Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019

Ο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να αφαιρέσετε το κερί από τα ρούχα σας!

Ιδού η λύση!

21 Οκτωβρίου 2019 09:35
Ο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να αφαιρέσετε το κερί από τα ρούχα σας!

Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από κερί στα ρούχα με πρακτικές ιδέες. Με αυτούς τρεις τρόπους θα μυρίζει πάντα όμορφα το σπίτι σου!

Ο λεκές από κερί μπορεί να μην συμβαίνει συχνά αλλά είναι αρκετά ενοχλητικός και δύσκολος να βγει. Ειδικά, αν δεν γνωρίζετε την σωστή τεχνική. Γι’αυτό και εμείς σας έχουμε μερικές πρακτικές ιδέες για να μάθετε πως φεύγει ο λεκές από κερί στα ρούχα. Συνεχίστε να διαβάζετε και αντλήστε έμπνευση για να «διώξετε» αυτό τον δύσκολο λεκέ.

Το κερί στα ρούχα είναι ένας δύσκολος λεκές αλλά όσο πιο γρήγορα αντιμετωπιστεί τόσο το καλύτερο. Να θυμάστε ότι, αν τρίψετε μόνο το λεκέ δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν πάει ο νους σας: Έτσι βγαίνει ο λεκές από αίμα στα ρούχα!

Ωστόσο, με μερικές απλές και εύκολες διαδικασίες μπορείτε να αφαιρέσετε αυτό τον λεκέ.

Το κερί είναι ένας δύσκολος λεκές αλλά όσο πιο γρήγορα αντιμετωπιστεί τόσο το καλύτερο. Έπεσε οδοντόκρεμα στη μπλούζα σας; Σας έχουμε τη λύση!

Αποτέλεσμα εικόνας για κερι ρουχα

#1 Αφήστε το κερί να στεγνώσει

Δεν έχει σημασία ποια μέθοδο θα χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε το κερί, αλλά θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα αν προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε όταν ξεραθεί. Μπορεί αυτό να είναι αντίθετο με τον κανόνα αφαίρεσης των λεκέδων, ο οποίος λέει ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα, δεν πρέπει να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το κερί, ενώ είναι ζεστό. Να ξέρετε ότι αν το τρίψετε όσο είναι ζεστό θα εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία, με αποτέλεσμα να κάνετε χειρότερη την κατάσταση. Επίσης, μια έξυπνη και πρακτική ιδέα είναι να βάλετε το ρούχο στην κατάψυξη ώστε να στεγνώσει πιο γρήγορα. Πώς θα καθαρίσετε λεκέ από λάδι σε 5 λεπτά!

#2 Ξύστε όσο περισσότερο κερί μπορείτε

Όταν το κερί ξεραθεί, προσπαθήστε να το απομακρύνετε προτού ζεσταθεί και λιώσει λόγω θερμότητας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι για να μη κόψετε το ύφασμα και να ξύσετε ελαφρά. Αν το ρούχο είναι πολύ λεπτό, όπως μετάξι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι και να τραβήξετε το κερί πάνω από το ύφασμα. Ωστόσο, με προσοχή διότι μπορεί να το σκίσετε.

Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό σίδερο για να αφαιρέσετε όσο κερί έχει απομείνει στο ρούχο.

#3 Αφαιρέστε το κερί που έχει μείνει με ηλεκτρικό σίδερο

Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό σίδερο για να αφαιρέσετε όσο κερί έχει απομείνει στο ρούχο σας. Αρχικά, Βάλτε πάνω στον λεκέ λίγο χαρτί. Ενημερωτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καφέ χάρτινες σακούλες ή χαρτί κουζίνας αντί για χαρτοπετσέτες. Επίσης, μπορείτε να βάλετε ένα λεπτό ύφασμα μεταξύ του σίδερου και του χαρτιού. Πατήστε το ζεστό σίδερο στο χαρτί ή το ύφασμα. Θα δείτε ότι, αυτό θα μετακινήσει το κερί από το ρούχο στις χαρτοπετσέτες ή στις σακούλες. Η συγκεκριμένη διαδικασία λειτουργεί τέλεια για μεγαλύτερους λεκέδες από κερί. Όπως και να έχει, όμως, να είστε προσεκτικοί να μην κάψετε το ρούχο. Πώς να αφαιρέσεις λεκέδες φαγητού από τα καθίσματα του αυτοκινήτου!

