Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έτσι θα καθαρίσεις τα ποτήρια που θαμπώνουν και έχουν μόνιμους λεκέδες!

Πανεύκολο!

18 Οκτωβρίου 2019 12:45
Έτσι θα καθαρίσεις τα ποτήρια που θαμπώνουν και έχουν μόνιμους λεκέδες!

Το πλυντήριο πιάτων μπορεί γενικά να κάνει τα πιάτα να αστράφτουν, αλλά σε μερικά ποτήρια προκαλεί μία άσχημη θαμπάδα και ο καθαρισμός τους δεν είναι αυτός που περίμενες. Δες πώς θα απομακρύνεις τους μόνιμους λεκέδες από τα ποτήρια!

Δείτε επίσης: Έτσι θα καθαρίσεις τη φόρμα για κέικ χωρίς να τη φθείρεις!

Η πιο συνηθισμένη αιτία θα τα θαμπά ποτήρια είναι η σκληρότητα του νερού, εξαιτίας των μεταλλικών στοιχείων που περιέχει το σκληρό νερό. Ένας ακόμη λόγος είναι και ότι το σκληρό νερό δεν είναι τόσο αποτελεσματικό στο ξέπλυμα του απορρυπαντικού πιάτων. Ιδανικά θα πρέπει να τοποθετείς τα ποτήρια σου στο πλυντήριο πιάτων χωρίς να τα έχεις ξεπλύνεις πριν, να επιλέγεις ένα πιο ήπιο απορρυπαντικό και να τα βάζεις να πλυθούν στη μεσαία θερμοκρασία.

Θα χρειαστείς μόνο λευκό ξίδι και νερό.

Γεμίζεις μία μεγάλη λεκάνη με ίσα μέρη από νερό και ξίδι.
* Βύθισε μέσα τα ποτήρια σου και άφησε τα εκεί για περίπου 30 λεπτά.
* Στη συνέχεια βγάλε έξω ένα από αυτά και ξέπλυνε το. Αν δεν έχει καθαρίσει το βάζεις ξανά στη λεκάνη με τα υπόλοιπα ποτήρια για 30 λεπτά ακόμη.
* Δοκίμασε ξανά ένα ποτήρι να δεις αν έχει καθαρίσει και αν είναι έτοιμο ξέπλυνε όλα τα ποτήρια με ζεστό νερό.
* Με μία καθαρή πετσέτα κουζίνας σκούπισε καλά και στέγνωσε τα ποτήρια σου, φροντίζοντας να τρίψεις και να απομακρύνεις παράλληλα και τυχόν κατάλοιπα.

Εύκολος τρόπος για να καθαρίσεις την καφετιέρα από τα άλατα!

Μιας και χειμωνιάζει, ο καιρός σταδιακά κρυώνει, οπότε ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ φίλτρου επιβάλλεται! Βέβαια η καθημερινή χρήση σε συνδυασμό με τη σκληρότητα του νερού, έχει ως αποτέλεσμα να γεμίζει η καφετιέρα άλατα, που επηρεάζουν και τη γεύση του καφέ. Κανένα πρόβλημα ωστόσο, αφού μπορείτε να την καθαρίσετε και να την κάνετε σαν καινούργια με ένα απλό κόλπο.

Δείτε επίσης: Κόλλησε το βάζο σας; Δες πώς θα το ανοίξεις!

Θα χρειαστείτε μόνο νερό και λευκό ξίδι. Όσο για τη διαδικασία, είναι εξίσου απλή:

* Αδειάζετε την καφετιέρα από καφέ και νερό και απομακρύνετε τα υπολείμματα καφέ, όπως και τους μικρούς κόκκους που ίσως έχουν πέσει στο φίλτρο ή στο δοχείο νερού.

* Γεμίζετε την καράφα μέχρι το ανώτερο όριο με ίση ποσότητα νερού και ξιδιού.

* Αδειάζετε το περιεχόμενο της καράφας στο δοχείο νερού και τη βάζετε στη θέση της, σαν να πρόκειται να ετοιμάσετε καφέ.

* Βάζετε την καφετιέρα σε λειτουργία και όταν έχει πέσει η μισή ποσότητα νερού, κλείνετε την καφετιέρα και την αφήνετε έτσι -με το μισό νερό στην καράφα και το άλλο μισό στο δοχείο νερού-, για 1 ώρα. (Σημειώνεται ότι θα αφήσετε σίγουρα το νερό για 1 ώρα την πρώτη φορά που καθαρίζετε την καφετιέρα. Τις επόμενες φορές και όσο πιο συχνά επαναλαμβάνετε, μπορείτε να παραλείπετε την αναμονή)

* Μετά από 1 ώρα βάζετε ξανά σε λειτουργία την καφετιέρα, για να πέσει και το υπόλοιπο νερό στην καράφα. Πετάτε το νερό με το ξίδι και ξεπλένετε την καράφα.

* Για να ξεπλύνετε και το δοχείο νερού, απλά το γεμίζετε με καθαρό νερό μέχρι το ανώτερο όριο, βάζετε σε λειτουργία την καφετιέρα και όταν πέσει όλο το νερό, το πετάτε.

  • Για να είναι απολύτως σίγουρο ότι δεν θα μείνει μυρωδιά ή γεύση ξιδιού στην καφετιέρα, επαναλαμβάνετε το προηγούμενο βήμα άλλες δύο φορές, αφού έχετε πρώτα αφήσει την καφετιέρα να κρυώσει ελαφρώς.

Βουλωμένα σιφόνια; Καθάρισε τα με αλάτι!

Μία από τις πιο αγαπημένες μας ασχολίες στον ελεύθερο χρόνο μας είναι να ψάχνουμε έξυπνα τρικ που κάνουν την ζωή στην κουζίνα πολύ πιο εύκολη. Σε μία από αυτές τις αναζητήσεις μας πέσαμε πάνω στο παρακάτω βίντεο με 7 ιδιαίτερους τρόπους να χρησιμοποιήσουμε το αλάτι, ακόμα και για καθαρισμό!

Δείτε επίσης: Ένα πορτοκάλι θα σε σώσει απ' τη δυσοσμία του ψυγείου!

Στο βίντεο θα βρείτε μεταξύ άλλων πώς να καθαρίσετε το σίδερο, πώς να σβήσετε φωτιά από λάδι, αλλά και πώς να καθαρίσετε τα πολύ βρώμικα τηγάνια και σφουγγάρια σας. Η αγαπημένη μας χρήση του αλατιού είναι αυτή που συναντάμε στο νούμερο επτά.

Εκεί μάθαμε πώς είναι πολύ εύκολο να καθαρίσουμε τα βουλωμένα σιφόνια χρησιμοποιώντας απλά, φυσικά υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας. Αναμείγνύουμε ¼ φλιτζανιού αλάτι, ¼ φλιτζανιού μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε με νερό. Ρίχνουμε το μίγμα κατευθείαν στο φρεάτιο και έπειτα ρίχνουμε και ½ φλιτζάνι λευκό ξίδι. Όπως μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share