Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

4+1 λάθη που όλοι κάνουμε στο σιδέρωμα!

Σας αφορά!

1 Οκτωβρίου 2019 14:19
4+1 λάθη που όλοι κάνουμε στο σιδέρωμα!

Σιδέρωμα: Το σίδερο μπορεί να είναι φαινομενικά απλή δουλεια του σπιτιού. Μην το αφήσετε όμως να σας ξεγελάσει έχει πολλά μυστικά.

Δείτε επίσης: Ένα tip που θα σας γλιτώσει πολύ χρόνο απ' το σιδέρωμα

Σιδέρωμα: Μια δύσκολη δουλειά

Όλες οι δουλειες του σπιτιού έχουν τα δικά του μικρά μυστικά που μπορούν να μας ευκολύνουν την ζωή και να τις κάνουν πολύ πιο εύκολες. Το σίδερο είναι μια από αυτές τις δουλειες που μπορεί να φαίνεται πανεύκολη και πως όλοι μας μπορούμε να την κάνουμε με ευκολία. Αυτή είναι όμως μια μεγάλη ψευδαίσθηση εφόσον μπορείτε πολύ εύκολα να καταστρέψετε τα ρούχα σας.

Παρακάτω σας έχουμε μερικές συμβουλές του σιδερώματος που θα σας ευκολύνουν την ζωή.

Μην σιδερώνετε τα ρούχα σας όταν είναι πολύ στεγνά
Το επίμονο τσαλάκωμα εξαφανίζεται μόνο αν το ύφασμα μαλακώσει. Βάλτε το σίδερο σας στην λειτουργία δυνατού ατμού και δείτε την άμεση διαφορά.

Μην αφήσετε τα ευαίσθητα ρούχα για το τέλος
Η συσκευή χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να κρυώσει μετά τη χρήση της από ότι να ζεσταθεί, για το λόγο αυτό θα πρέπει να ξεκινάτε πρώτα με τα υφάσματα χρειάζονται χαμηλότερη θερμοκρασία.

Κάνουμε εναλλαγές στη θερμότητα όταν σιδερώνουμε
Όταν ένα ρούχο είναι φτιαγμένο από ένα συνδυασμό υλικών, τότε θα πρέπει να διαλέγετε τη θερμοκρασία που ενδείκνυται για τα ευαίσθητα υφάσματα, για να μην καταστρέψετε το ρούχο.

Αποφύγετε το νερό της βρύσης
Αν και τα σημερινά σίδερα έχουν την δυνατότητα να δεχτούν καλύτερα το νερό της βρύσης χωρίς μεγάλο πρόβλημα αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να το προτιμάτε. Το νερό της βρύσης έχει συνήθως περισσότερα άλατα τα οποια συσσωρεύονται στο σίδερο.

Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε το σίδερο
Το γεγονός ότι τα ρούχα είναι καθαρά δεν σημαίνει πως η πλάκα στο σίδερο δεν μαζεύει υπολείμματα που είναι πιθανό να βλάψουν κάποιο από αυτά. Καθαρίστε την με πάστα μαγειρικής σόδας όταν αυτό είναι εκτός λειτουργίας και κρύο.

Έχει γεμίσει το σίδερο ρούχων με άλατα και σκουριά; Καθάρισε το με φυσικό τρόπο!

Όλα τα σίδερα, ύστερα από κάποιο διάστημα συχνής χρήσης, αρχίζουν να συγκεντρώνουν άλατα, βρωμιές και σκουριά στην πλάκα τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κολλούν τα ρούχα πάνω τους κατά τη διάρκεια του σιδερώματος ή ακόμα και να λερώνονται.

Παρακάτω θα βρεις τον πιο απλό και εύκολο τρόπο προκειμένου να κάνεις το σίδερό σου να είναι και πάλι σαν... καινούριο και τη διαδικασία του σιδερώματος πιο εύκολη από ποτέ.

Αν η πλάκα του δεν είναι ακόμα πάρα πολύ λερωμένη τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά. Βρέξε μια χαρτοπετσέτα με ξίδι και κόλλησέ την σε όλη την επιφάνεια της πλάκας.

Άσε εκεί τη χαρτοπετσέτα για 5 λεπτά και ύστερα, απομάκρυνέ την και τρίψε την πλάκα με ένα χαρτί, που θα έχει επίσης πάνω του λίγο ξίδι. Η βρωμιά θα φύγει και εσύ θα είσαι πανέτοιμη να σιδερώσεις ξανά.

Σε περίπτωση που το σίδερο είναι παρατημένο καιρό και έχει συγκεντρώσει πάνω του πολλές βρωμιές, θα χρειαστείς ένα πιο δραστικό αλλά εξίσου... σπιτικό προϊόν.

Αυτό δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα. Τοποθέτησε λίγη πάνω σε ένα νωπό χαρτί κουζίνας και άρχισε να σιδερώνεις πάνω σε αυτήν. Η μαγειρική σόδα θα λειτουργήσει σαν λειαντικό και θα απομακρύνει ακόμα και τις πιο επίμονες βρωμιές.

Μόλις τελειώσεις με το καθάρισμα, βάλε το σίδερο στη ρύθμιση ατμού προκειμένου να απομακρύνεις οποιοδήποτε υπόλειμμα έχει μείνει μέσα στις τρύπες της συσκευής. Για τις πιο... επίμονες τρύπες, θα χρειαστείς μόνο μια οδοντογλυφίδα προκειμένου να αφαιρέσεις ό, τι έχει απομείνει.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share