Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020

Το φυτό που μπορεί να σας σκοτώσει και το έχετε σπίτι σας! Τεράστια προσοχή!

Μην αγνοείται τις προειδοποιήσεις!

26 Οκτωβρίου 2019 14:12
Το φυτό που μπορεί να σας σκοτώσει και το έχετε σπίτι σας! Τεράστια προσοχή!

Τεράστια προσοχή! Αυτό είναι το φυτό που μπορεί να σας σκοτώσει και το έχετε σπίτι σας! Κρατήστε μακριά τα μυρμήγκια από το σπίτι σας με αυτό το κόλπο! Δείτε εδώ!

Η επιστημονική του ονομασία είναι «Diffenbachia» (Ντιφενμπάχια) και σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Δηλητηριάσεων, αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι αυτό το φυτό μπορεί να αποδειχτεί θανατηφόρο για τους ανθρώπους και ειδικά για τα μικρά παιδιά!

Η Ντιφενμπάχια είναι ένα είδος εσωτερικού φυτού σπίτι με μεγάλα, πολύχρωμα φύλλα. Είναι πολύ τοξικό και η δηλητηρίαση στον άνθρωπο μπορεί να προκύψει αν μασουλήσει κανείς τα φύλλα, ον μίσχο ή και τη ρίζα του φυτού.

Γι’ αυτό και τα μικρά παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, αφού συνηθίζουν να βάζουν στο στόμα τους «ό,τι βρουν μπροστά τους».

Φυτό σπίτι σκότωσε

Δηλητηριώδες συστατικό

-Οξαλικό οξύ

-Ασπαραγίνη (μια πρωτεΐνη που βρίσκεται σε αυτό το φυτό)

Συμπτώματα τοξικής δηλητηρίασης από Ντιφενμπάχια

-Κάψιμο στο στόμα ή στο λαιμό

-Βλάβη στον κερατοειδή χιτώνα του οφθαλμού

-Διάρροια

-Πόνος στο μάτι

-Βραχνή φωνή

-Ναυτία ή εμετός

-Πρήξιμο και φλύκταινες στο στόμα ή τη γλώσσα

-Φουσκάλες και οίδημα στο στόμα που μπορεί να είναι αρκετά σοβαρό ώστε να εμποδίζει την κανονική ομιλία, την εισπνοή και την κατάποση.

Τι να κάνετε στο σπίτι σε περίπτωση δηλητηρίασης από Ντιφενμπάχια

Σκουπίστε το στόμα με ένα κρύο, υγρό πανί. Ξεπλύνετε καλά τα μάτια και το δέρμα του προσώπου, αν αγγίξατε

χυμούς από το φυτό και μετά το πρόσωπό σας. Δώστε στον ασθενή να πιει γάλα. Καλέστε το Κέντρο Δηλητηριάσεων για περισσότερη καθοδήγηση.

Πριν από την κλήση έκτακτης ανάγκης φροντίστε να γνωρίζετε τις ακόλουθες πληροφορίες:

-Ηλικία, σωματικό βάρος και γενική κατάσταση του ασθενούς

-Τα μέρη του φυτού που έφαγε

-Το πότε συνέβη αυτό

-Πόση ποσότητα κατάπιε

Πρόγνωση

Εάν η επαφή με το στόμα του ασθενούς δεν είναι εκτεταμένη, τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν μέσα σε λίγες ημέρες. Για τους ασθενείς που έχουν σοβαρή επαφή με το φυτό, απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος αποκατάστασης.

Πρόληψη

Μην αγγίζετε και μην τρώτε ποτέ οποιοδήποτε φυτό με το οποίο δεν είστε εξοικειωμένοι. Να πλένετε καλά τα χέρια σας πάντα μετά από εργασία στον κήπο.

Θέλετε να προσελκύσετε χρήματα στο σπίτι σας; Δείτε ένα απλό τέχνασμα!

Η παρουσία αυτού του φυτού στο σπίτι σας, σύμφωνα με το Feng Shui, προσελκύει τα χρήματα σαν μαγνήτης! Μούχλα στο σπίτι σας; Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Σύμφωνα με αυτή την παλιά κινεζική τεχνική, το φυτό πρέπει να τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά από την είσοδο του σπιτιού σας και στο βόρειο τμήμα του σπιτιού.

Το φυτό αυτό έχει αιθέρια έλαια που ενισχύουν την ψυχική και σωματική θετικότητα στους ανθρώπους. Επίσης, αυξάνει τις ψυχικές και σωματικές ικανότητες των ανθρώπων. Το όνομα του φυτού είναι Crassula (κράσουλα ή κρασούλα) γνωστή και ως money plant γιατί τα φύλλα της μοιάζουν με νομίσματα. Η κρασούλα ή κράσουλα είναι ανθεκτική σε θερμοκρασίες, περίπου -5°C.

