Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εταιρεία κατασκεύασε γυάλινα κεραμίδια που ζεσταίνουν το σπίτι σας με ηλιακή ενέργεια!

Απίστευτο!

5 Νοεμβρίου 2019 10:20
Εταιρεία κατασκεύασε γυάλινα κεραμίδια που ζεσταίνουν το σπίτι σας με ηλιακή ενέργεια!

Η σουηδική εταιρία SolTech Energy που ασχολείται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχει αναπτύξει ένα μοναδικό σύστημα θέρμανσης για τα σπίτια!

Δείτε επίσης: Οικογένεια μεταμόρφωσε παρατημένο υπόγειο διαμέρισμα σε πολυτελές σπίτι και το εσωτερικό του εντυπωσιάζει!

Κατασκεύασε κεραμίδια από συνηθισμένο διαφανές γυαλί, τα οποία έχουν την ικανότητα να απορροφούν την ηλιακή θερμότητα και να ζεσταίνουν την κατοικία. Παράλληλα, το ελκυστικό σχέδιο τους, δίνει μια “παγωμένη” όψη στις στέγες των σπιτιών.

Τι είναι αυτό που το κάνει ιδιαίτερο;

Τα πλακίδια κατασκευάζονται από κοινό γυαλί και έχουν περίπου το ίδιο βάρος με τα αντίστοιχα πήλινα κεραμίδια. Τοποθετούνται πάνω από έναν μαύρο νάιλον καμβά, ο οποίος βοηθάει στην απορρόφηση της ηλιακής θερμότητας. Ανάμεσα στον καμβά υπάρχουν σχισμές για να κυκλοφορεί ο αέρας και να θερμαίνεται.

Ο θερμός αέρας στη συνέχεια, χρησιμοποιείται για την θέρμανση του νερού, το οποίο συνδέεται με το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού μέσω ενός συσσωρευτή.

Το σύστημα έχει την ικανότητα να αποθηκεύει τη θερμότητα κατά τη διάρκεια των ημερών που δεν έχει ηλιοφάνεια.

Τα γυάλινα κεραμίδια παράγουν περίπου 350 kWh θερμότητας ανά τετραγωνικό μέτρο (10 τετραγωνικά πόδια), ανάλογα με το κλίμα, τη γωνία της οροφής και σημεία ορίζοντα.

Πήρε ένα ψαλίδι κι έκοψε όλες τις περσίδες! Το αποτέλεσμα; Θα το ζηλέψεις! (Video)

Αν είστε από τους ανθρώπους που τους αρέσουν οι αλλαγές και έχετε βαρεθεί τις κλασικές κουρτίνες, τότε υπάρχει τρόπος να ανανεώσετε την διακόσμηση στο σπίτι σας, χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα Ρωμαϊκού τύπου παράθυρο με περσίδες!

Δείτε επίσης: Θυμιατίζετε κάθε μέρα το σπίτι σας και τις εικόνες; Τι πρόκειται να συμβεί;

Οι συγκεκριμένες περσίδες είναι λειτουργικές, αλλά και εξίσου ωραίες. Οι Ρωμαϊκές περσίδες είναι ένα είδος καλύμματος παραθύρου, που χρησιμοποιούνται για να προστατευόμαστε από τον ήλιο. Το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από το κλασικό παράθυρο.

Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε

Ψεύτικες λευκές περσίδες
Χοντρό ύφασμα ταπετσαρίας
Μολύβι
Ψαλίδι
Μανταλάκια
Αφρό
Μέτρο
Σίδερο

Μερικοί άνθρωποι στο YouTube ανησυχούν βλέποντας την ημιτελή πλευρά της περσίδας στην εξωτερική πλευρά. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα ένας σχολιαστής του YouTube λέει: “Εγώ θα έπαιρνα το ίδιο μήκος υφάσματος και απλά θα εφάρμοζα την τεχνική του ντεκουπάζ στην άλλη πλευρά. Εφ’ όσον το ευθυγραμμίσετε σωστά, θα φαίνεται όμορφο.”

Δείτε το παρακάτω βίντεο και παρακολουθήστε βήμα προς βήμα όλη την διαδικασία και να μπορέσετε να μεταμορφώσετε το σπίτι σας ανέξοδα.

Έχετε στην αποθήκη σας παλιά πατζούρια; Μην κάνετε το λάθος και τα πετάξετε!