#4 Εφαρμόστε υλικό πρόπλυσης πλυντηρίου για αφαίρεση λεκέδων

Αφού έχετε αφαιρέσει το κερί με το σιδέρωμα, χρησιμοποιείστε υλικό πρόπλυσης ρούχων για αφαίρεση λεκέδων ώστε να διαλυθεί κάθε ίχνος του κεριού που έχει απομείνει στο ρούχο.

Αποτέλεσμα εικόνας για κερι ρουχα

#5 Πλύνετε τα ρούχα

Πλύνετε το ρούχο σας στο πιο ζεστό νερό που μπορείτε και φυσικά επιτρέπει το ύφασμα. Αν το ρούχο σας είναι λευκό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη. Αν όχι, χρησιμοποιήστε χλωρίνη για χρωματιστά.

Δύο εναλλακτικοί τρόποι

1. Πιστολάκι μαλλιών

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλά για τα είδη ένδυσης που φοβάστε ότι θα μπορούσε να καταστραφούν από το καυτό σίδερο.

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό σίδερο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να μεταφέρετε αρκετή θερμότητα ώστε να λιώσει και αφαιρεθεί ο λεκές. Βάλτε χαρτί και από τις δύο πλευρές και φυσήξτε με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά πάνω από το σημείο, κρατώντας τη θερμότητα για πέντε δευτερόλεπτα και στεγνώστε το με το χαρτί κουζίνας. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλά για τα είδη ένδυσης που φοβάστε ότι θα μπορούσε να καταστραφούν από πολύ καυτό σίδερο.

2. Βραστό νερό

Βυθίστε το λεκιασμένο ρούχο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό ώστε να αφαιρεθεί το κερί. Το τέχνασμα είναι η προσθήκη μαγειρικής σόδας στο νερό που βράζει. Βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε μέσα σε αυτό 5-6 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα. Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να βυθίσετε τα ρούχα στο βραστό νερό. Μετά από περίπου ένα λεπτό, το κερί θα πέσει μέσα στο νερό. Προσέξτε, όμως, γιατί κρατώντας το ύφασμα στο βραστό νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να ξεθωριάσει. Για πιο ευαίσθητα είδη ένδυσης (πχ. Δέρμα) μπορείτε να τοποθετήσετε μια πετσέτα πάνω στην κερωμένη περιοχή και να την σιδερώστε τοποθετώντας από πάνω μια πετσέτα.

Όταν είδε το μπάνιο τους σε αυτή την κατάσταση αηδίασε! Τότε πήρε το κερί αυτοκινήτου κι έκανε κάτι μοναδικό!

Όταν είδε το μπάνιο τους σε αυτή την κατάσταση αηδίασε! Τότε πήρε το κερί αυτοκινήτου κι έκανε κάτι μοναδικό!

Το κερί αυτοκινήτου έχει πάρα πολλές χρήσεις: είτε πρόκειται για ένα γρατζουνισμένο παρμπρίζ ή χρώμα από το αυτοκίνητο, οι κηλίδες και οι γρατσουνιές θα φύγουν αμέσως μετά από ένα πέρασμα με το κερί αυτό. Στην ουσία θα δημιουργήσει ένα λεπτό, προστατευτικό στρώμα πάνω από το αυτοκίνητο. Αλλά υπάρχουν πολλές περισσότερες χρήσεις πέρα από το αυτοκίνητο…

1. Γυαλίστε την μπανιέρα και το ντους

Τα πλακάκια, το ντους και φυσικά η μπανιέρα είναι κάποιες από τις πιο δύσκολες επιφάνειες. Εάν τις γυαλίσετε με κερί αυτοκινήτου, θα καθαρίσουν σε βάθος και η βρωμιά θα κάνει πολύ περισσότερο καιρό για να δημιουργηθεί ξανά. Δοκιμάστε το!

