Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

Το σπίτι της μύριζε υπέροχα και κανείς δεν ήξερε γιατί! Δείτε το μυστικό της!

Θα το κάνετε αμέσως!

16 Οκτωβρίου 2019 21:44
Το σπίτι της μύριζε υπέροχα και κανείς δεν ήξερε γιατί! Δείτε το μυστικό της!

Δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο από το να μπαίνεις στο σπίτι και να σε πλημμυρίζει μια υπέροχη μυρωδιά φρεσκάδας και δροσιάς. Αναμειγνύει αυτά τα υλικά και κάνει το σπίτι του αλλά και τα ρούχα του να μυρίζουν υπέροχα

Υπάρχουν βέβαια πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε γλυκιά σπιτική ατμόσφαιρα και πολλές από αυτές που χρησιμοποιούνται συνήθως έχουν αντίθετα αποτελέσματα.

Ευτυχώς, υπάρχουν πιο ασφαλείς και εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να κάνουν το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα, χωρίς να βλάψουν την οικογένεια και τα κατοικίδια ζώα σας. Αυτές οι εναλλακτικές λύσεις είναι μη τοξικά διαλύματα τα οποία απομακρύνουν δυσάρεστες οσμές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να βάζεις λίγο βαμβάκι στα σκουπίδια!

Πετάξτε το αποσμητικό χώρου!

Δεν αισθάνεστε περίεργα όταν βλέπετε εκείνα τα μαύρα συμβολάκια πάνω στην ετικέτα του αγαπημένου σας αποσμητικού χώρου, που σας προειδοποιούν ότι η εισπνοή μεγάλων ποσοτήτων μπορεί να είναι επικίνδυνη ή και μοιραία; Ωστόσο, μας επιβεβαιώνουν ότι είναι και η καλύτερη λύση για την απομάκρυνση των οσμών.

Το μυστικό για να μοσχοβολάει το σπίτι σου!

Στην πραγματικότητα, τα προϊόντα αυτά είναι εξ ολοκλήρου τεχνητά παρασκευασμένα στο εργαστήριο και περιέχουν επιβλαβείς ουσίες. Ορισμένες από τις χημικές ουσίες, (που βοηθούν ώστε το άρωμα να έχει διάρκεια), μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις και κρίσεις άσθματος.

Επίσης το «άρωμα» του αποσμητικού χώρου, είναι ένα κοκτέιλ που περιέχει πάνω από 3.000 χημικές ουσίες και χρησιμοποιείται επίσης σε αρώματα, κεριά και προϊόντα προσωπικής υγιεινής. Πάνω από 900 χημικές ουσίες θεωρούνται τοξικές και προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως αναπαραγωγικές διαταραχές και καρκίνο.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 1991, αυτές οι χημικές ουσίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν «διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, ζάλη, ναυτία, σύγχυση, υπνηλία, ερεθισμό στο στόμα, τον λαιμό, τα μάτια, το δέρμα, τους πνεύμονες και το πεπτικό σύστημα, αναπνευστική ανεπάρκεια και κόπωση, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων και ασθενειών «κατά την εισπνοή».

Η εναλλακτική λύση των αρωματικών κεριών δεν είναι και πολύ καλύτερη! Στην πραγματικότητα, οι μελέτες σχετικά με την ασφάλεια των αρωματικών κεριών αποκάλυψαν ότι περιέχουν συχνά πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC) όπως η φορμαλδεΰδη.

Αυτό το επιβλαβές χημικό έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία όταν θερμαίνεται από τη φλόγα ενός κεριού και εισπνέεται. Οι επιπτώσεις αυτές περιλαμβάνουν σοβαρή βλάβη στην αναπνευστική οδό, το δέρμα και τα μάτια και αυξημένο κίνδυνο λευχαιμίας, άνοιας, αναπαραγωγικών διαταραχών, αναπτυξιακών προβλημάτων.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος για να αρωματίσετε το σπίτι σας χωρίς να βλάψετε την οικογένεια και τα κατοικίδια ζώα σας και αυτή είναι μια λύση την οποία μπορείτε μόνοι σας να ετοιμάσετε.

Παρασκευάστε το δικό σας αποσμητικό χώρου!

Αυτή η μη τοξική εναλλακτική λύση θα χαρίσει στο σπίτι σας υπέροχο άρωμα!

Τι θα χρειαστούμε:

  • Αιθέρια έλαια της επιλογής σας (10-20 σταγόνες)
  • 1 δοχείο ψεκασμού (γυάλινο ακόμη καλύτερα)
  • 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
  • 500 ml αποσταγμένου νερού
  • Ένα γυάλινο ποτήρι, ή ανοξείδωτο μπολ μεσαίου μεγέθους
  • Χωνί

Οδηγίες:

  • Προσθέστε τη μαγειρική σόδα και τα αιθέρια έλαια στο μπολ και χτυπήστε με ένα πιρούνι.
  • Χρησιμοποιήστε το χωνί για να μεταφέρετε το μείγμα στο μπουκάλι ψεκασμού, γεμίστε μέχρι επάνω με νερό.
  • Φυλάξτε το σε σκοτεινό, δροσερό μέρος και ανακινήστε το πριν το χρησιμοποιήσετε.
  • Ψεκάστε σε έπιπλα, στα κλινοσκεπάσματα ή στον αέρα για να ανανεώσετε το σπίτι σας και να του χαρίσετε μια γοητευτική, αέρινη ατμόσφαιρα!

Τι να ρίξετε στο νεροχύτη για να σταματήσει να μυρίζει άσχημα;

Τι να ρίξετε στο νεροχύτη για να σταματήσει να μυρίζει άσχημα;

Από τα χειρότερα πράγματα σε μια κουζίνα είναι η δυσάρεστη μυρωδιά που μπορεί να προέρχεται από το νεροχύτη.

Πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε λύσεις με ισχυρά χημικά παρασκευάσματα από το εμπόριο, προκειμένου να απαλλαγούν από αυτές τις οσμές. Αυτό που ξεχνούν σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι αυτά τα χημικά επηρεάζουν αρνητικά και σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα των υπόγειων υδάτων. Δείτε ακόμα: Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να βάζεις λίγο βαμβάκι στα σκουπίδια!

Με τον απλό τρόπο που ακολουθεί μπορείτε να πετύχετε “με έναν σμπάρο δυό τριγώνια”: να προστατεύσετε τη Φύση και να απομακρύνετε την δυσωδία από την κουζίνα σας.

Γι’ αυτό θα χρειαστείτε:

Νεροχύτης μυρωδιά

– 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

– 1/2 φλιτζάνι μαγειρικής σόδας

Τι να κάνετε:

Ζεστάνετε τον χυμό λεμονιού και προσθέστε το μέσα στη σόδα για να διαλυθεί καλά. Κάντε το αυτό αργά, επειδή θα υπάρχει κάποια αντίδραση με την μορφή αφρού, μεταξύ σόδας και χυμού.

Στη συνέχεια ρίξτε το διάλυμα σιγά-σιγά μέσα στο νεροχύτη. Περιμένετε 10 λεπτά για να απορροφήσει όλες τις ακαθαρσίες και στη συνέχεια ρίξτε ζεστό νερό.

Αυτό ήταν! Δεν θα υπάρχει πλέον κανένα ίχνος από τις δυσάρεστες οσμές.

Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να καθαρίσετε όλες τις αποχετεύσεις στο σπίτι (π.χ. στο μπάνιο ή στις υδρορροές στο μπαλκόνι) και να αφαιρέστε όλες τις μυρωδιές.

Αντί για χυμό λεμονιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλκοολούχο ξύδι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share