Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάλτε πελτέ ντομάτας στην κατάψυξη..Ο λόγος θα σας εκπλήξει!

Τρομερό!

30 Οκτωβρίου 2019 09:25
Βάλτε πελτέ ντομάτας στην κατάψυξη..Ο λόγος θα σας εκπλήξει!

Μια κονσέρβα πελτέ ντομάτας σε μια συνταγή είναι αναγκαία, αλλά ποτέ δεν την χρησιμοποιεί κανείς ολόκληρη. Έτσι την αφήνετε να μουχλιάσει όση μείνει στο ψυγείο.. Ποιος είναι λοιπόν ο σωστός τρόπος να αποθηκεύουμε την ανοιγμένη κονσέρβα για να μην πετάμε στα σκουπίδια και να μην κλαίμε τα χρήματα μας; Μα στην κατάψυξη!

Δείτε επίσης: Η λάθος κίνηση που κάνουμε και η ντομάτα χάνει την αντικαρκινική της δράση!

Καλό είναι να τη βάζουμε στην κατάψυξη μετά το άνοιγμα, ώστε ο πελτές να διατηρείται για μήνες. Καθώς θα παγώσει, το μόνο που έχουμε να κάνουμε κάθε φορά που χρειαζόμαστε μια κουταλιά είναι να ανοίγουμε το πάνω και το κάτω μέρος και τη σπρώχνουμε, όπως κάναμε με τις γρανίτες του περιπτέρου όταν ήμασταν παιδιά. Ύστερα με το μαχαίρι, μπορούμε να παίρνουμε την ποσότητα που θέλουμε και να τη ρίχνουμε στο φαγητό. Ιδιοφυές!

Βάλε την πλαστική μεμβράνη στην κατάψυξη για αυτόν τον λόγο!

Πόσε φορές θες να σκεπάσεις ένα μπολ με πλαστική μεμβράνη για να το βάλεις στο ψυγείο και τελικά καταλήγεις να έχεις χαλάσει όλο το ρολό, ενώ αυτλη συνεχίζει να κολλάει πάνω της καθώς κόβεις κομμάτι; Με τον παρακάτω τρόπο θα βάλεις τέλος σε αυτό το πρόβλημα...Απλά βάλτην στην κατάψυξη του ψυγείου του σπιτιού σου!

Δείτε επίσης: Είσαι single; Τι να έχεις στην κατάψυξη του σπιτιού σου για ώρα ανάγκης!

Ο κρύος αέρας θα μειώσει τον ενοχλητικό στατικό ηλεκτρισμό, ενώ θα κάνει το προϊόν να μην κολλά τόσο πολύ στον εαυτό του! Η χρήση της μεμβράνης θα είναι πολύ πιο εύκολη, καθώς θα μπορείς με μεγαλύτερη επιτυχία να κόψεις το τέλειο κομμάτι για το μπολ σου, ενώ καθώς θα επανέρχεται σε θερμοκρασία δωματίου, η μεμβράνη θα είναι εξίσου κολλώδης, όπως πρέπει!

Έπιασε πάγο το ψυγείο σας; Καθαρίστε το στο… άψε σβήσε!

Θέλετε να κάνετε απόψυξη στο ψυγείο σας. Τι γίνεται όμως με τον πάγο στην κατάψυξη; Εμείς σας έχουμε τη λύση. Το απίστευτο κόλπο με τον ανεμιστήρα για να εξοντώνετε τα κουνούπια

Είχατε βάλει στο πρόγραμμα να κάνετε απόψυξη στο ψυγείο για να το καθαρίσετε αλλά συνεχώς το αναβάλετε γιατί σκέφτεστε όλο αυτόν τον πάγο στην κατάψυξη. Το πρόβλημα του πάγου είναι ένα θέμα που έτσι κι αλλιώς θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε και στο ψυγείο του χωριού, αν το έχετε αφήσει στο ρεύμα.

Στο ψυγείο του σπιτιού σας όμως σας απασχολεί περισσότερο επειδή θα πρέπει να λιώσει ο πάγος πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο και συνεπώς θα χρειαστεί να μείνει το ψυγείο χωρίς ρεύμα για αρκετή ώρα. Διαβάστε παρακάτω έναν εύκολο τρόπο για να ξεπαγώσετε τον καταψύκτη σας χωρίς να χάσετε πολύτιμο χρόνο, όπως αναφέρει το xorisorianews.

Αρχικά βγάζετε την πρίζα από το ρεύμα, στη συνέχεια αλείφετε ή ψεκάζετε τον καταψύκτη σας εσωτερικά με φυτικό λάδι. Αφήνετε λίγη ώρα και θα δείτε τον πάγο να φεύγει μόνος του!

Γιατί πρέπει να βάλετε ένα κέρμα στη κατάψυξη πριν φύγετε για διακοπές

Αν φύγετε διακοπές και αφήσετε φαγώσιμα στην κατάψυξη δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για το αν έγινε κάποια διακοπή ρεύματος κατά τη διάρκεια της απουσία σας. Σε αυτή την περίπτωση τα τρόφιμα ήδη έχουν υποστεί αλλοίωση, οπότε είναι βλαβερά για την υγεία μας.

Για τον λόγο αυτόν, λοιπόν, υπάρχει το κόλπο με το κέρμα.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Αν έχεις αυτό το κέρμα των 2 ευρώ, αξίζει 80.000!

– Βάζετε σε ένα ταπεράκι νερό και περιμένετε να παγώσει

– Όταν παγώσει βάζετε πάνω από τον πάγο που σχηματίστηκε ένα κέρμα

Όταν επιστρέψετε από τις διακοπές, ανοίξτε την κατάψυξη και αν το κέρμα είναι στη θέση που το αφήσατε, τότε μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα τα φαγώσιμα.

Αν, αντιθέτως, διαπιστώσετε πως το κέρμα είναι στον πάτο, τότε, καλύτερα θα ήταν να μην καταναλώσετε τα τρόφιμα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share