Με τη δύναμη των αυτοσχέδιων κατασκευών, τα παλιά αντικείμενα του σπιτιού σου μπορούν να μεταμορφωθούν σε οτιδήποτε θελήσεις.

Οι γκαραζόπορτες μπορούν να γίνουν πανέμορφα τραπέζια, τα παπούτσια μπορούν να μεταμορφωθούν σε πορτατίφ και οι βαλίτσες σε χαριτωμένα κρεβατάκια για γάτες. Μια χρήσιμη συμβουλή για το σπίτι: Βάλε την πλαστική μεμβράνη στην κατάψυξη για αυτόν τον λόγο!

Όπως επίσης και τα παλιά πατζούρια, ένα σημαντικό σπιτικό αξεσουάρ στο παρελθόν, που τώρα το τρώει η σκόνη στα γκαράζ και τα υπόγεια – ενώ στην πραγματικότητα είναι ένας θησαυρός για τους φιλότεχνους!

Όταν η Diana εντόπισε σε ένα παζάρι κάποια πατζούρια προς πώληση, κοίταξε μέσα τους και είδε (τρόπος του λέγειν) γλάστρες!

Με λίγη δουλειά τα μετέτρεψε σε υπέροχες ζαρντινιέρες!

Δείτε παρακάτω πως κατάφερε να μεταμορφώσει κάτι τόσο παλιό σε κάτι τόσο όμορφο και μοναδικό.

Όλα ξεκίνησαν όταν είδε αυτά τα πατζούρια προς πώληση σε ένα παζάρι.

Ποιός ξέρει, μπορεί κι εσείς να έχετε κάποια στο υπόγειο ή στη σοφίτα σας!

Αυτά τα μουντά παραθυρόφυλλα ανανεώθηκαν με τη βοήθεια του άνδρα της και μερικά κομμάτια από φράχτες.

Η συναρμολόγησή τους δε θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη.

Τα πατζούρια έγιναν οι πλευρές των κουτιών και με τη βοήθεια ενός πιστολιού καρφώματος ενώθηκαν όλα τα ξύλινα κομμάτια.

Η κατασκευή ήταν τόσο εύκολη που έκαναν μια τεράστια στοίβα από ζαρντινιέρες μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Τα παραθυρόφυλλα απέκτησαν ένα τόνο ρουστίκ και τα πόμολα στο κέντρο τα έκαναν να μοιάζουν με μικρά συρτάρια.

Τα διαφορετικά μεγέθη και σχήματα φτιάχνουν κιβώτια τα οποία μπορείτε να γεμίσετε με όλες τις απαραίτητες

προμήθειες κηπουρικής – χώμα, λουλούδια, εργαλεία!

Με πολλή φαντασία και λίγη βοήθεια από ένα πιστόλι καρφώματος, η Diana έχει τώρα μια συλλογή από υπέροχα κουτιά τα οποία θα κάνουν τον καθένα να ζηλέψει!

Η μεταμόρφωση πάντως των πατζουριών δεν χρειάζεται να σταματήσει στα κιβώτια και τις ζαρντινιέρες.

Λόγω του συμμετρικού σχεδιασμού τους, είναι η ιδανική βάση για πολλές άλλες κατασκευές, όπως αυτό το όμορφο ράφι μπάνιου.

Τα ανοίγματά τους μπορούν επίσης να βαφτούν σε διάφορα διασκεδαστικά χρώματα και να φτιάξουν κάτι όμορφο, όπως αυτή τη σημαία.

Τα πατζούρια μπορούν επίσης να γίνουν ένα όμορφο διακοσμητικό για το κρεβάτι.

Μπορούν επίσης να ενωθούν και να φτιάξουν ράφια για τις γωνίες.

Μπορείτε επίσης να τους προσθέσετε μερικά βαζάκια και να τα μετατρέψετε σε ένα κρεμαστό κήπο, ιδανικό για τη βεράντα σας την άνοιξη.

Ή μπορείτε να τα μετατρέψετε σε γραμματοκιβώτια και κλειδοθήκες!

Παρόλο που μπορεί να μη σας γεμίζουν το μάτι εξαρχής, με λίγη σκέψη αυτά τα πατζούρια μεταμορφώνονται σε τέλεια διακοσμητικά για μέσα και έξω από το σπίτι!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share