Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εκμεταλλευτείτε τα παλιά σας CD και μετατρέψτε τα σε κάτι όμορφο που όλοι θα θέλαμε! (Video)

Δείτε εδώ!

4 Οκτωβρίου 2019 15:48
Εκμεταλλευτείτε τα παλιά σας CD και μετατρέψτε τα σε κάτι όμορφο που όλοι θα θέλαμε! (Video)

Ώρα να εκμεταλλευτείτε τα παλιά σας CD! Αν έχει γεμίσει το σπίτι σας τότε σας βρήκαμε την λύση! Αν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, σίγουρα θα έχετε κάπου στην αποθήκη σας μία τεράστια λίστα με CD, παρά το γεγονός ότι πλέον ακούτε μουσική μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων. Δώστε βάση: Γι αυτό τον λόγο πρέπει να βάζουμε βαμβάκι στα σκουπίδια!

Τοποθετώντας ένα CD σε βραστό νερό, το καθιστά πολύ πιο εύκολο να κοπεί σε μικρά σχήματα και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε όλα τα είδη κοσμημάτων ακόμη και μια μπάλα disco!

Η Τζέιμ Πετίτο λατρεύει να μετατρέπει τα παλιά, σπιτικά αντικείμενα σε «δροσερά» και μοναδικά πράγματα. Ελέγξτε το κανάλι της στο YouTube για περισσότερα εκπληκτικά έργα χειροτεχνίας, όπως αυτό παρακάτω.

Ποια μυρωδικά μπορείς να καλλιεργήσεις εύκολα στο σπίτι σου;

Το ήξερες πως μπορείς να κάνεις έναν κήπο να ανθίσει μέσα στο σπίτι σου; Και μάλιστα έναν υπέροχο κήπο, που με τα αρώματα του θα σε συνεπαίρνει και θα νοστιμίζει και το φαγητό σου. Όπως έχεις ήδη καταλάβει μιλάω για μυρωδικά.

Δείτε επίσης: Πως να διατηρήσεις τα μυρωδικά σου φρέσκα στο ψυγείο!

Τα μυρωδικά, τα βότανα, είναι μία καταπληκτική υπενθύμιση που μας δείχνει ότι η φύση μπορεί να κάνει μεγάλα θαύματα στη ζωή μας με λίγη μόνο περιποίηση. Μαγείρεμα, ροφήματα, αρωματοθεραπεία, σπιτικά προϊόντα περιποίησης σώματος είναι μερικά από αυτά που μπορούμε να κάνουμε με έναν τέτοιο μικρό κηπάκο.

Μπορείς να φέρεις μοσχεύματα ή τμήματα μέσα για να αναπτυχθούν κοντά σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο κατά τη διάρκεια των εποχών, ή να ξεκινήσεις με σπόρους νέων βοτάνων μέσα σε μικρές γλαστρούλες.

4 συμβουλές για να τα καταφέρεις

Μερικές βασικές αρχές για να έχεις κατά νου κάθε φορά που μεγαλώνεις φυτό μέσα στο σπίτι ή έξω

Βρες το πιο ηλιόλουστο παράθυρό του σπιτιού ή την περιοχή όπου μπορούν να προστεθούν εύκολα φωτισμοί, όπως για παράδειγμα κάτω από τα υπάρχοντα ντουλάπια κουζίνας. Να ξέρεις πως τα φυτά, που απαιτούν πλήρη ηλιοφάνεια, χρειάζονται τουλάχιστον 6 με 8 ώρες ήλιο την ημέρα για να ευδοκιμήσουν, ενώ τα φυτά που θέλουν ελαφρώς ήλιο χρειάζονται τουλάχιστον 4 με 6 ώρες ήλιο την ημέρα.

Φύτεψέ τα σε δοχεία με καλή αποστράγγιση και μετά μπορείς να τα βάλεις μέσα σε κασπό, μιας και αυτό θα βοηθήσει στην προστασία των εσωτερικών επιφανειών (αλλά μην αφήνεις το νερό να λιμνάζει μέσα στο κασπό.

Βάλε το καλύτερο λίπασμα που μπορείς να βρεις. Ένα οργανικό μείγμα ειδικό για γλάστρες, με υψηλή περιεκτικότητα σε οργανική ύλη και χωρίς τύρφη, είναι ιδανικό.

Ξεκίνησε με βότανα/μυρωδικά που χρησιμοποιείς περισσότερο. Αν για παράδειγμα συνέχεια ψάχνεις για μαϊντανό, μεγάλωσε μαϊντανό. βρεθείτε να φτάσετε στον μαϊντανό, μεγαλώνετε το μαϊντανό. Αν λίγο κόλιαντρο σε αναστατώνει, τότε φύτεψε κόλιαντρο. Ξεκίνα με 2 έως 5 διαφορετικά βότανα/μυρωδικά.

Τα 10 πιο εύκολα βοτάνια/ μυρωδικά για να μεγαλώσουμε μέσα στο σπίτι

Αυτά είναι τα φυτά που έχουν αποδειχθεί εύκολα στην καλλιέργειά τους και αντέχουν σε περιορισμένους χώρους και ποικίλες συνθήκες.

Βασιλικός
Μυρώνι
Σχοινόπρασο
Δενδρολίβανο
Ρίγανη
Μαϊντανός
Φασκόμηλο
Θυμάρι
Κόλιανδρος
Άνηθο

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

4+1 φυτά που θα φέρουν τύχη στο σπίτι σου!

Εσύ το ήξερες; - Αυτό είναι το ιδανικό φυτό για το υπνοδωμάτιο σου!

Διαβάστε περισσότερα θέματα για το σπίτι στο Athensmagazine.gr

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share