Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019

Αυτά είναι 7 λάθη που όλοι κάνουμε στο σπίτι και μας κοστίζουν χρήματα!

Απίστευτο!

10 Οκτωβρίου 2019 17:42
Αυτά είναι 7 λάθη που όλοι κάνουμε στο σπίτι και μας κοστίζουν χρήματα!

Πολλές είναι οι συνήθειες, που πολλοί κάνουμε στο σπίτι, και μας κοστίζουν χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Το κακό είναι ότι ξοδεύουμε χρήματα, τα οποία θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουμε για κάποιο σημαντικό λόγο.

Δείτε επίσης: 3+1 τρόποι για να μειώσεις τη χρήση πλαστικού στο σπίτι!

Συνήθειες που κοστίζουν χρήματα – Χρήσιμες συμβουλές: Επτά συνήθειες που πρέπει να αποφεύγετε

Air condition – Θέρμανση:

Με το να προσέχει κανείς τη θερμοκρασία στο κλιματιστικό του, μπορεί να γλιτώσει χρήματα. Επίσης, καλό είναι να θυμάσαι να το κλείνεις, πριν φύγεις.

Αυτά είναι 7 λάθη που όλοι κάνουμε στο σπίτι και μας κοστίζουν χρήματα!

Παντζούρια:

Μπορείς να γλιτώσεις χρήματα, με το να αφήνεις ανοιχτά τα παντζούρια και τα παράθυρα του σπιτιού σου. Έτσι, θα μπαίνει δροσερός αέρας στο σπίτι και δεν θα σπαταλάς αλόγιστα, τα χρήματά σου.

Αυτά είναι 7 λάθη που όλοι κάνουμε στο σπίτι και μας κοστίζουν χρήματα!

Ζεστό νερό:

Μπορείς να μειώσεις τα έξοδα του σπιτιού κάνοντας μπάνιο με χλιαρό νερό. Το καυτό νερό για να βγει, πρέπει να πραγματοποιηθεί αρχικά μια διαδικασία, η οποία κοστίζει χρήματα, τα οποία βγαίνουν από την τσέπη σας.

Μισογεμάτο πλυντήριο:

Βάζοντάς το σε λειτουργία, ενώ δεν έχει γεμίσει, πρέπει να πραγματοποιήσει περισσότερες πλύσεις. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ξοδέψεις αλόγιστα χρήματα, τα οποία μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις αλλού.

Αυτά είναι 7 λάθη που όλοι κάνουμε στο σπίτι και μας κοστίζουν χρήματα!

Πρίζα:

Βγάλε τις ηλεκτρονικές συσκευές από την πρίζα. Μην αφήνεις να βρίσκονται όλη την ώρα σε αυτή. Έτσι θα καταφέρεις να πετύχεις δύο στόχους, οι οποίοι είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η εξοικονόμηση ρεύματος.

Αυτά είναι 7 λάθη που όλοι κάνουμε στο σπίτι και μας κοστίζουν χρήματα!

Ψυγείο:

Δεν λειτουργεί σωστά όντας άδειο ή πολύ γεμάτο. Το παραφορτωμένο με προϊόντα ψυγείο φράζει τον αέρα, ενώ το άδειο ψυγείο ξοδεύει πολύ ενέργεια.

Φώτα:

Μην τα ξεχνάς αναμμένα. Τσέκαρέ τα πριν φύγεις από το σπίτι. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην πληρώνουμε τσάμπα χρήματα.

8 αηδιαστικές συνήθειες που στην πραγματικότητα σας κάνουν πολύ καλό! Με την 2η θα σοκαριστείτε!

Αυτές είναι οι 8 αηδιαστικές συνήθειες που στην πραγματικότητα σας κάνουν πολύ καλό!

Όλοι έχουμε συνήθειες, άλλοι καλές και άλλοι κακές. Πόσο σίγουροι όμως μπορεί να είμαστε για το αν είναι μια συνήθεια καλή ή κακή;

Σ’αυτό το άρθρο θα δούμε 8 συνήθειες που παρότι θεωρούνται αηδιαστικές, στην πραγματικότητα μας κάνουν πολύ καλό!
Ποιες είναι αυτές;

8η: Κατούρημα κατά τη διάρκεια του μπάνιου (Μπορεί να μην το παραδέχεστε αλλά όλοι το έχετε κάνει έστω και μια φορά στη ζωή σας)
7η: Φτύσιμο (Δεν είναι και ό,τι πιο γοητευτικό για μια γυναίκα αλλά κάνει καλό)
6η: Μάσιμα τσίχλας (Ό,τι καλύτερο για μαθητές, φοιτητές αλλά και εργαζόμενους που έχουν στρες και πρέπει να παραδώσουν ένα μεγάλο project)
5η: Το να αερίζεστε (Ίσως από τις πιο κρυφά απολαυστικές συνήθειες όλων των ανθρώπων)
4η: Το ρέψιμο (Το αγαπημένο «άθλημα» των ανδρών)
3η: Το να τρώτε να νύχια σας (Κι όμως είναι πολύ καλό για την υγεία σας)
2η: Το να σκαλίζεις την μύτη σου και να τρως τις μύξες σου (Ίιιιουυυ…αυτή είναι με σιγουριά η χειρότερη συνήθεια απ’όλες)
1η: Το να μην παραλείψετε να κάνετε μπάνιο ( Το ζεστό νερό μπορεί να καταστρέψει τόνους από χρήσιμα βακτήρια που έχει το δέρμα μας αφήνοντας το απροστάτευτο και ξηρό. Αν παραλείψετε λοιπόν ένα μπάνιο θα το εκτιμήσουν δεόντως και το δέρμα αλλά και τα μαλλιά σας )


Δείτε στο παρακάτω βίντεο γιατί μας κάνουν τόσο καλό και ξεκινήστε να νιώθετε λιγότερες τύψεις την επόμενη φορά που θα κάνετε μια από αυτές.