2. Μαλακώστε γρατσουνιές

Αν έχετε κάποιες συσκευές που έχουν χτυπηθεί ή γρατσουνιστεί, δοκιμάστε να περάσετε από πάνω λίγο κερί με ένα πανάκι. Αμέσως οι γρατσουνιές θα μαλακώσουν και κάποιες από αυτές θα εξαφανιστούν. Αυτό το κολπάκι ισχύει και για γρατσουνιές σε CD και DVD.

3. Διώξτε τις δαχτυλιές

Οι μεταλλικές συσκευές συνήθως είναι γεμάτες με δακτυλικά αποτυπώματα. Για να τις καθαρίσετε περάστε τις από πάνω με κερί αυτοκινήτου.

undefined

4. Για τη συντήρηση του BBQ

Οι εξωτερικές επιφάνειες του BBQ είναι συχνά από μέταλλο βαμμένο σε μαύρα χρώματα και εύκολα μαζεύουν σκόνη και σκουριά. Ένα στρώμα από κερί για αυτοκίνητο θα εμποδίσει και τα δύο.

5. Βάλτε στο φαράσι

Έτσι, τίποτα δεν θα κολλάει πάνω του. Αυτό είναι επίσης καλό και σε άλλες επιφάνειες που έλκουν τη σκόνη

6. Αποφύγετε σημάδια από το νερό

Εάν δημιουργούνται σε επιφάνειες κηλίδες από το νερό, το κερί αυτό θα σας δώσει τη λύση. Καλύψτε την επιφάνεια που θέλετε και τέρμα οι κηλίδες.

7. Λιμάρετε τα εργαλεία σας

Το κερί έχει την ικανότητα να κάνει τα εργαλεία πιο κοφτερά. Βάλτε κερί σε ψαλίδια ή σε εργαλεία κηπουρικής και θα εκπλαγείτε από το πόσο πιο λειτουργικά θα γίνουν.

8. Προστατέψτε τα έπιπλα του κήπου

Το κερί αυτοκινήτου θα προστατέψει και τα μεταλλικά και τα πλαστικά μέρη των επίπλων που έχετε στον κήπο. Η φυσική φθορά λόγω της έκθεσης στα στοιχεία της φύσης θα είναι πολύ μικρότερη.

undefined

9. Θαμποί καθρέφτες τέλος

Οι καθρέφτες σας δεν θα θαμπώσουν ποτέ ξανά, απλά και μόνο βάζοντας λίγο κερί πάνω τους.

10. Γρατσουνιές στα έπιπλα

Εάν τα ξύλινα έπιπλά σας έχουν μερικά χτυπήματα, δοκιμάστε λίγο από αυτό το κερί. Μόνο σιγουρέψτε να είναι διάφανο για να μην αλλάξετε το χρώμα από τα αγαπημένα σας έπιπλα!

11. Πλακάκια της κουζίνας

Το ίδιο ισχύει και για του μπάνιου. Τα πλακάκια είναι δύσκολο να μείνουν χωρίς κηλίδες λαδιού και νερού. Ένα στρώμα από κερί για το αυτοκίνητο θα κάνει την βρωμιά να μαζεύεται εύκολα και να απομακρύνεται αμέσως.

12. Σε τράπουλα

Βάζοντας κερί στα φύλλα της τράπουλας, θα γλιστράνε τέλεια μεταξύ τους και δεν θα κολλάνε καθόλου!

Είναι πραγματικά τρελό το πόσες χρήσεις έχει το κερί για το αυτοκίνητο! Δοκιμάστε τις και θα μας θυμηθείτε!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share