Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βάζει μαγειρική σόδα στο μάρμαρο. Το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει!

Εσείς ακόμη να το δοκιμάσετε;

14 Νοεμβρίου 2019 06:52
Βάζει μαγειρική σόδα στο μάρμαρο. Το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει!

Ξέρετε τι θα συμβεί αν βάλετε μαγειρική σόδα στο μάρμαρο; Πραγματικά το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει. Δοκιμάστε το!

Εάν βάλετε μαγειρική σόδα στο μάρμαρο, τότε θα δείτε το μάρμαρό σας να λάμπει. Εμείς σας έχουμε ένα καθαριστικό που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Με την ευκαιρία διαβάστε: Έβαλε μαγειρική σόδα στο παιχνίδι του σκύλου. Το αποτέλεσμα; Θα σας μαγέψει!

Μαγειρική σόδα
Ο καθαρισμός μαρμάρου μπορεί να γίνει απλή υπόθεση, όταν έχεις τη σωστή συνταγή. Για αρχή, σου προτείνουμε τον καθαρισμό με μαγειρική σόδα (baking soda). Η μαγειρική σόδα σε μορφή σκόνης μπορεί να βρεθεί στο super market της γειτονιάς σου, αν δεν υπάρχει ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας. Αν δεν έχεις ήδη ένα μικρό απόθεμα σόδας στο σπίτι, θα σου προτείναμε να προμηθευτείς έτσι κι αλλιώς, γιατί το μαγικό αυτό υλικό έχει ποικίλες λειτουργίες που αφορούν στον καθαρισμό του σπιτιού. Η μαγειρική σόδα είναι φιλική προς τις περισσότερες επιφάνειες του σπιτιού, με αποτέλεσμα να μη νιώθεις ότι ρισκάρεις κάθε φορά που τη χρησιμοποιείς. Επίσης, έχει την τάση να απορροφά δυσάρεστες οσμές, προσδίδοντας στο χώρο ένα υπέροχο άρωμα καθαριότητας.

Εφαρμογή:
Λοιπόν, πώς θα φτιάξεις το δικό σου φυσικό καθαριστικό για μάρμαρα με μαγειρική σόδα; Ο πρώτος τρόπος είναι να πασπαλίσεις ένα λεπτό στρώμα σόδας πάνω στις μαρμάρινες επιφάνειες. Μετά από λίγα λεπτά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ελαφρώς υγρό βαμβακερό πανί, ώστε να τρίψεις τις επιφάνειες. Τέλος, σφουγγαρίζεις με χλιαρό νερό και στεγνώνεις τρίβοντας με ένα στεγνό πανί. Ο δεύτερος τρόπος είναι να προσπεράσεις το πασπάλισμα με σόδα και να φτιάξεις μια πάστα από σόδα και νερό. Με την ευκαιρία διαβάστε: Βάζει μαγειρική σόδα και λάδι καρύδας στο πρόσωπο! Λίγα μετά λεπτά, συμβαίνει το απίθανο!

Για την πάστα, μπορείς να διαλύσεις μια ποσότητα σόδας μέσα σε χλιαρό νερό και να τα ανακατέψεις, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Οι ποσότητα σόδας και νερού που θα χρησιμοποιήσεις καθορίζονται από το μέγεθος των επιφανειών που πρέπει να καθαρίσεις. Όπως είναι φυσικό, θα φτιάξεις μεγαλύτερη ποσότητα για το μαρμάρινο πάτωμα, παρά για τον πάγκο της κουζίνας. Αφού φτιάξεις την πάστα, τρίψε τα μάρμαρα με αυτή χρησιμοποιώντας ένα βαμβακερό πανί, ή μαλακό σφουγγάρι. Άφησε το μείγμα να δράσει για λίγο και στη συνέχεια ξέβγαλε με νερό και στέγνωσε το μάρμαρο, όπως και στην προαναφερθείσα περίπτωση.

Έβαλε λεμόνι, σόδα, ασετόν και ξύδι - Αυτό που έγινε θα σας πείσει να το κάνετε κι εσείς!

Έβαλε λεμόνι, σόδα, ασετόν και ξύδι - Αυτό που έγινε θα σας πείσει να το κάνετε κι εσείς

Οι περιβαλλοντικές ανησυχίες είναι αλήθεια πως είναι πολλές, για άλλους η επιθυμία να ζουν σε σπίτι απαλλαγμένο από χημικά, για άλλους το κόστος- ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά επιλέγουν να εντάξουν φυσικές λύσεις στην καθαριότητα του σπιτιού. Μαγειρική σόδα: Ένα πολύτιμο... εργαλείο με 4 άγνωστες χρήσεις για το σπίτι!

Μερικές τέτοιες προτάσεις συγκέντρωσε η Daily Mail, σταχυολογώντας εναλλακτικές λύσεις καθαρισμού από τα πάμπολλα blog με τέτοιου είδους συμβουλές.

Για τα σιφόνια προτείνεται η χρήση αρχικά βραστού νερού και στη συνέχεια η ρίψη πρώτα μισού φλιτζανιού μαγειρικής σόδας και μετά ενός φλιτζανιού ξιδιού. Όταν ξεθυμάνουν οι φυσαλίδες, ολοκληρώστε τον καθαρισμό αφήνοντας τη βρύση να τρέξει ζεστό νερό για μισό λεπτό.

Για να καθαρίσετε τις επιφάνειες κοπής χρησιμοποιήστε λεμόνι και αλάτι. Πασπαλίστε το αλάτι στην επιφάνεια και τρίψτε με μία λεμονόκουπα για αστραφτερά αποτελέσματα.

Αν το πλυντήριο ρούχων χρειάζεται καθάρισμα τοποθετήστε μισό φλιτζάνι στοματικό διάλυμα και κάντε ένα κύκλο πλύσης με άδειο κάδο. Έβαλε ένα μπολ νερό με λεμόνι στον φούρνο μικροκυμάτων. Αυτό που συμβαίνει έπειτα μας αφήνει άφωνους...

Για ένα γενικό καθαριστικό για πατώματα και παράθυρα αρχίστε αντί να πετάτε τις φλούδες από τα εσπεριδοειδή που καταναλώνετε- λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια- να τα βάζετε σε δοχεία που κλείνουν καλά και να τα καλύπτετε με ξίδι. Αφήστε τα για δύο εβδομάδες, στη συνέχεια σουρώστε το ξίδι- που θα έχει αρωματιστεί υπέροχα από τα φρούτα, αναμείξτε το σε αναλογία ένα προς ένα με νερό και είστε έτοιμοι.

Αν το τηλέφωνο του μπάνιου γεμίζει άλατα, ρίξτε σε ένα σακουλάκι λευκό ξίδι και 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι. Βυθίστε το τηλέφωνο στο σακουλάκι, δέστε τα και αφήστε το έτσι όλο το βράδυ. Ξεπλύνετε το πρωί και δείτε το πεντακάθαρο.

Για να απομακρύνετε τη σκόνη από τα στόρια δέστε πανάκια καθαρισμού σε μια τσιμπίδα της κουζίνας και περάστε τα μαλακά. Θα δείτε τη σκόνη να εγκλωβίζετε στα πανάκια και τα στόρια να καθαρίζουν από όλες τις πλευρές.

Αν έχετε νοσταλγήσει τα κάτασπρα δερμάτινα αθλητικά σας παπούτσια, καθαρίστε τα με οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα. Για τις λευκές σόλες δοκιμάστε και βαμβάκι με ασετόν για να απομακρυνθούν οι μαυρίλες και οι λέκέδες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share