Απίστευτο: Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι ξοδεύουν τη ζωή τους σε 25 μόνο μέρη!

Απίστευτο: Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι ξοδεύουν τη ζωή τους σε 25 μόνο μέρη!

Όσοι έχουν τη δυνατότητα να το ρίχνουν έξω πηγαίνουν σε εστιατόρια , μουσικές σκηνές, συναυλίες και γενικά όπου θα μπορούν να διασκεδάσουν ξεφεύγοντας από τη ρουτίνα.

Έτσι τουλάχιστον νομίζουν καθώς έρευνα αποκαλύπτει ότι όλοι μας έχουμε 25 μέρη τα οποία επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Αρχικά, η μελέτη είχε μικρή κλίμακα. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα από smartphones, ερευνητές από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία ακολούθησαν τις κινήσεις 850 φοιτητών σε διάστημα δύο ετών. Κατέγραψαν το πού βρίσκονταν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιώντας τα ίχνη του GPS και του WiFi και διαπίστωσαν ότι ενώ οι φοιτητές επισκέπτονταν συχνά νέα σημεία, πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε περίπου 25 μέρη που έδιναν επανειλημμένα το «παρών».

Απίστευτο: Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι ξοδεύουν τη ζωή τους σε 25 μόνο μέρη!

Αυτή η συμπεριφορά έμοιαζε συνδεδεμένη με τη ζωή του κολεγίου καθώς οι φοιτητές κινούνταν κυρίως στους πανεπιστημιακούς χώρους. Αλλά όταν οι ερευνητές επέκτειναν τη μελέτη σε 40.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο, με διαφορετικούς τρόπους ζωής, βρήκαν το ίδιο πράγμα! Οι άνθρωποι προσπαθούν συνεχώς να τραβήξουν μια γραμμή μεταξύ της περιέργειας και της τεμπελιάς, της ανακάλυψης και της εξοικείωσης, αλλά επισκεπτόμενοι 25 μέρη σε τακτική βάση φαίνεται να τους διευκολύνουν στο να καταγράψουν έναν ικανοποιητικό μέσο όρο.

Πολλοί επιστήμονες έχουν μελετήσει την ανθρώπινη κινητικότητα στο παρελθόν, αλλά ιστορικά, οι περισσότερες μελέτες εξέτασαν κινήσεις κατά τη διάρκεια μιας ημέρας ή μιας εβδομάδας. Αυτή είναι η πρώτη μελέτη για την παρακολούθηση της κινητικότητας που επεκτείνει το εύρος σε διάρκεια αρκετών ετών.

Τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο ενδιαφέροντα, διότι ο αριθμός 25 ήταν σταθερός!

Απίστευτο: Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι ξοδεύουν τη ζωή τους σε 25 μόνο μέρη!

Οι άνθρωποι δεν συχνάζουν σε περισσότερες τοποθεσίες όταν έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο ή λιγότερες όταν έχουν λιγότερο χρόνο. Ο αριθμός των τοποθεσιών στους οποίους πήγαν όσοι βρέθηκαν στο επίκεντρο της μελέτης φαίνεται να συσχετίζεται με τον αριθμό των φίλων που είχαν, αλλά περισσότεροι φίλοι μεταφράστηκαν σε οριακά περισσότερους χώρους που επισκέφτηκαν.

Αυτά τα αποτελέσματα δεν σημαίνουν ότι δεν ενσωματώνουμε νέες θέσεις στις ρουτίνες μας. Το κάνουμε όλη την ώρα! Μετακομίζουμε σε νέες γειτονιές, αλλάζουμε γυμναστήρια, δοκιμάζουμε νέα εστιατόρια και ούτω καθεξής.

Στην έρευνα καταγράφηκε πως κάθε φορά που οι φοιτητές επισκέφτηκαν ένα καινούργιο μέρος, υπήρχε μια πιθανότητα περίπου 20% να γίνει μία από τις 25 βάσεις τους. Για κάθε καινούργιο στέκι που ανακαλύπτουμε, διαγράφουμε ένα παλιό. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι απλά δεν έχουν το διανοητικό εύρος ζώνης για περισσότερες από 25 θέσεις, όπως δεν το έχουμε για περισσότερους από 150 φίλους.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει χρήσιμο στον τρόπο σχεδιασμού των πόλεων, τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές διαχειρίζονται επιδημίες και άλλα διαρθρωτικά παζλ, αλλά θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται τις προσωπικές τους κινήσεις.

Εάν μπορείτε να είστε τακτικός μόνο σε 25 μέρη, αξίζει να τα επιλέξετε προσεκτικά. Εξάλλου το περιβάλλον σας μπορεί να διαμορφώσει τη συμπεριφορά σας, τη νοοτροπία και τη σωματική σας υγεία.

Οι εταιρείες επενδύουν συνεχώς σε ευνοϊκό για τη δημιουργικότητα εργασιακό περιβάλλον, όπως τα «πράσινα γραφεία» της Amazon και τα πρωτοποριακά γραφεία της Google και της Pixar.

Οι άνθρωποι μπορούν να αρχίσουν να σκέφτονται για τους χώρους που επισκέπτονται έξω από την εργασία με τον ίδιο τρόπο, αναζητώντας ανέσεις που τους βοηθούν να αισθάνονται τον καλύτερο εαυτό τους.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share