Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φενγκ Σούι: Τι λάθη κάνουμε στο μπάνιο μας!

Ποια είναι;

28 Σεπτεμβρίου 2019 17:52
Φενγκ Σούι: Τι λάθη κάνουμε στο μπάνιο μας!

Μήπως το μπλοκάρισμα της ενέργειας του σπιτιού ξεκινά από το μπάνιο σου;

Δείτε επίσης: Μην πετάξετε το παλιό σας μαξιλάρι! Υπάρχει λόγος! (Video)

Το μπάνιο είναι ένα από τα πολύ σημαντικά δωμάτια του σπιτιού, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, για αυτό και πρέπει να φροντίσεις όλα να είναι σωστά ώστε η ενέργεια να περνά ανεμπόδιστη. Τα λάθη που είναι πιθανό να κάνεις μπορούν πολύ εύκολα να διορθωθούν. Είναι κάποιες συνήθειες που έχεις και πρέπει να αλλάξεις.

-Η πόρτα της τουαλέτας πρέπει να είναι πάντα κλειστή.

Το καπάκι της τουαλέτας δεν πρέπει να μένει ανοιχτό, στο λέω να το ξέρεις.

-Όσο πιο απλό το μπάνιο, τόσο πιο καλά.

-Προτιμάμε το δυνατό φωτισμό. Ωραία τα σποτάκια που κάνουν ατμόσφαιρα αλλά σύμφωνα με το Φενγκ Σούι δεν ευνοούν τη ροή της ενέργειας.

-Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό να λειτουργούν όλα σωστά και να μην υπάρχουν σπασμένα έπιπλα και είδη υγιεινής. Βρύση που στάζει, πορτοφόλι που χάνει χρήμα.

Πώς θα κάνεις το σπίτι σου να μοσχοβολά το φθινόπωρο!

Μπήκαμε πλέον στο φθινόπωρο (και όχι στις 45 Αυγούστου!) και ίσως χρειαζόμαστε σεντονάκι και κουβερτούλα το βράδυ.

Δείτε επίσης: Φθινοπωρινή διακόσμηση για το σπίτι σου σε παστέλ αποχρώσεις!

Θέλουμε λοιπόν να κάνουμε το σπίτι μας να μυρίζει φθινοπωρινά.Αντίθετα με τον ξηρό αέρα της εποχής, εμείς θέλουμε κάτι cozy και ατμοσφαιρικό για τον χώρο μας.

Ευτυχώς, οι γεύσεις και τα αρώματα του φθινοπώρου είναι πολλά και μπορούμε εύκολα να τα βρούμε.

Βρήκαμε τους 6 ευφάνταστους τρόπους να κάνουμε το σπίτι μας να μοσχοβολά φθινόπωρο!

Κατσαρολάκι

Σε ένα κατσαρολάκι βάλε νερό και πρόσθεσε φρούτα της εποχής και μπαχαρικά (μήλο, κανέλα, γλυκάνισο, βανίλια, λεβάντα, μέντα, αιθέρια έλαια). Βράσε το και το ζεστό άρωμα που θα απελευθερωθεί θα σου γεμίσει τα ρουθούνια.

Κολοκύθα

Φτιάξε οτιδήποτε με κολοκύθα, από πίτα μέχρι ψωμί. Είναι η εποχή της και δεν είναι μόνο για το Halloween.

Κεριά

Αγόρασε και άναψε κεριά που μυρίζουν φθινόπωρο. Με γλυκιές μυρωδιές όπως βανίλια, κανέλα ή rosemary.

Pumpkin spice latte

Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στη χώρα μας. Μπορείς να το βρεις πλέον σχεδόν παντού ή να βάλεις και μόνη σου μπαχαρικά στον καφέ σου.

Στεφάνια από δενδρολίβανο

Μπορείς να φτιάξεις στεφανάκια από δενδρολίβανο και να τα κρεμάσεις στο σπίτι σου. Παντού, θα δώσει μια φθινοπωρινή ευωδιά στον χώρο.

