη στα γκαράζ και τα υπόγεια – ενώ στην πραγματικότητα είναι ένας θησαυρός για τους φιλότεχνους!

Όταν η Diana εντόπισε σε ένα παζάρι κάποια πατζούρια προς πώληση, κοίταξε μέσα τους και είδε (τρόπος του λέγειν) γλάστρες!

Με λίγη δουλειά τα μετέτρεψε σε υπέροχες ζαρντινιέρες!

Δείτε παρακάτω πως κατάφερε να μεταμορφώσει κάτι τόσο παλιό σε κάτι τόσο όμορφο και μοναδικό.

Όλα ξεκίνησαν όταν είδε αυτά τα πατζούρια προς πώληση σε ένα παζάρι.

Ποιός ξέρει, μπορεί κι εσείς να έχετε κάποια στο υπόγειο ή στη σοφίτα σας!

Αυτά τα μουντά παραθυρόφυλλα ανανεώθηκαν με τη βοήθεια του άνδρα της και μερικά κομμάτια από φράχτες.

Η συναρμολόγησή τους δε θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη.

Τα πατζούρια έγιναν οι πλευρές των κουτιών και με τη βοήθεια ενός πιστολιού καρφώματος ενώθηκαν όλα τα ξύλινα κομμάτια.

Η κατασκευή ήταν τόσο εύκολη που έκαναν μια τεράστια στοίβα από ζαρντινιέρες μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Τα παραθυρόφυλλα απέκτησαν ένα τόνο ρουστίκ και τα πόμολα στο κέντρο τα έκαναν να μοιάζουν με μικρά συρτάρια.

Τα διαφορετικά μεγέθη και σχήματα φτιάχνουν κιβώτια τα οποία μπορείτε να γεμίσετε με όλες τις απαραίτητες

προμήθειες κηπουρικής – χώμα, λουλούδια, εργαλεία!

Με πολλή φαντασία και λίγη βοήθεια από ένα πιστόλι καρφώματος, η Diana έχει τώρα μια συλλογή από υπέροχα κουτιά τα οποία θα κάνουν τον καθένα να ζηλέψει!

Η μεταμόρφωση πάντως των πατζουριών δεν χρειάζεται να σταματήσει στα κιβώτια και τις ζαρντινιέρες.

Λόγω του συμμετρικού σχεδιασμού τους, είναι η ιδανική βάση για πολλές άλλες κατασκευές, όπως αυτό το όμορφο ράφι μπάνιου.

Τα ανοίγματά τους μπορούν επίσης να βαφτούν σε διάφορα διασκεδαστικά χρώματα και να φτιάξουν κάτι όμορφο, όπως αυτή τη σημαία.

Τα πατζούρια μπορούν επίσης να γίνουν ένα όμορφο διακοσμητικό για το κρεβάτι.

Μπορούν επίσης να ενωθούν και να φτιάξουν ράφια για τις γωνίες.

Μπορείτε επίσης να τους προσθέσετε μερικά βαζάκια και να τα μετατρέψετε σε ένα κρεμαστό κήπο, ιδανικό για τη βεράντα σας την άνοιξη.

Ή μπορείτε να τα μετατρέψετε σε γραμματοκιβώτια και κλειδοθήκες!

Παρόλο που μπορεί να μη σας γεμίζουν το μάτι εξαρχής, με λίγη σκέψη αυτά τα πατζούρια μεταμορφώνονται σε τέλεια διακοσμητικά για μέσα και έξω από το σπίτι!

Δεν πάει ο νους σας: Έτσι βγαίνει ο λεκές από αίμα στα ρούχα!

Λερώσατε τα ρούχα σας με αίμα και θέλετε να τα καθαρίσετε και όχι να τα πετάξετε; Σας βρήκαμε το καλύτερο κόλπο για να καθαρίσετε τον λεκέ από αίμα;

Ένας από το πιό κλασικούς λεκέδες, κυρίως στα σεντόνια μας, είναι το αίμα. Ειδικά τα παιδικά σεντόνια είναι πολύ εύκολο να λερωθούν από ένα σπυράκι του παιδιού μας που μάτωσε, τη μυτούλα του που άνοιξε και χίλιους δυο άλλους λόγους. Έτσι θα καθαρίσεις τη μπογιά από τα ρούχα!

Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε και αναλάβουμε δράση τόσο πιο πιθανό είναι να τον αφαιρέσουμε και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κάποιο πολύ ισχυρό απορρυπαντικό που πιθανώς χαλάσει το ύφασμα.

Το πιο σημαντικό για την αφαίρεση του λεκέ από αίμα είναι να μην στεγνώσει!!!

Το μυστικό για σίγουρα αποτελέσματα είναι απλό. Το νερό! Μόνο το κρύο τρεχούμενο νερό μπορεί να αφαιρέσει το λεκέ και να αφήσει το ύφασμα σε τέλεια κατάσταση. Έτσι, αν ο λεκές είναι φρέσκος απομακρύνετέ τον ρίχνοντας άφθονο κρύο τρεχούμενο νερό στην πίσω πλευρά του υφάσματος. Αν ο λεκές παραμείνει, μουλιάστε το ρούχο σε μια λεκάνη με κρύο αλατισμένο νερό για 3 ώρες και πλύντε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο.

Πώς θα καθαρίσετε λεκέ από λάδι σε 5 λεπτά!

Λεκές από λάδι: Όπως και να 'γινε το... κακό, εμείς σας παρουσιάζουμε τον πιο εύκολο τρόπο να τον αφαιρέσετε από τα ρούχα-θύματα! Να σας υπενθυμίσουμε πως υπάρχει τρόπος να εξαφανίσετε εύκολα και γρήγορα τον λεκέ από καφέ!

Μπορεί να έφταιξε η επιθυμία σας να βουτήξετε το ψωμί στη σαλάτα σας ή μπορεί απλά να σας βρήκε η πιτσιλιά από το λάδι στο οποίο σοτάρατε τα λαχανικά σας και τώρα βρίσκεστε στη δυσάρεστη θέση να κλαίτε ως λιπαρά θύματα την αγαπημένη σας ποδιά, μπλούζα ή -ακόμα χειρότερα- το πιο άνετο τζιν σας.

Όχι πια δάκρυα: σας έχουμε τη λύση για να εξαφανίσετε εύκολα και άμεσα τους λεκέδες από λάδι από τα ρούχα σας.

Τρέξτε ολοταχώς στο μπάνιο και βγάλετε από εκεί το ταλκ. Καλύψτε τον λεκέ με μια πλούσια στρώση και αφήστε το να δράσει για περίπου 5 λεπτά.

Το ταλκ απορροφά τα υγρά και λιπαρά στοιχεία του λεκέ με αποτέλεσμα να κάνει το καθάρισμά του παιχνιδάκι. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την πούδρα τινάζοντας καλά το ρούχο και τοποθετήστε στην επιφάνεια του λεκέ λίγο απορρυπαντικό πιάτων προτού το βάλετε κανονικά στο πλυντήριο για πλύσιμο.

Πώς να εξαφανίσετε τον λεκέ από καφέ!

Ο λεκές από καφέ είναι από τους πιο συνηθισμένους που καλείται κάποιος να αντιμετωπίσει.

Αν συμβεί και σε εσάς δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε καθώς είναι ένας λεκές που μπορείτε να αντιμετωπίσετε εύκολα.Πως θα εξαφανίσεις τους κίτρινους λεκέδες από τα άσπρα ρούχα;

Το ιδανικό είναι να βουτήξετε άμεσα το ρούχο που λερώθηκε σε ένα λεκανάκι στο οποίο θα έχετε ρίξει ξίδι. Αφήστε το εκεί για 3-4 λεπτά.

Στη συνέχεια πάρτε μια παλιά οδοντόβουρσα που δεν χρησιμοποιείτε πια και βουτήξτε την σε ένα μείγμα νερού και αλατιού.

Τρίψτε τον λεκέ και δείτε τον λεκέ από καφέ να εξαφανίζεται στο λεπτό. Ξεπλύνετε στο χέρι με σκέτο νερό και το ρούχο σας είναι έτοιμο.

Ιδιαίτερα αποτελεσματικό είναι και το αναψυκτικό σόδας. Με λίγη ποσότητα και ελαφρύ τρίψιμο πάνω στο λεκέ θα τον δείτε να εξαφανίζεται γρήγορα από το ύφασμα που λερώθηκε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share