Σε περιοχές που έχουμε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, δεν ευδοκιμεί, ενώ όταν επικρατούν συνθήκες κάτω του μηδενός, θα πρέπει να την μεταφέρουμε σε φωτεινό, εσωτερικό χώρο. Καταλληλότερες θέσεις, είναι οι ηλιόλουστες, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί και σε ημισκιερές.

Αν την τοποθετήσουμε σε γλάστρα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε, ειδικό για τους κάκτους χώμα, που μπορείτε να προμηθευτείτε εύκολα, από κάποιο φυτώριο. Είναι ανθεκτική στην ξηρασία. Ποτίζουμε μόνο, όταν το χώμα έχει στεγνώσει.

4+1 φυτά που θα φέρουν την τύχη στο σπίτι σας!

4+1 φυτά που θα φέρουν την τύχη στο σπίτι σας!

Θέλετε να είστε τυχεροί στην ζωή σας και να εκπληρώνονται όλες σας οι επιθυμίες.. τότε βρήκαμε τα 5 φυτά που σίγουρα θα φέρουν την τύχη στο σπίτι σας! Χωρίς αμφιβολία τα φυτά, παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας.

Βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα στους κλειστούς χώρους, μας προστατεύουν από την κατάθλιψη, βοηθούν στη συγκέντρωση, ενισχύουν τη μνήμη μας, είναι μερικά από τα οφέλη που εισπράττουμε καθημερινά από αυτά. Δείτε και τα 5+1 φυτά που χαρίζουν... οξυγόνο!

Πολλά από αυτά, θεωρούνται «τυχερά» και «γούρικα» επειδή έλκουν και μαγνητίζουν την καλή τύχη, την αγάπη, την υγεία, την ευτυχία και γενικά όλα τα καλά που επιθυμούμε να έχουμε στη ζωή μας.

Φυτά τύχη

Εδώ είναι μια λίστα από 5 φυτά που θεωρούνται τυχερά :

Παχίρα

Φέρνει καλή τύχη και πλούτο και έχει έναν όμορφο πλεγμένο κορμό. Ο αριθμός των φύλλων της σε κάθε κλαδί είναι πέντε και αντιπροσωπεύει τα πέντε βασικά στοιχεία του feng shui, το ξύλο, το νερό, τη γη, τη φωτιά και το μέταλλο.

Προτιμήστε εσωτερικούς φωτεινούς χώρους για να διατηρηθεί όμορφη και υγιής.

Kράσουλα

Φέρνει μεγάλη τύχη στα οικονομικά, καθώς τα φύλλα της μοιάζουν με νομίσματα. Είναι παχύφυτο και γενικά χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στο πότισμα. Αναπτύσσεται καλύτερα σε εσωτερικό χώρο και συγκεκριμένα σε ηλιόλουστο σημείο.
Τοποθετήστε την κοντά στην είσοδο του σπιτιού σας ή στην είσοδο του καταστήματος, για καλή τύχη και ευημερία.

⇒ Φέρνει μεγάλη τύχη στα οικονομικά, και αν παρατηρήσετε τα φύλλα της θα δείτε ότι μοιάζουν με νομίσματα.

Ροδιά

Ο καρπός της, το ρόδι, συμβολίζει την καλή τύχη, την αφθονία και τη γονιμότητα.

Εξάλλου συνηθίζουμε την πρωτοχρονιά να σπάμε ένα ρόδι στην είσοδο του σπιτιού μας, για καλή τύχη, προσδοκώντας για ένα νέο και τυχερό ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Μπονσάι

Αξιολάτρευτα και πολυαγαπημένα σε όλους, αυτά τα μικρά και μεγάλα δεντράκια είναι τα πιο δημοφιλές στο feng shui , δεδομένου ότι δημιουργούν θετική ενέργεια στο χώρο μας.

Lucky Bamboo

να τέλειο δώρο για όλες τις περιστάσεις. Σύμφωνα με το Feng Shui, τα μπαμπού είναι η καλύτερη επιλογή διότι φέρνουν τύχη, υγεία, πλούτο, αφθονία, αγάπη και ευημερία στο σπίτι και το γραφείο μας.

Είναι σημαντικό, το δώρο να συνδυάζει και τα πέντε στοιχεία του Feng Shui. Ξύλο, νερό, γη, μέταλλο και φωτιά.

• Ξύλο : τα ίδια τα μπαμπού
• Νερό : το νερό που υπάρχει μέσα στο βάζο
• Γη : προσθέστε βότσαλα ή πέτρες
• Μέταλλο : ρίξτε ένα μεταλλικό κέρμα στο βάζο
• Φωτιά : μια κόκκινη κορδέλα δεμένη

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share