Φθινοπωρινό κρασί

Προτίμησε κόκκινο κρασί και πρόσθεσε κανέλα, κομματάκια από μήλο ή πορτοκάλι. Έτσι, θα του δώσεις πλούσια γεύση και άρωμα.

Super foods φθινοπώρου! Δοκίμασε τα!

Οι πιο λαχταριστές υπερτροφές της σεζόν στις οποίες αξίζει να επενδύσεις διατροφικά.

Φθινόπωρο, η εποχή του χρόνου που το χώμα μυρίζει τις πρώτες βροχές, τα τζάκια ανάβουν ξανά και το σπίτι γίνεται και πάλι η ουσιαστική έδρα σου. Αποζητάς τη ζεστασιά του κι ένα διάλειμμα από το non-stop καλοκαιρινό βολτάρισμα. Εκεί λοιπόν, στον καναπέ που θα χουχουλιάζεις, κάτι θα θες να βάζεις στο στόμα σου. Ε τι, ξεροσφύρι;
Είναι λοιπόν το ιδανικό timing για να δοκιμάσεις γεύσεις φθινοπωρινές, που αναδύουν ζεστασιά και γλύκα. Και πάνω απ΄όλα σου κάνουν καλό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παγκόσμιο σοκ: Πέθανε πασίγνωστη ηθοποιός!

Γλυκοπατάτα
Πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη Α, η fit αδερφούλα της πατάτας απολαμβάνεται ψητή, μόνη της ή μέσα σε περίτεχνες συνταγές ως συνοδευτικό. Υπέροχη η βερσιόν της σε πουρέ ή μέσα σε σούπα.

Cranberries
Ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των μούρων (berries), περιέχει μια πληθώρα αντιοξειδωτικών, η οποία βοηθά στην αντιγήρανση του δέρματος. Είναι υψηλό σε περιεκτικότητα δύο τύπων βιταμίνης Ε αλλά και C, ενώ περιέχει κάλιο και μαγγάνιο. Επιπλέον, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην πρόληψη της καταστροφής του φυσικού κολλαγόνου του οργανισμού και μειώνει τα "ξεσπάσματα" του δέρματος σε όσους είναι επιρρεπείς στην ακμή των ενηλίκων. Τα ανακατεύεις με γιαούρτι, με γάλα, μέσα στη γέμιση του κέικ.

Ρόδι
Η πιο διάσημη και διαδεδομένη ιδιότητα του ροδιού είναι η αντιοξειδωτική του δράση που αφείλεται στην πλούσια περιεκτικότητά του σε βιταμίνες A, και E, ενώ καλύπτει το 40% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη C. O χυμός του ροδιού έχει αντιβακτηριδιακή και αντι-ιική δράση κατά της οδοντικής πλάκας. Σπάσ'το και πρόσθεσέ το στη σαλάτα σου ή στο smoothie. Ωραίο και το τσάι με ρόδι.

Κανέλα
Το πιο γλυκό μπαχαρικό που έχεις στο ντουλάπι σου πέρα από υπέροχη μυρωδιά, είναι και ευεργετικό για την υγεία σου. Λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδες, αντιβακτηριδιακό, ρυθμίζει την ινσουλίνη και περιορίζει την αιμορραγία κατά την περίοδο. Πέρα από τις θεραπευτικές του ιδιότητες συμβάλλει στην καύση του λίπους κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - διαρροή: Ο σημερινό δεύτερος μονομάχος και ο παίκτης που αποχωρεί! Διέρρευσαν φωτογραφίες

Κολοκύθα
Τι καλό σου κάνει μία κολοκυθόσουπα βελουτέ; Δεν σε παχαίνει (ok, εκτός αν την πήξεις στην κρέμα γάλακτος), αφού περιέχει 90% νερό, είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Α, C και αντιοξειδωτικών. Και φυσικά, μυρίζει φθινόπωρο..



 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share