Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο πιο έξυπνος τρόπος να ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς να ξοδέψεις χρήματα!

Θα κάνεις καιρό να ξοδέψεις ρεύμα!

8 Νοεμβρίου 2019 10:28
Ο πιο έξυπνος τρόπος να ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς να ξοδέψεις χρήματα!

Αυτό είναι ο πιο έξυπνος τρόπος να ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς λεφτά!

Η χειρότερη περίοδος για το κρύο όπως όλοι μας γνωρίζουμε είναι τώρα, το ίδιο όμως και για τα οικονομικά μας, μιας και η τιμή του πετρελαίου διαρκώς αυξάνεται (όχι ότι έχουν μείνει πολλοί που το χρησιμοποιούν). Αν έχεις αυτή την συσκευή στο σπίτι πρέπει να την απενεργοποιήσεις αμέσως!

Όσο για το ρεύμα και δεν καταφέρνεις να ζεσταθείς αποτελεσματικά και οικονομικό δεν το λες σε καμία περίπτωση.

Κάτι όμως πρέπει κάτι να κάνεις και ειδικά τώρα που ο καιρός όλο και χειροτερεύει. Είτε το πιστεύεις είτε όχι υπάρχει μία πολύ εύκολη και συγκριτικά απίστευτα οικονομική λύση για το πρόβλημα σου.

Με μία πολύ απλή κατασκευή που θα δούμε στην συνέχεια θα μπορέσεις να ζεστάνεις σχεδόν ανέξοδα έναν μικρό χώρο, άρα κάνεις την ίδια κατασκευή και για τους υπόλοιπους χώρους.

Θα μπορούσες ποτέ να πιστέψεις ότι μπορείς αντί για θερμάστρα να χρησιμοποιήσεις μερικά κεριά – ρεσώ και μια πήλινη γλάστρα; Απίστευτο κι όμως αληθινό! Για πάμε τώρα σιγά σιγά να δούμε το τι θα πρέπει να κάνεις, για να πετύχεις τα καλύτερα αποτελέσματα!

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείς να δεις αναλυτικά όλη την διαδικασία, μαζί με κάποια τεστάκια που έγιναν στην θερμοκρασία ούτως ώστε να πειστείς για την λειτουργικότητα της.

Η συγκεκριμένη diy θερμάστρα λειτουργεί με την παγίδευση και τη συγκέντρωση της θερμότητας στα τοιχώματα της πήλινης γλάστρας, η οποία στην συνέχεια θα διαχέεται στον χώρο του δωματίου που βρίσκεται.

Αυτή η μέθοδος επιτρέπει την ακτινοβολία της θερμότητας και από τις δύο πλευρές του δοχείου και γι’ αυτόν τον λόγω έχει επιλεχθεί το συγκεκριμένο υλικό που είναι καλός αγωγός της θερμότητας.

Και ακόμη και να σβήσουν τα κεριά η γλάστρα συνεχίζει να εκπέμπει θερμότητα μιας και κρατάει για αρκετή ώρα την θερμοκρασία.

Δείτε επίσης: Ψάξτε τα συρτάρια σας: Αν έχετε αυτό πουλιέται για εξωφρενικές τιμές!

Αυτή η φόρμα θα σταθεροποιήσει τα ρεσό τα οποία θα δώσουν την θερμότητα, μέσω της φωτιάς που θα έχουν στο φιτίλι τους. Δεν χρειάζεται να γεμίσεις με κεράκια, βάλε μόνο 4 στο επάνω μέρος στο κέντρο, ώστε να μπορεί να ακουμπήσει από επάνω η πρώτη γλάστρα.

Έπειτα, βάλε την βάση από ένα ρεσό στο επάνω μέρος της γλάστρας και τοποθέτησε άλλη μία από επάνω για να την καλύψεις. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει η θερμότητα να μεταδίδεται σε όλο το χώρο και δεν θα μείνει παγιδευμένη μέσα στην πήλινη γλάστρα.

Τώρα το μόνο που μένει είναι να ανάψεις τα κεράκια σου και να περιμένεις μέχρι να αρχίσει να ζεσταίνεται το δωμάτιο σου!

Απλό έξυπνο και απίστευτα οικονομικό, δεν συμφωνείς; Εσύ θα δοκίμαζες να κάνεις κάτι τέτοιο ώστε να μειώσεις τα έξοδα του σπιτιού σου;

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share